sara_78 14.03.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Alu, bardzo ciekawe to ogrodzenie metalowe znalazłaś, takie inne, podoba mi się. Chociaz zdjęcia Sure też mi się podobają, szczególnie to pierwsze. Sama musisz określić czy chcesz byc bardziej zamaskowana, wtedy dechy takie proste + murowane słupki będą idealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 14.03.2011 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Alunek, przęsła drewniane piękne, ale ja bym ich nie robiła.Widzę co się dzieje z drewnem po każdej zimie.To niekończące się odnawianie. Altanka cała w zielonym nalocie.Meble tarasowe koniecznie trzeba olejować.Dechy na ścianach tarasu jeszcze rok, dwa i też trzeba malować.A ogrodzenie drewniane to wiadomo.Od strony północnej zaraz glony.Od ulicy chlapie błotem.A z metalowym spokój. Nasze stoi już 7 lat nic się nie dzieje.Ciekawe te przęsła które wkleiłaś. Mi się podobają.A że jest łatwość przeskoczenia dla złodziei? jak zechcą, to wejdą i przez drut kolczasty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.03.2011 13:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Famelio - poniżej wizualizacja zrobiona przez Irmę http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/ogrodzenie-1.jpg Tolu - masz rację,drewno jest piękne, gdy jest nowe,a później sporo z nim roboty.Mam ogrodzenie drwniane od strony południowej i panele drewniane od strony jednego sąsiada.Od czterech lat nie robiłam z nim nic i efekt jest już opłakany.Chciałabym mieć rozwiązaniem bardziej praktyczne. Względy bezpieczeństwa są równie ważne co estetyczne,ale tak jak mówisz, jak złodziej będzie chciał to i tak wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 14.03.2011 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Wizualka Irmy jest przepiękna i stanowi ucieleśnienie moich ogrodzeniowych marzeń Ale jak już powiedziałyście - drewno to drewno. Więc jak chcesz coś bezobsługowego- to chyba już znalazłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.03.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 a może przesłą z wizualki zrobić metalowe i pomalować na kolor ciemnobrązowy ( jak dach)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.03.2011 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Możesz. Najlepiej proszkowo ale to też kosztowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 14.03.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Jest to jakieś wyjście, choć drewno to zawsze drewno (powiedziała właścicielka podłogi w drewnopodobnych płytkach ). Natomiast takie proste poziome szczebelki bardzo mi pasują i sama planuję takie na balkonach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 14.03.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Wizualka Imry piękna, już kiedyś to pokazywałaś, bardzo bardzo mi się widzi. Drewno jest piękne, ale wiadomo, że trzeba o nie dbać. Jestes kobieta, która pracy się nie boi.....więc pomalowanie takiego płotu raz na parę lat , byłoby pestką. A efekt będzie super. Ja to teraz zakupy poczyniłam do salonu....i dzisiaj byłam za firankami do kuchni i do salonu. Dostałam parę próbek materiałów i muszę się dzisiaj z nimi przespać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 14.03.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Ja osobiscie jestem bardziej metalowa niz drewniana ale drewniane ploty z murowanymi murami mi sie podobaja. Alu zobacz jeszcze moze "sztuczne drewno" - mysle ze malowany na braz metal, to zawsze bedzie optycznie metal, tak czy siak. sara, probki pod poduszke i zawsze cos sie wysni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.03.2011 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Możesz. Najlepiej proszkowo ale to też kosztowne. a zwykłą farbą do metalu taniej bedzie? Ja to teraz zakupy poczyniłam do salonu....i dzisiaj byłam za firankami do kuchni i do salonu. Dostałam parę próbek materiałów i muszę się dzisiaj z nimi przespać. ciekawe co się przyśni :Dczekam na relację jutro... Alu zobacz jeszcze moze "sztuczne drewno" nie słyszałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panda05 14.03.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 (edytowane) Witam. U Ciebie jestem często ale jeszcze nigdy się nie udzielałam. Co do płotu to znalazłam coś takiego Nie wiem gdzie to wyszukałam, mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi:) Edytowane 14 Marca 2011 przez panda05 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 14.03.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Tez już kiedyś widziałam tę wizualkę i wtedy chyba też chwaliłam. Ładnie będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.03.2011 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Witam. U Ciebie jestem często ale jeszcze nigdy się nie udzielałam. Co do płotu to znalazłam coś takiego [ATTACH=CONFIG]47899[/ATTACH] Nie wiem gdzie to wyszukałam, mam nadzieję, że właściciel się nie obrazi:) Witaj w moich skromnych progach i proszę częściej ujawniać się Dziękuje za zdjęcie, które zapisałam w swoim archiwum inspiracji. Im więcej propozycji, tym wybór wydaje sie trudniejszy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 15.03.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Melduję, że nic mi się nie śniło...Ale firanki a raczej roletki zamówione. Mają być w następnym tygodniu, a jutro ma przyjśc mój obraz. Stresuję się trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.03.2011 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 witaj Saro:welcome: a rolety to rzymskie? Gdzie zamówisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 15.03.2011 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Czas pomyśłeć o zagospodarowaniu oczka wodnego. Postanowiłam przejrzeć ofertę sklepu, w którym w ubiegłym roku kupiłam kilka akcesoriów do oczka i proszę zobaczcie, jakie piekne trawy ozdobne mają http://sklep.oczkowodne.net/k12,rosliny-trawy-ozdobne.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 15.03.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Ups, właśnie z tego sklepu miałam parzydło leśne. Przysłali mi bez doniczek z nagim korzeniem (albo nawet bez korzeni) w środku lata. Oczywiście wszystkie padły! No, chyba że coś z tych kikutów odbije wiosną - byłabym zdziwiona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 15.03.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Alu rolety takie niby rzymskie, ale uszyte juz z fałdkami tzn. nie będę ich ani skracać ani wydłużać. W kuchni i w wykuszu będą jednakowe. Zamówiłam je u znajomej w sklepie, która ma materiały i również szyje. Jeszcze do salonu zamówię, takie proste ala lniane na kółkach i z tego samego cieńkiego materiału co w kuchni i wykuszu tez na kółkach do salonu- jako firankę. Nie mogę tylko znaleźć takiego ładnego materiału - tego grubszego. Karnisz się już właśnie montuje:wiggle: Piękne te trawy na stronce= chciałabym tą czerwoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.03.2011 05:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Sure - jesteś pewna,że to ci sami? Jeśli tak, to chyba wyślę do nich zapytanie w jaki sposób zabezpieczaja i przesyłaja rośliny. Jakby co to można później podeprzeć się przy ewentualnej reklamacji. A już napaliłam się na parę fajnych roślinek Saro - ładnie będzie :rolleyes:Czy te pseudoroletki to takie jak u mnie ? Chyba zmobizuję się i poszukam materiału na nowe rolety w kuchni i w gospodarczym. Koniecznie coś nieprzezroczystego w kolorze beż lub jasny szary. Miłego dzionka dziewczyny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 16.03.2011 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Cześć dziewczyny:) Chciałam się przywitać i nadrobić zaległości w czytaniu,a dzieje się u was dużo....fajnie.... Miłego dnia życzę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts