TAR 11.10.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ala, zamowilam cebulki z polecanego sklepu. Ale cos długo ida, mija juz 6 dni od zamowienia. Ile czasu Ty czekalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 11.10.2011 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 (edytowane) Studenta wróciła trochę przeziębiona,ale szczęśliwa ...bogatsza o nową wiedzę i doświadczenie Byliśmy w szkółce Clematis, w której produkuje się wiadomo co... oraz w szkółce państwa Szmit. W tej drugiej to zakochałam się na zabój i bardzo żałuję ,że jest tak daleko ode mnie. Chciałabym tu wrócić w maju/czerwcu i jeszcze raz obejrzeć ogród pokazowy, który zajmuje 1 ha Wykłady i ćwiczenia również były bardzo ciekawe.Poznawaliśmy drzewa i krzewy liściaste oraz iglaste. Otrzymaliśmy spory zastrzyk wiedzy o chorobach, szkodnikach oraz ochronie roślin. Teraz tylko to zapamiętać Sure - niestety nie mieli kielichowca, więc tylko berberysik mam dla ciebie berberys Thunbergii 'Sunsation" Arco - u ciebie już jest pięknie... Nadulko Tar- ja też długo czekałam...ponad tydzień od wpłaty. Edytowane 11 Października 2011 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 11.10.2011 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Anulka... jak dawałaś włókninę to najpierw sadziłaś, a potem włókniną, czy najpierw włóknina a potem nasadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 11.10.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2011 SSure[/b] - niestety nie mieli kielichowca, więc tylko berberysik mam dla ciebie berberys Thunbergii 'Sunsation"To i tak super, bardzo Ci dziękuję! w takim razie będziemy musiały się spotkać! (napisz kiedy i jak Ci pasuje?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.10.2011 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Anulka... jak dawałaś włókninę to najpierw sadziłaś, a potem włókniną, czy najpierw włóknina a potem nasadzenia? Miałam nasadzenia gdy kładłam włókninę. Zdarza się (nawet często),że dosadzam na rabatach z włókniną. Sure, masz czas i ochotę przyjechać do mnie w czwartek lub piątek? Jestem w domu po 17.30:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 12.10.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 We czwartek ja kończę po 19, trochę za późno, piątek mam luźniejszy, ale muszę upewnić się, czy będę mieć samochód, bo Młody chciał pożyczyć (nie wiem, na jak długo)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.10.2011 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ja jedną rabatę najpierw położyłam włókninę a potem sadziłam... Teraz zastanawiam się co lepiej.. ale chyba najpierw posadzę a potem położę włókninę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 ja najpierw wloknine potem sadzilam, ale ciezko mi to szlo i strasznie sie wkurzalam. dlatego mam wloknine tylko na jednej rabacie, wole wyrywac chwasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.10.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Według mnie łatwiej jest najpierw położyć włókninę ..umocnić ją kamykami, aby nie odfrunęłam a potem sadzić roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 ja do włokniny kupiłam tez kolki mocujące, cos podobnego do kolkow do stropianu tylko z haczykami, ale mimo wszystko drugi raz maty nigdzie nie robie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.10.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Agatko, spróbuj ponegocjować z Juniorem... Mam już weekend zajęty dlatego wolę piątek:rolleyes: Jestem już prawie zdecydowana,że inna ekipa będzie stawiała ogrodzenie. Niestety ten który miał robić nie raczył poinformować mnie,że nie wyrobi się w ustalonym terminie i przyjdzie miesiąc później. Gdyby nie przypadek,że spotkaliśmy się na ulicy to dalej czekałabym. Nawet nie zrobił mi wyceny...więc chyba nie zależy mu!!! Dzisiaj jestem umówiona z innym gościem..ma przyjść, wycenić i w przyszłym tygodniu już ruszać z pracami. Trzymajcie kciuki,żeby tym razem poszło mi lepiej;) Z kowalem jestem umówiona na kwotę i termin :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.10.2011 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 TAR, maty mają swoich zwolenników i przeciwników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Aluś, jak wszystko na tym swiecie , własnie dotarły moje cebulki, rzeczywiscie ładne egzemplarze, nie ma porownania do tych kupowanych w marketach. Oby tylko wzeszły na wiosne, Stan posiadania zwiekszył sie o 80 szt. krokuskow i pare hiacyntow. dzieki za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.10.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 nie ma sprawy Mam nadzieję,że u nas pogoda poprawi się i w końcu posadzę czosnki i tulipany, które od nich kupiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.10.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 ja planuje sadzic jutro lub pojutrze, ma nie padac u nas, najwyzej zaloze wiatrowke, tylko juz tak szybko ciemno sie robi. jak wracam z pracy to ledwo zdaze z piesuniem na spacer wyjsc, a juz szaro. szkoda ze lato juz sobie poszlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.10.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 ja czekam na weekend.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 12.10.2011 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Kobiety...co Wy jeszcze sadzicie?? cały czas cebule?czy inne roslinki tez?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 12.10.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ja też dałam najpierw matę, potem robię kółko i sadzę roślinki... Tak mi najwygodniej... Posadziłam już wykopane róże... Przesadziłam Hakuro, kosodrzewinkę... Jutro dalsza część nasadzeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rogbog 12.10.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Ja wszędzie kładę włókninę.A na rabatach przed domem gdzie nie położyłam też zamierzam,ale to już wiosną.Włokninę przymocowałam kołkami do włokniny,dopiero później sadzę roślinki.Na włóknine kora lub gryz. W moim dzienniczku są zdjęcia z ostatnio zakończonej rabaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.10.2011 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Kobiety...co Wy jeszcze sadzicie?? cały czas cebule? czy inne roslinki tez?? mam zaległości...część cebul wsadziłam od razu jak paczka dotarła do mnie ,a część leży odłogiem. To jest teraz primo...a secundo to kilka sadzonek prumulek i rozchodników...i nie pamiętam co tam jeszcze kupiłam ...na pewno bylinki. Poza tym podczas wyjazdu szkoleniowego do szkółki Szmit kupiłam berberysa 'Sunsation' i miskanta 'Morning Light'....i też wypadałoby wsadzić je;) Arniko, rogbog, idę do Was popatrzeć na nowe porządki Teraz jest bardzo dobra pora na sadzenie z donic. Tylko sadzonek z gruntu nie sadzi się jesienią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts