Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej:) niestety - nie mam szans na odnalezienie rachunku. Ale pamiętam,że kupowaliśmy w meble Agata - i po inwestygacjach znalazłam na

http://www.agatameble.pl/catalog/100b8cce-4b31-44d0-883a-90deb6c59cfb.aspx

Występuje pod nazwą wersalka Axel - ale w tkaninie prezentowanej na stronie wygląda trochę dramatycznie ;)

http://www.agatameble.pl/images/Cache/Products/_presmebel_04-axel03.jpg

W tej tkaninie - co to nazwy nie pamiętamy wygląda podobnie do tego

zestawu:

http://www.agatameble.pl/images/Cache/Products/_bler.jpg

Proponuję zadzwonić do meble Agata - i zapytać o Axel w obiciu "skóropodobnym" POtwierdzam to co mówi Alunek - czyści się bezproblemowo.

Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

... po kilkugodzinnych poszukiwaniach producenta w po sieci ... poddałam się :( ... ale tylko na moment.... zmieniłam metodę badawczą :wink:

Zadzowniłam do salonu Meble Polonia w Gdańsku gdzie kupiliśmy mebelki z zapytaniem czy mozna odszukać kopie faktury i w ten sposób sprawdzić ..no wiecie co. Pani niestety nie odnalazła w bazie faktury na nasze nazwisko, ale podała mi nazwy wszystkich firm od mebli tapicerowanych, z którymi w chwili obecnej współpracują i .... i MAM :D :D :D jedyna firma pasująca mi to Pres Mebel z Częstochowy http://www.presmebel.pl/ .Na ich stronie również pokazana jest ta pomarańczowa tapicerska, którym nie wszystkim może się spodobać :o Dziwne,że dwie różne firmy mają idetyczne wyrobu i obie zastrzegają sobie prawa autorskie :-? :roll:

Pstryknąć zbliżenie materiału? Przyda się?

Moja siostra ma kanapę z podobnego materiału. Pewnego dnia dostałam MMS'a ze zdjęciami kanapy - całej wysmarowanej na biało. Dzwonię i pytam co to jest? A Ona mi opowiada:

- Byłam taka zmęczona, położyłam się pod kocyk (na rzeczonej kanapie), a mała (córcia - rok i 2 m-ce) weszła na mnie i tak mnie głaskała, że fajnie mi się zrobiło i ja zasnęłam :) L. po kilku minutach doszedł do wniosku, że trochę za cicho jest i wszedł do pokoju, a tam... Siostra śpi, mała na niej i wszystko w zasięgu rączek wysmarowane kremem dla dzieci - pudrowym :o

Dziś nie ma śladów na kanapie po całej zabawie!

No to dałaś ognia tym ogrodem, moje marzenie to pojechać na taką wystawę/targi - niby proste a nie wychodzi :(

Alunku, bardzo, bardzo dziękuje za fatygę w sprawie kanapy - doceniam :)

Czym ja się mogę odwdzięczyć może latem w moim ogrodzie, tyle buziaków co kulek ognika :D

http://images45.fotosik.pl/234/bd1f08ca3b1bd4aemed.jpg

• 2 weeks później...
... a mnie już ta cała zima ze swoim śniegiem, ciagłym odśnieżaniem itd zaczyna wkurzać :evil: :evil:

JA CHCĘ SŁOŃCA ,CIEPŁA I DO OGRODU !!!!

... trochę rozmarzyłam się po obejrzeniu tego

Alunek, dzięki za ten link. W taki mróz pooglądać to, co tam widać i posłuchać takiej muzyki, to wielka przyjemność.

Strasznie zimno na dworze.

Cześć dziewczyny,

strasznie cieżki tydzień za mną... oby następny był lepszy...

...najpierw wyjazd do siostrzanej fabryki pod Zieloną Górą, gdzie miałam spotkanie z szefami z Austrii i rozliczenie wyników mojej pracy w ubiegłym roku i no oczywiście rokowania na obecny - dwa dni nerwówki...potem, już w drodze powrotnej do domu telefon od koleżanki o śmierci naszego kolegi z Liceum., To już druga osoba z naszej klasy, obie zmarły nagle :cry: Oczywiście różaniec, ostanie pożegnanie i pogrzeb.. :( :( :( Nadal nie mogę otrząsnąć się po tym zdarzeniu.Nawet - 25 za oknem nie jest już w stanie bardziej mnie dobić.

Aha, jeszcze Fotosik :evil: :evil: :evil: totalnie zwariował. Mam wrażenie ,że tylko im płacę a tu masz wchodzę po tygodniu, a tu większąść moich zdjęć jest zablokowana.

Dziewczyny gdzie wy trzymacie swoje zdjęcia? Mach ochotę przenieść się gdzieś z galerią... pytanie tylko gdzie???

... a mnie już ta cała zima ze swoim śniegiem, ciagłym odśnieżaniem itd zaczyna wkurzać :evil: :evil:

JA CHCĘ SŁOŃCA ,CIEPŁA I DO OGRODU !!!!

... trochę rozmarzyłam się po obejrzeniu tego

Alunek, dzięki za ten link. W taki mróz pooglądać to, co tam widać i posłuchać takiej muzyki, to wielka przyjemność.

Strasznie zimno na dworze.

U nas też srogi mróz... w nocy - 25, a w dzień -15. Boję sie o moje rododendrony i azalie. Niestety nie zdążyłam ich okryć. Przepadły też moje oleandry i kany. Czekam na wiosnę z utęsknieniem, ale również jak na wyrok. Jeśli będą jakieś straty w ogrodzie to tylko i wyłącznie moja wina.

Tolu - oglądanie tego filmiku, to swego rodzaju działanie masochistyczne ,z drugiej zaś strony przejaw tęsknoty .. wiadomo za czym :wink:

Alinko-tulam!!!!

ja ostatnio coraz czesciej doła łapie jak sie dowiem o śmierci kogoś nawet dla mnie osobiście mało znanego, takiego co tylko z ulicy znałam, badz ktoś znał a ja tylko o nim co rusz słyszałam.... :(

no to pochwal sie jak po tym zebraniu z szefami, co? dobre perspektywy są????

ja albumik od lat mam na labfoto..narazie ani razu nie miałam zablokowanego...kilka razy trylko awaria sie im trafiła :roll: