TAR 18.04.2012 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ostatnio w ogole nic nie foce. wczoraj wrocilam z Okruniem o 22.40 od fryzjera, wyjatkowo niegrzecznie sie wczoraj zachowywal (byly 2 sunieczki w pomieszczeniu to szalal )do tego potworna migrena. balam sie ze nie dojade w calosci, dzis powtorka z rozrywki. w weekend moze cos zrobie,musze jeszcze powsadzac wiciokrzewy i blue arrow bo tez w donczkach stoja i sie kisza. ale wierzbe zrobie dla Ciebie i jutro wrzuce. wieczoram nie chce mi sie ostatnio lapka odpalac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.04.2012 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 też czuję się fatalnie...ciągle w biegu..milion spraw ... a do tego wróciły mi zawroty głowy. Dom wygląda ,że pożal sie..w ogrodowe porządki nieskończone a chciałabym już zacząć robić front. Mam już projekt, ale nie mogę go zrealizować zanim nie powiększę rabaty ...i koło zamyka się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 18.04.2012 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 widzę, że każdy ma taką jazdę ......dnia brakuje..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 18.04.2012 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja mam od wczoraj migrene, wiec wywalone 3 dni z zyciorysu, do tego w mojego brata przedwczoraj kretynodebil wjechal i mlody w kolnierzu chodzi a auto skasowane. jak nie urok to przemarsz ruskich:rolleyes: dzis chyba wezme lezak, browca i sie usmiechne do sloneczka i bede miec wywalone na wszystko, ogrod moze chwile poczekac, to nie wyscigi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 18.04.2012 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Alu, myślisz, że da radę coś zrobić z tym moim ogrodem (nasadzeniami, które mam)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.04.2012 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 ja mam od wczoraj migrene, wiec wywalone 3 dni z zyciorysu, do tego w mojego brata przedwczoraj kretynodebil wjechal i mlody w kolnierzu chodzi a auto skasowane. jak nie urok to przemarsz ruskich:rolleyes: dzis chyba wezme lezak, browca i sie usmiechne do sloneczka i bede miec wywalone na wszystko, ogrod moze chwile poczekac, to nie wyscigi http://emotikona.pl/emotikony/pic/0drinks.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.04.2012 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Alu, myślisz, że da radę coś zrobić z tym moim ogrodem (nasadzeniami, które mam)? jasne..nie jest źle aczkolwiek widzę kilka rzeczy do poprawki. Niestety jakość zdjęć nie jest najlepsza i trudno mi na 100% zindentyfikować wszystkie rośliny. Da się coś z tym zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.04.2012 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 widzę, że każdy ma taką jazdę ......dnia brakuje..... na emeryturze będziemy odpoczywać...jak do niej dożyjemy http://emotikona.pl/emotikony/pic/0rofl.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 18.04.2012 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 jasne..nie jest źle aczkolwiek widzę kilka rzeczy do poprawki. Niestety jakość zdjęć nie jest najlepsza i trudno mi na 100% zindentyfikować wszystkie rośliny. Da się coś z tym zrobić? jasne:) bedę dziś, bo akurat jestem umówiona z płytkarzem to postaram się zrobić lepsze fotki:) najbardziej się obawiam tego ,że za tymi rabatkami mam posadzone w 2 rzędach naprzemiennie daglezje i nie wiem, czy tego rzędu blisko rabatek nie będę musiała usunąć, albo formować je jak podrosną,bo ten rząd bliżej sitaki bym chciala puscić do góry, bo strasznie tam u nas wieje, a niby za siatką drzewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 18.04.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 jasne..nie jest źle aczkolwiek widzę kilka rzeczy do poprawki. Niestety jakość zdjęć nie jest najlepsza i trudno mi na 100% zindentyfikować wszystkie rośliny. Da się coś z tym zrobić? a i zapomnniałam jeszcze, że chciałabym żeby rabatki były tak zapełnione, żeby korę było widac, ale tak minimalnie:) kupilam teraz jeszcze funkie, floksy, iryski ,mieczyki i 2 róże- żeby bylo kolorowo:)czekam na dostawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.04.2012 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Daglezja to jedno z najwyższych drzew na świecie. W Polsce dorasta do 40-50 m. Posadziłaś je na pdł ścianie co oznacza,że będzie ona dawało w przyszłości spory cień.. Natomiast dołem ogołoci się więc trzeba podsadzić je czymś niższym....albo poświęcić jej trochę więcej czasu i skrupulatnie formować ją. przyrasta rocznie średnio 30 cmm rocznie. jak gęsto posadziłaś ją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 18.04.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Daglezja to jedno z najwyższych drzew na świecie. W Polsce dorasta do 40-50 m. Posadziłaś je na pdł ścianie co oznacza,że będzie ona dawało w przyszłości spory cień.. Natomiast dołem ogołoci się więc trzeba podsadzić je czymś niższym....albo poświęcić jej trochę więcej czasu i skrupulatnie formować ją. przyrasta rocznie średnio 30 cmm rocznie. jak gęsto posadziłaś ją? oj teraz to już nie pamiętam:)zobacze dziś jak będę- całą zachodnią ścianę też mam w daglezjach- co prawda rosną mi za siatką sosny, ale mój tata (leśniczy) popatrzał na mapy i stwierdził, że za 20 lat je wytną i co nie będę miała żadnej osłony przed wiatrem, dlatego te daglezje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 18.04.2012 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2012 Alu daglezje mam posadzone tak napewno z 1m od siebie, ale popatrzałam, że do rabatki to tak jest z 30 cm, więc chyba będzie problem z tym rządkiem przy rabatce:( na fotkach bedziesz widziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2012 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Hejka, ta wierzba to salix arbuscula, milusia. zdjecia nie mam. ale wiem, ze pojdzie na skalniak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 19.04.2012 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 dzień dobry Aluś pozwól że wkleję zdjęcia tego czegoś co kiedyś może jakimś ogródkiem będzie oto cześc zniszczona przez mojego psa wzdłuż całej długości działki , świerk sosna czy nie wiem co i reszta czegoś co jest nie wiem co z tym robić chciałabym zasłonić się od drogi np. jakąś rośliną na płocie widziałam ze ty masz piknie zarosnięty i nie wiem co zrobić z tym wydeptanym przez psa? wytargać trawę zrobić rabatę?? zasypać kamieniami korą i posadzić jakieś rośliny??? jakbyś mogła coś podpowiedzieć to byłabym wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2012 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 kawika masz super skarpe tarasowa do obsadzenia az sie prosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 19.04.2012 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 hej Tarcia no prosi się prosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 19.04.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 tyle że o skarpie na razi nie myślę kasa !!! i chyba schody z przodu zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 19.04.2012 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 a Ty masz super Okrucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.04.2012 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 A dziekuje w imieniu Okrunia. i kasowo to chyba wlasnie skarpa wyjdzie najmniej, jakies byliny, krzewy plozace, po trochu zeby zaczac i juz miec latem troszke kwiatow ja zaczelabym od skarpy, plot macie na tyle "gesty" ze dosc skutecznie was ochrania a jaki to mily widok latem siedzac na tarasie patrzec na kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts