Pawson 27.06.2006 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 czesc zastanawiam sie nad wyborem chemii do elewacji (wełna na PTH) i mam do wyboru WEBER terranova (najlepsza cenowo oferta) BAUMIT KABE oczywiście wszyscy sprzedawcy zachwalają swoje macie może jakieś doświadczenia z tymi systemami ?? aacha wiem że najlepszy jest STO ..ale mnie na niego nie stać PS. z opcji szukaj właśnie skorzystałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 27.06.2006 10:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 podciągam, pomozecie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 czesc zastanawiam sie nad wyborem chemii do elewacji (wełna na PTH) i mam do wyboru WEBER terranova (najlepsza cenowo oferta) BAUMIT KABE oczywiście wszyscy sprzedawcy zachwalają swoje macie może jakieś doświadczenia z tymi systemami ?? aacha wiem że najlepszy jest STO ..ale mnie na niego nie stać PS. z opcji szukaj właśnie skorzystałem Wiem, że w porządku jest Caparol, OK Kreisel. Namiarami dysponuję, nie wiem tylko, czy namiary nie są zarobione i do kiedy są Terranovę mi obrzydzali chyba najbardziej z tego co wymieniłeś. U mnie jest - wiesz co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.06.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 problem z elewację tak naprawde polega na wyborze systemu podstawowego ( klej do styro + warstwa kleju do zbrojenie, dodatki, gramatura siatki, listwy strtowe profile przyokienne etc) dopilnowaniu wykonwcy oraz na wyborze warsty końcowej w zależności od tego ile ci zostanie. dodatki do ststyemu potrafią kosztowac drugie tyle a to one w znaczący sposób mają wpływa na wytrzymałosć elewacji i ochronę bydynku z elewacji na wełne - mineralny caparol, kabe, ceresit, weber etc - baranek 2,5 - 3 mm i na to farba mikrosilikonowa Lotusan STO Kreisel - nigdy w zyciu i nawet jakby za darmo dawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 problem z elewację tak naprawde polega na wyborze systemu podstawowego ( klej do styro + warstwa kleju do zbrojenie, dodatki, gramatura siatki, listwy strtowe profile przyokienne etc) dopilnowaniu wykonwcy oraz na wyborze warsty końcowej w zależności od tego ile ci zostanie. dodatki do ststyemu potrafią kosztowac drugie tyle a to one w znaczący sposób mają wpływa na wytrzymałosć elewacji i ochronę bydynku z elewacji na wełne - mineralny caparol, kabe, ceresit, weber etc - baranek 2,5 - 3 mm i na to farba mikrosilikonowa Lotusan STO Kreisel - nigdy w zyciu i nawet jakby za darmo dawali A ja z kolei znam osobe, której Kreisel się już kilka ładnych lat dobrze sprawuje i wyglada całkiem świeżo . Może się popsuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.06.2006 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 problem z elewację tak naprawde polega na wyborze systemu podstawowego ( klej do styro + warstwa kleju do zbrojenie, dodatki, gramatura siatki, listwy strtowe profile przyokienne etc) dopilnowaniu wykonwcy oraz na wyborze warsty końcowej w zależności od tego ile ci zostanie. dodatki do ststyemu potrafią kosztowac drugie tyle a to one w znaczący sposób mają wpływa na wytrzymałosć elewacji i ochronę bydynku z elewacji na wełne - mineralny caparol, kabe, ceresit, weber etc - baranek 2,5 - 3 mm i na to farba mikrosilikonowa Lotusan STO Kreisel - nigdy w zyciu i nawet jakby za darmo dawali A ja z kolei znam osobe, której Kreisel się już kilka ładnych lat dobrze sprawuje i wyglada całkiem świeżo . Może się popsuli kiedyś pisałem na temat tej firmy mieszkam w poznaniu, kraisel ma tutaj siedzibe moi znajomi a pracownicy Kreisla - budujacy sobie domy pomimo mozliwości nie kupuja własnych materiałów - to o czymś świadczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 27.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Tylko STO-ISPO w wersji silicon. I tej wersji będę się trzymał.STO daje niezłe upusty jak dobrze pogadasz 20-25%.Rozmawiaj bezpośrednio z przedstawicielem regionalnym. Namiary znajdziesz ich na stronie www. Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 27.06.2006 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Tylko STO-ISPO w wersji silicon. I tej wersji będę się trzymał. STO daje niezłe upusty jak dobrze pogadasz 20-25%. Rozmawiaj bezpośrednio z przedstawicielem regionalnym. Namiary znajdziesz ich na stronie www. Pozdrawiam, omotali cię na strzeszyńskiej ........... mnie równiez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 27.06.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Quick Mix - nie miałem z tym producentem problemów do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.06.2006 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Tylko STO-ISPO w wersji silicon. I tej wersji będę się trzymał. STO daje niezłe upusty jak dobrze pogadasz 20-25%. Rozmawiaj bezpośrednio z przedstawicielem regionalnym. Namiary znajdziesz ich na stronie www. Pozdrawiam, Spróbuj pomieszać STO z ISPO - całkiem fajnie wychodzi, gwarancja na system zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Śliwiok 29.06.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Tylko STO-ISPO w wersji silicon. I tej wersji będę się trzymał. STO daje niezłe upusty jak dobrze pogadasz 20-25%. Rozmawiaj bezpośrednio z przedstawicielem regionalnym. Namiary znajdziesz ich na stronie www. Pozdrawiam, omotali cię na strzeszyńskiej ........... mnie równiez Nie oni mnie , tylko ja ich. Chciałem mieć te tynki (ale oni o tym nie wiedzieli ). Wszystko było kwestią ceny. Wyszło taniej niż myślałem i drożej niż bym chciał. Ale jestem zadowolony. Oni chyba też... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.07.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 System silikonowy Huma Super jakośc w odniesieniu do ceny.Napewno nie Kreisel. http://www.humafarby.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 03.07.2006 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 System silikonowy Huma Super jakośc w odniesieniu do ceny. Napewno nie Kreisel. http://www.humafarby.pl super a czemu napewno nie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 03.07.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 System silikonowy Huma Super jakośc w odniesieniu do ceny. Napewno nie Kreisel. http://www.humafarby.pl super a czemu napewno nie ?? bo przy budowie domu nie ma miejsca na przypadkową jakość która w swych najlepszych założeniach jest na poziomie masowych produktów marketowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.07.2006 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 System silikonowy Huma Super jakośc w odniesieniu do ceny. Napewno nie Kreisel. http://www.humafarby.pl super a czemu napewno nie ?? bo przy budowie domu nie ma miejsca na przypadkową jakość która w swych najlepszych założeniach jest na poziomie masowych produktów marketowych. rezi to powiedz mi czy to samo dotyczy firmy WEBER TERRANOVA ?? mam na to bardzo dobra oferte cenowa i kilka pozytywnych opinii uzytkownikow ale to wszystko ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Khermorh 04.07.2006 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 czesc zastanawiam sie nad wyborem chemii do elewacji (wełna na PTH) i mam do wyboru WEBER terranova (najlepsza cenowo oferta) BAUMIT KABE oczywiście wszyscy sprzedawcy zachwalają swoje macie może jakieś doświadczenia z tymi systemami ?? aacha wiem że najlepszy jest STO ..ale mnie na niego nie stać PS. z opcji szukaj właśnie skorzystałem Zdecydowanie polecam KABE. Baumit często ma problemy z utrzymaniem koloru i mogą Ci wyjść "łatki". KABE przeważnie jest mieszane u hurtownika, ale możesz zobie zażyczyć by było wymieszane w Katowicach w KABE. KABE będzie zdecydowanie lepsze od Baumitu, Webera. Relacja jakości do ceny jest naprawde bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 04.07.2006 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 rezi to powiedz mi czy to samo dotyczy firmy WEBER TERRANOVA ?? mam na to bardzo dobra oferte cenowa i kilka pozytywnych opinii uzytkownikow ale to wszystko ... średnia półka cenowa , produkty przyzwoite Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 04.07.2006 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 rezi to powiedz mi czy to samo dotyczy firmy WEBER TERRANOVA ?? mam na to bardzo dobra oferte cenowa i kilka pozytywnych opinii uzytkownikow ale to wszystko ... średnia półka cenowa , produkty przyzwoite o i o to mi chodzi .. dzieki wielkie ... Khermorh widzisz ty mówisz że KABE spoko ... ja słyszałem właśnie odwrotnie że WEBER spoko a KABE mniej spoko cuś mi się wydaje ze to kolejny wybór w stylu "z czego budować" PTH czy Belit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maziar 31.07.2006 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 PawsonMozesz napisać dlaczego Kabe mniej spoko niz Terranova. Mój wykonawca zachwala Kabe, a znajomy, który kiedys działał w budownictwie twierdzi, że jakby robił dla siebie to Terranova. I bądź tu człowieku mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.08.2006 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 u mnie właśnie podobnie to wszystko opinie subiektywne ... wg tej co ja slyszalem kabe mniej spoko od webera terranova .. ale dlaczego nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts