Piotrek77 27.06.2006 04:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Proszę o pomoc! We wniosku o zwrot VAT w części G (Informacja o załącznikach) trzeba załączyć: 1.Kopie dokumentu potwierdzającego tytuł prawny do budynku mieszkalnego.2.Kopie pozwolenia na użytkowanie obiektu budowlanego.Nie mam żadnego z tych dokumentów.Mam pozwolenie na budowę to nie jest żadna samowolaDom został wybudowany w 1990r jest umieszczony w planach gminy.Mam księgę wieczystą na działkę, na której budynek jest zbudowany.Nie mam jednak żadnego dokumentu z dwóch wyżej wymienionych.Co powinienem zrobić i gdzie się zgłosić o wydanie takich dokumentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 27.06.2006 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 1.Kopie dokumentu potwierdzającego tytuł prawny do budynku mieszkalnego. Takim dokumentem jest np. akt notarialny kupna Twojej nieruchomości. Chyba masz takie coś, skoro jest KW. 2.Kopie pozwolenia na użytkowanie obiektu budowlanego. Mam pozwolenie na budowę to nie jest żadna samowola Dom został wybudowany w 1990r jest umieszczony w planach gminy. Takie coś wydaje PINB podczas zgłaszania odbioru/uzytkowania budynku. Jeśli nie masz, zawsze mozesz wystąpić o taki papier do Nadzoru. W pozwoleniu na budowę masz napisane, czy wymagany był odbiór, czy tylko zgłoszenie i o potwierdzenie odbioru, lub kopii zgłoszenia wystąp do PINBu. Pewnie bedą się krzywic na myśl o szykaniu w papierach z ubiegłego wieku, ale powinni wydać takie zaświadczenie. Mozesz mieć problem, jeśli mieszkasz bez powyzszego zgłoszenia lub odbioru - jest to nielegalne i mogą Ci zrobic kontrolę budynku przed wystawieniem zaświadczenia. Pozdrawiam Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaka73 27.06.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Ale czy ty korzystasz ze zwrotu vat z tytułu remontu, czy budowy budynku? Bo jeżeli z remontu to ci to chyba niepotrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arkadly 27.06.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Piotrek w innym watku pytał o systemy rynnowe, systemy kominowe i klinkier - sądzę, że to jednak budowa. Arecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts