Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Haker na forum ? !!!

Recommended Posts

Zauważyłem kompletny brak wiadomości z wczorajszego popołudnia we wszystkich wątkach. Ktoś je wykasował, bądź ukrył. Czy są to tylko moje obserwacje, czy też to zauważyliście?

Któremu sk...i przeszkadza to forum. Może się gad haker ujawni :evil::evil::evil:

Jeśli są na forum osoby potrafiące takiego jakoś wytropić lub przeciwdziałać to poradźcie co robić :cry:

Bartt bardzo dziwi mnie wypowiedź Panów informatyków z Muratora, wydawało mi się, że murator dba o forum zachęcając nas do wypowiedzi na forum licznymi konkursami i nagrodami a tu taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaka wpadka - ZNIKNEŁY NASZE WYPOWIEDZI !!!! Dla mnie to skandal.

Mam nadzieje, że redakcja wyciągnie wnioski i ....... chociaż jakieś małe przeprosinki ????

Piotrek

Spójrz w stopkę.

Forum działa na bazie darmowego opensource'owego oprogramowania phpBB, w dodatku już dosyć starej wersji.

Każdy ma dostęp do źródeł i kazdy bez problemu może znaleźć jakieś słabe strony tego oprogramowania. Ale ... haker raczej nie wycinałby postów z jednego dnia tylko w jakiś widowiskowy sposób zamanifestowałby swoją obecność. "Włamania" robią dzieciaki, żeby się komplom przy pifku pochwalić.

Bez obawy - pewno jakiś problem z serwerkem baz daych albo ktoś coś pokręcił przy backupie. Prawdopodobnie posty przepadły ale forum nic nie grozi :smile:

No tak wczorajsze zapisy gdzieś znikły. Nie wykluczam działalności obcych na Forum. Ale jaki pisze mój poprzednik to troszkę stare oprogramowanie i może tu trzeba upatrywać kłopotów. Bo i postów coraz więcej oraz użytkowników.

Może Redakcja zrobi coś w tym zakresie aby Forum mogło dalej egzystować.

A może szlony "ADMINISTRATOR" dorwał się do bazy!?

Pozdrawiam,