sara_78 29.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 wstyd się przyznac ...ale nie mam u siebie ani jednej hortensji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.09.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 zawsze możesz nadrobić braki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.09.2011 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 braków ogrodowych to ja mam całą liste....będę to nadrabiac stopniowo, bo inaczej zbankrutuję..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.09.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ..a tymczasem zrób kilka ujęć miejsca w którym chcesz rabatę. Będę nad nią myślała przez długie zimowe wieczory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 29.09.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 muszę wydobrzeć jak najszybciej,bo za tydzień jadę na następny zjazd weekend to ostatni moment na zrobienie prac domowych - 6 rysunków ( 1 już mam) i projektu całosezonowej rabaty z trawami ozdobnymi w roli głównej. jeśli macie ochotę pomóc w tej materii, to wklejajcie do mnie inspiracje . Z góry dziękuję W prawdzie już pracuję nad projektem...a nawet mogę powiedzieć,że w 80% jestem z niego zadowolona,ale ...ale na nowe pomysły zawsze jestem łasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.09.2011 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 ..a tymczasem zrób kilka ujęć miejsca w którym chcesz rabatę. Będę nad nią myślała przez długie zimowe wieczory dziękuję bardzo za dobre chęci.....zrobię fotkę i wstawię...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 29.09.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2011 własnie ....może u mnie jakies trawy w końcu zawitają na dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 30.09.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Alunek, ja Cię szczerze podziwiam za Twoją pracowitość. Niesamowita jesteś. Ogród zachwyca, czytałam o zakupach, wiosną będzie ciekawie . I tak jak Mayland ( May, buziaki) czekam na metamorfozę sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 01.10.2011 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2011 ..a tymczasem zrób kilka ujęć miejsca w którym chcesz rabatę. Będę nad nią myślała przez długie zimowe wieczory Alu.....jesli wpadnie Ci do główki jakiś pomysł, który mozna wykorzystac w moim ogrodzie...........to tez bedę wdzięczna :) ....zdjęć nie musze Ci robic, bo osobiście byłas i widzialaś jak to narazie wszystko biednie wyglada;) buziaki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.10.2011 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Saro, trawy są piękne i z pewnością warto je mieć w każdym ogrodzie! Tolu Kala, nie bądź taka skromna! Zrobiłaś już kawał dobrej roboty! Oczywiście możesz na mnie liczyć....zawsze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.10.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Cały weekend siedziałam nad rysunkami...a była taka piękna pogoda i mogłam wsadzić cebulki tulipanów,czosnków i nowe roślinki, które zamówiłam :( Mam do zrobienie jeszcze dwa rysunki ...i nie wiem jak zabrać się za nie:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 03.10.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 co Aluś projektujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Macie Dziewczyny może zdjęcie północnych rabat... Muszę jutro się wziąć za swoje ... Są tuż przed domem i dobrze by było aby coś ładnego rosło....Lubię bergenie, rozchodniki, hosty (mam kilka odmian), żórawki bordowe i zielone, mam jakieś ciemno zielono fioletowe liście, które kwitną na żółto, i pieris, oraz kosodrzewinki....Ale chcę podejrzeć jak to ładnie zestawić, bo jak na razie to taka smutna była ta rabata.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.10.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Arnika....u mnie na pólnocnej stronie mam funkie, zurawki, bergenie własnie:) do tego świerki, ostrokrzewy, krzewuszke i tawułe :) nie wiem czy to dobrze czy nie.....sadzilam tak jak mi intuicja podpowiadala;) Alunek..... napisz mi obok czego wsadzic czosnek ozdobny?? z czym będzie się ladnie komponowal?? czy czosnek kwitnie wtedy co tulipany, czy dłużej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.10.2011 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Najgorsze jest to, ze u mnie z dachu na te rabaty spadają tony śniegu... więc nie może być nic drogiego i nic takiego co mogłaby je lawina zniszczyć... I jeszce jednooo okna mam jakoś 80-100cm od gruntu, to nie może też być nic wysokiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 03.10.2011 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Najgorsze jest to, ze u mnie z dachu na te rabaty spadają tony śniegu... więc nie może być nic drogiego i nic takiego co mogłaby je lawina zniszczyć... I jeszce jednooo okna mam jakoś 80-100cm od gruntu, to nie może też być nic wysokiego. na takie wymagania to ja nic nie podpowiem:( tutaj już fachowiec musi sie wypowiedziec......Alunek gdzie jesteś????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 04.10.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 ALunek czy ty potrzebowałaś katalog z IKEA? bo mam jeden na zbyciu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.10.2011 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 No i dziewczyny się zgubiły.... Przyszła mata , więc kończę obiad i idę kopać zielone.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.10.2011 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 paulatomczyk -ja bym chciała, gdyby Alunek nie reflektowała.....daleko mam do Ikei:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.10.2011 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 (edytowane) Akuś , mam do zrobienia typowe rysunki techniczne...a rabatkę zostawiłam sobie na deser Arniko, mam ten sam problem co Ty. Dopiero w tym roku zrobiłam rabatkę: bergenie, funkie, wietlice, hortensje, bukszpany plus szczepiona sosna, świerk inversa i jałowce płożące. Jeżeli dobrze wymierzyłam to śnieg z dachu powinien spadać tuż przed rabatą. Wygląda ona tak http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1070168.jpg ..no prawie tak, bo teraz dostała jeszcze korę Paula, już mam katalog..ale dzięki za pamięć Kalu, jakie czosnki masz na myśli? Jest ich cała masa odmian. Jeśli myślisz o takich wysokich, to dobrze jest posadzić im coś w "nogach", bo ich liście są mało atrakcyjne gdy zaczynają zsychać. Przykład z mojego ogrodu, na zdjęciu czosnek nigrum http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/june116.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/june1156.jpg Czosnki kwitną od kwietnia do lipca w zależności od gatunku np Nigrum kwitnie w czerwcu a tu przykład niskiego czosnku..do skalniaka http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/june1155.jpg W tym roku kupiłam czosnki Giganteum, który ma piękne olbrzymie fioletowe kule i mam zamiar posadzić go na rabacie z trawami ozdobnymi Edytowane 4 Października 2011 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts