mayland 29.07.2011 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Jak się miewa Karolek? Miło, ze pytasz Świetnie. Jeszcze nie ma zębów a to juz 11 miesiąc. Ale czekamy cierpliwie. Chodzi przy meblach i za jedną rączkę liczę, ze w wakacje sam podrepcze. Na czworaka za to pedzi jak szalony. Wogóle to fajniutki, wesołe dziecko. Niczego sie nie boi, nie płacze bez powodu. Powolutku uczy sie wszystkiego i w mig łapie różne zabawy. Wchodzi i schodach na pietro co mnie przeraża bo go z oczu spuścić już nie mogę... Z kwiatków to jeszcze wczoraj szukałam w sieci i znalazłam mikołajka i...... gilardie Wycudowałam też zielono-czarną rudbekie, różne kolory jeżówek i floksy ale te ostatnie to jakos u mnie słabo rosną. W tym roku pieknie kwitnie mi liatra. To jej 2 sezon u mnie. Chyba dokupie jeszcze kilka, moze w innych kolorach. Problem mam ze stanowiskiem bo piaszczyste i słoneczne a chciałabym chyba, zeby tam kwitły kwiaty, swobodnie. Jakoś nie leży mi w tym miejscu rabata pod kreske na tle starej stodoły sąsiada.... Byloby głupio poprostu, tak myśle. Stąd pomysł na wiejskie kwiaty. Ja mam rudbekie, malwy, dzwonka skupionego w duuużych ilosciach na wymianę Chętnie przyjmę co Ci zbywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.07.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Saro, jak najbardziej ...jak w końcu uda mi się popracować w ogrodzie,czytaj nie będzie padało, między innymi też muszę obgolić moje. Dzięki za przypomnienie! Proszę bardzo...jutro wystrzygę swoje....bo już przekwitly całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 29.07.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 May... jeszcze jeżówki są takie "wiejski" Mnie się bardzo podobają i są różnego koloru, są wieloletnie, i bardzo lubię jeszcze cynie, ale te się sieje co tok, za to w wazonie długo się trzymają..... A rudbekie mam na liście do zakupów... gdzieś , kiedyś kupię i wsadzę u siebie.... Echinacee tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 01.08.2011 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 cały weekend nie miałam netu w domu, bo kochana TP zadbała o to:p ...ale dzięki temu trochę popracowałam w sobotę , a wczoraj byłam na zawodach jeździeckich w pobliskiej stadninie. To był bardzo miły dzień. Oprócz podziwiania zmagań koni, delektowałam sie dietetyczna kaszanką z grilla, chlebkiem ze smalcem i ogórasami małosolnymi...pychota! Trochę rozmarzyłam się May, zapomniałam dodać do listy margaretki, rozchodniki okazałe i właśnie latrie. Chętnie przyjmę rudbekie, dzwonki... i latrie jeśli masz inne niż moje( jasnofioletowe). Jakie masz latrie? Mogę podzielić się rozchodnikami, bergenią, irysem wczesnym, krwawnikami. Mam również sporą mozgę (taką trawkę). Chyba na wiosnę będzie najlepsza pora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.08.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ala, czy to jest liatra? Przepraszam, że u Ciebie zaśmiecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 01.08.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) To jest odętka wirginijska. Alu moje liatry są fioletowe. Zrobie foto A rozchodnik mam biało-zielony i w przeciwieństwie do tego o zielonych lisciach nie rozsiewa się tylko rośnie w jednej kępie. Irysy i bergenie mam również. Czekam aż liliowce mi się rozrosną ale jakoś cieżko im z tym idzie. Robie też dużo sadzonek brunery, barwinka i miodunki. Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 01.08.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dzieki Mayland, własnie mi do liatry nie pasowała do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 01.08.2011 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Dorotko, witaj po długiej nieobecności u mnie:welcome: ...spoko, nie zaśmiecasz. Latria ma inne liście. May ma rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 01.08.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Cześć Alu! Znowu u nas leje, już mi się znudziło... a rano było piękne słoneczko! ..a jak plany, nie wybierasz się w moje okolice? (ja mam u siebie białe liatry, w tym roku sadziłam, już kwitną) May, z rozsiewających się kwiatów najbardziej sielsko - wiejski to jest dla mnie kosmos http://www.google.pl/search?q=kosmos+kwiat&hl=pl&biw=1280&bih=685&prmd=ivns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=36A2Tsm0BsPLsgal3sC5Ag&ved=0CD0QsAQ - tylko potem trudno go poskromić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 02.08.2011 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ...myślałam ,że interesują cię May różne byliny, nie tylko samorozsiewające się Sure, zapraszasz:wiggle:? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Szukam samorozsiewajacych sie lub rozłogowych ale pewnie innych bylin nie pominę sure dzieki za kosmos, przyda sie! A teraz myśle drugi dzień jak przygotować miejsce na tą rabate...... Mam tam dosłowny ugór. Musze chyba nawieść obornika i przejechać traktorem, przeorać. Troche przegnije i moge sadzić..... CHolercia, dużo pracy mnie czeka. Za co sie osatnio nie wezme to wszystko takie pracochłonne... Ale czas wreszcie ruszyć szersze tereny bo szkoda że leżą odłogiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 02.08.2011 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 May, współczuję...szczerze nienawidzę walki z chwastami. Jeżeli nie zależy ci na czasie, to możesz przykryć poletko pod rabatę czymś nieprzemuszczającym światło. Po jakimś czasie po chwastach nie będzie śladu. Ja do tego celu używałam czarnej agrowłókniny, takiej samej jaką mam na niektórych rabatach pod korą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Pomysł z nakryciem dobry ale.... to za duza powierzchnia i musiałabym czyms jeszcze nakryć te szmaty, zeby mi po wsi nie fruwały A przeorać muszę bo to trzeba tam wykonać, żeby wogóle myśleć o czymkolwiek zielonym w tym meijscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 02.08.2011 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 najpierw przeorać, a potem przykryć. Na wierzch połóż cokolwiek: kamienie, kostki brukowe, cegłówki.... ..w ostateczności spryskaj całość randapem i po bólu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 02.08.2011 13:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 May, masz pomysł jak zrobić taki zagłówek jak na zdjęciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 02.08.2011 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 (edytowane) Ale o co pytasz? O te miejsca pikowania (wklęsłe na łączeniu kwardarów)? Chcesz uzyskać taki efekt pikówki bez widocznych guzików tapicerskich? Czy wogóle o taki zagłowek? W każdym razie, jakbyś sie sama zdecydowała na wykonanie to polecam zakupu na allegro u tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=3832042Ja zazwyczaj u niego kupuję gąbki i inne dodatki tapicerskie. Edytowane 2 Sierpnia 2011 przez mayland Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.08.2011 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 Alu, oczywiście, ze zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 02.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 a co myślicie o spotkaniu u mnie...w drugiej połowie sierpnia?? ....co prawda nadal jeszcze budowa u mnie............ale grila w ogrodzi można zrobić !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 02.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ja już u siebie odpowiedziałam, że chętnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 03.08.2011 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2011 Alu czy masz zdjęcie posadzonych tych dwóch akacji przy tarasie.....jak duże one rosną?? pomyślałam, że zgapię od Ciebie, żeby trochę taras osłonic przed słońcem, tylko czy to u mnie będzie pasowało?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts