selimm 22.08.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Pawson - tak z ciekawosci to jaka jest roznica cenowa pomiedzy STO a resztą ?? (tak na cały dom ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawson 22.08.2006 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Pawson - tak z ciekawosci to jaka jest roznica cenowa pomiedzy STO a resztą ?? (tak na cały dom ) tak bardzo na oko i z duzym przyblizeniem slyszalem ze sto kolo 60/m2 natomiast taki weber (to juz z oferty) ok 30/m2 to jest cena całej chemii czyli kleje 2 rodzaje, grunt, siatka narożniki i tynk silikatowo-silikonowy extra clean Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 25.01.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 tak bardzo na oko i z duzym przyblizeniem slyszalem ze sto kolo 60/m2 No właśnie moi drodzy proponuje opierać się na sprawdzonych informacjach w sprawie cen produktów STO. Faktycznie te produkty kosztują trochę więcej bo muszą! To jest wysoka póła jakościowa ale dla inwestora ceniącego jakość wybór jest oczywisty.P.S. Z tego co mi wiadomo to za średni produkt w wykonaniu STO, który i tak jest lepszym rozwiązaniem niż pozostałe można zapłacić 40-45 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 25.01.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Ale trupa odgrzebales... Tak z pewnością ale lepiej wybrać silikon tańszej firmy (np Weber) niz akryl czy silikat drozszej np. STO. Nie wiem za bardzo czym jest ta jakosc... zeby az tyle doplacac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 29.01.2009 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2009 Ale trupa odgrzebales... Tak z pewnością ale lepiej wybrać silikon tańszej firmy (np Weber) niz akryl czy silikat drozszej np. STO. Nie wiem za bardzo czym jest ta jakosc... zeby az tyle doplacac. Kurcze tak szczerze to nie do końca wypada mi krytykować inne rozwiązania ale choć pracuje w firmie STO dosyć krótko to z ust wykonawców i inwestorów słyszałem słowa tego typu: Najtańsze rozwiązanie STO jest zdecydowanie lepsze od najdroższego najbliższej konkurencji. Fakt - w parze z jakością musi iść również cena ale w przypadku inwestycji typu domek czy warto jest ograniczać koszty na dociepleniu własnego, wymarzonego domu? Wiem, że każdy grosz się liczy ale tym bardziej należy wziąć pod uwagę system, po którym za kilka lat nie będzie konieczności rwać włosów z głowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 30.01.2009 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 No ale wlasnie w czym zawiera sie ta roznica? Bo nie da sie porownac tynku silikonowego, z silikatem lub akrylem. Co mi po swientym Silikacie STO jak wykonawca zwali i powstana plamy? Kupuje tanszy silikon np. Webera i mam pewnosc ze bedzie oki. A po latach co niby moze sie stac? Nie mam nic przeciwko STO ale nie czaje za co sie placi u nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 30.01.2009 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 No ale wlasnie w czym zawiera sie ta roznica? Bo nie da sie porownac tynku silikonowego, z silikatem lub akrylem. Co mi po swientym Silikacie STO jak wykonawca zwali i powstana plamy? Kupuje tanszy silikon np. Webera i mam pewnosc ze bedzie oki. A po latach co niby moze sie stac? Nie mam nic przeciwko STO ale nie czaje za co sie placi u nich. jak na polskie warunki b.dobra jakość, opiekę inwestycji, doradztwo niektóre produkty za drogie ale są lepsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.01.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jesli patrzymy na tą półke to duzo lepszy jest Dryvit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 30.01.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jesli patrzymy na tą półke to duzo lepszy jest Dryvit. Rezi dasz wiarę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 30.01.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jesli patrzymy na tą półke to duzo lepszy jest Dryvit. Rezi dasz wiarę... żeby nie było że to sobie jakoś wymyslam ale na czym jest zrobiony Dryvit i na czym sa robione tynki STO. Stąd moja opinia. I nie tylko moja, zapytaj ludzi (technologów) którzy zajmują się formulacją tynków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jelik 30.01.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jesli patrzymy na tą półke to duzo lepszy jest Dryvit. Rezi dasz wiarę... żeby nie było że to sobie jakoś wymyslam ale na czym jest zrobiony Dryvit i na czym sa robione tynki STO. Stąd moja opinia. I nie tylko moja, zapytaj ludzi (technologów) którzy zajmują się formulacją tynków. To nie jest kwestia na czym ale w jakich proporcjach. Ponadto tak się zdarzyło, że w jednej ze szczecińskich spółdzielni jakieś 8 lat temu były równocześnie robione wieżowce - o widocznych różnicach na korzyść jakiej firmy nie wspomnę. Tak naprawdę nie wypada dalej mi ciągnąć tego tematu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 31.01.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 To nie jest kwestia na czym ale w jakich proporcjach. Kolega zdaje się to niewiele receptur w życiu opracował? Jesteś w "połowicznym błędzie". Rodzaj dyspersji, wypełniaczy i pigmentów jest równie ważny jak udział procentowy poszczególnych składników. Tak więc ze wzgledu na użytą dyspersje tynk z firmy Dryvit jest (moim zdaniem) lepszy od całej konkurencji na rynku. Nie spodziewam sie potwierdzenia z Twojej strony - wszak jesteś pracownikiem STO. Ale pocieszę Cię - na drugim miejscu STO a potem to już długo nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 31.01.2009 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2009 Relius chyba jednak lepszy od STO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts