dorbie 20.03.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 dorbie.........dodalam Twój album na picasa do ULUBIONYCH !!! CUDNIE u Ciebie to wyglada!! napisz mi czy juz mozna sadzić wrzosy?? czy za szybko? Kaluś, dzięki, też dodałam:-) Jak masz rozmarznietą ziemię to można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 21.03.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Dorbie....cudne to Twoje wrzosowisko....juz kiedyś się nim zachwycałam.Dla wrzosów i wrzośców najważniejsze jest dobre podłoże...odpowiednia gleba , dobrze przepuszczalna. To podstawa, żeby dobrze rosły. Znajomy ogrodnik radził mi żeby nie przelewać wrzosów, a w okresie upałów podlewać je zawsze z rana.Co do sadzenia to lepiej jest sadzic moim zdaniem na jesień, wtedy jest sezon wrzosowy- sadzonek jest większy wybór i co ważne kupuje się kwitnące, wieć łatwo je skomponować bo widać od razu efekt.Ja kocham wrzosy i będę jeszcze dosadzac u siebie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 A przycinałaś po kwitnieniu rok temu? Bo jak nie przycinalas, to nie bedzie kwitla po kilku latach w ogole. A mozesz ja sobie odmłodzic wycinając po kwitnieniu stare, grube gałęzie, te co się krzyżują lub sa przerosniete, maja za dużo odnóg. A tak w ogóle to u Ciebie juz pękły pąki? U mnie jeszcze długo Dorbie - kochana - dzieki za wskazowki - przytne w tym roku jak tylko przestanie byc zolta, bo bardzo lubie ten krzew - nastraja pozywynie na wiosne. U mnie forsycja w pelnym rozkwicie, bo ogrod jest w Irlandii....tutaj wszystko szybciej kwitnie. Na Kaszubach mam budowe i ciagle gore piachu....za ten ogrod wezme sie za pare miesiecy;) podgladam Twoje wrzosowisko:) Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.03.2011 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 jak zwykle mnie nie ma gdy ciekawa dyskusja ma miejsce. Proszę jednak o usprawiedliwienie, bo cieżko pracowałam. Tak ciężko,że dzisiaj mam pierwsze w tym roku zakwasy i pozdzieraną skórę na rękach Mayu - tym nam tu opawiadaj o kwitnącej Irlandii, kiedy u nas w nocy jeszcze przymrozki. Gdzie tu sprawiedliwość Przez te wahania pogodowe moim różom przymroziło pączki. I co z nimi teraz będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 21.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Ja tak poszalałam tydzien temu z obcinaniem ze zrobił mi sie olbrzymi pęcherz na kciuku:-( A mi chyba zmarzły ogniki:-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.03.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 w tym tygodniu znowu mają u nas być przymrozki,ale nie zamierzam okrywać. Trudno ... co ma być to będzie. Szukam żaluzji drewnianych o szerokosci listewek do 20 mm lub węższych. Gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.03.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 A niesmiertelna Ikea? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 22.03.2011 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 też o ikea pomyślałam....albo w sklepach z firanami, z materiałami.....albo LM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.03.2011 12:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 znalazłam coś takiego http://zaluzjedrewniane.pl/?q=Produkty&q2=%AFaluzje+drewniane+25mm IKEA i inne firmy oferują żaluzje o szerokości 25 mm, a ja potrzebuje coś węższego. Żaluzje mają być na oknie tarasowym , które jest przesuwne. Standardowe żaluzje zamontowane na ramie są za szerokie i przy takim montażu okna nie bedzie można przesunąć. Myślałam o zdjęciu listewki górnej , która jest przy samej szybie i tam zamontować żaluzję. Wtedy teoretycznie żaluzje zlicowałyby się z powierzchnia ramy. Tylko czy można tak zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.03.2011 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Nieładne bedą takie wąskie żaluzje I zaplacisz za nie krocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 22.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 nie bardzo kumam jak chcesz to zamontować, ale czemu mają służyć?? jako ozdoba, czy przed słońcem ochrona?, bo jak dla mnie to straszne kurzołapy z tego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.03.2011 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 http://www.zaluzje-drewniane.com.pl/ a do tych wysłałam zapytanie o taki nietypowy montaż ciekawe co odpowiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.03.2011 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Saro -żaluzje mają chronić przed słońcem. Cztery lata już męczymy się co lato- okno tarasowe jest od południa. Ci ostatni mają na swojej stronie przedstawiony montaż przy szybie. Tylko nadal zastanawiam się czy maskownica górna nie będzie przeszkadzała w otwieraniu okna... Mayladziu - wiem i wolałam tego uniknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.03.2011 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Alu - a plisy? Nie byłyby latwiejsze w zamontowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 22.03.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Wiem cos o słońcu .......bo mamy tak samo ustawiony dom......ale my mamy rolety zewnętrzne....nie wyobrażam sobie lata bez nich.......faktycznie to musi byc męczące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.03.2011 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Famelio,co mam zrobić jak te drewniane tak mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.03.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Rozumiem to doskonale, serce nie sługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 22.03.2011 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Nitubaga kupowala niedawno w sieci drewnianą żaluzję. Wyszlo ją sporo taniej niż w sklapach w których pytała. Brałaś pod uwagę aluminiowy żaluzje perforowane? Mają lamelki 5cm, srebrne ale całe z dziurki malutkie. Dzieki temu nie osiada na nich tak kurz bo powietrze ciepłe od dołu go zdmuchuje. Mają fajne wykończenie szerokimi tasmami jak żaluzje drewniane a górne mocowanai są drewnopodone. Mi się one bardzo podobają. Cenowo niestety prawie tak jak drewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.03.2011 17:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 May - a gdzie mogę je znaleźć? Chętnie na nie zerknę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.03.2011 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 Dzisiaj przyjechalam do domu wczesniej i pstryknelam moje forsycje: te gorne kijaszki wcale nie mialy kwiatow...teraz juz maja listki.... czepiam sie, czy ona faktycznie cos mi zaczela sie buntowac na starosc? Nie smialam pstryknac zdjecia sasiadowego krzaka....jego jest cala zolciutka:rolleyes: PS. mi sie tez drewniane zaluzje podobaja;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts