kawika 09.05.2012 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 dzień dobry Aluś powatarzac się mam?? no to powtarzam pięknie u Ciebienaprawdę uffff cmokam i tak z lekka się przypominam jakbyś miała coś do rozdania (nie naciskam of corse:p) buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.05.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 (edytowane) narazie skrótowo, bo jestem na dwudniowym szkoleniu, a teraz mam tylko krótką przerwę... Paula, moja recepta to zacienione miejsce+ nawóz wieloskładnikowy+ czas na rozrośnięcie Tar, żóte to wiąz "Wredei" Sure, strasznie mało czasu...ale może 19.05 (następna sobota) będę wolna. Następne dwa tygodnie znowu urwanie głowy , w tym wyjazd na Chelsea. Białe to kokoryczka. Arnika, dyplom na SGGW z Wzornictwa Ogrodowego -22-24 czerwiec Kawika, pamiętam,ale rozumiesz na razie .... no time Edytowane 9 Maja 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.05.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 acha, czyli taki jak moj, tylko moj bardziej w kolumne idzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 09.05.2012 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Alu jak u Ciebie po zimie? Wszystkie rośliny się już zregenerowały? U mnie zima zrobiła większe szkody niż myślałam Wszystkie róże to czarne, suche badyle. Tylko na 2 zobaczylam zalążki paków ale fakt, ze miały po 10cm zielonej łodygi. Reszta chyba umarła Tamaryszki dostały sowicie. Podobnie niektóre drzewka ozdobne. Mało co mi kwitło teraz wiosną No i trawy.... Odbiły 2 miskanty a drugie dwa suche nadal. Proso, zebranus tak samo. Z bylin poleciał mi rozchodnik, lawendy, szczaw ozdobny, szałwie, pustelnik i brunera. O wrzosach nawet nie wspominam.... Nieśmiertelna hedera też dostała sowicie. Nie wiem co robić? Czy czekac dalej, że odbiją? Ketmia i budleja mają jeszcze czas na odbicie od korzenia, jak w ubiegłyum roku więc im jeszcze daję szansę ale reszta.....sama nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.05.2012 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 wielu osobom roze poszly po zimie - mi 3 szt., to samo z lawendami. ale tamaryszek niesmiertelny - rosl w najzimniejszym i najwietrzniejszym miejscu i przezyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 09.05.2012 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 co Ty za cudne fotki uczyniłaś kobieto???? bajecznie w Twym ogrodzie....................magia.............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 10.05.2012 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Alu, z weekendami mam dokładnie odwrotnie, bo właśnie 19.05. mnie nie ma, wybieramy się z m. na Rajd Kowala (starych samochodów, jeśli ktoś nie wie), a pozostałe wolne. No chyba ze piątek 18.05? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.05.2012 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Alu jak u Ciebie po zimie? Wszystkie rośliny się już zregenerowały? U mnie zima zrobiła większe szkody niż myślałam Wszystkie róże to czarne, suche badyle. Tylko na 2 zobaczylam zalążki paków ale fakt, ze miały po 10cm zielonej łodygi. Reszta chyba umarła Tamaryszki dostały sowicie. Podobnie niektóre drzewka ozdobne. Mało co mi kwitło teraz wiosną No i trawy.... Odbiły 2 miskanty a drugie dwa suche nadal. Proso, zebranus tak samo. Z bylin poleciał mi rozchodnik, lawendy, szczaw ozdobny, szałwie, pustelnik i brunera. O wrzosach nawet nie wspominam.... Nieśmiertelna hedera też dostała sowicie. Nie wiem co robić? Czy czekac dalej, że odbiją? Ketmia i budleja mają jeszcze czas na odbicie od korzenia, jak w ubiegłyum roku więc im jeszcze daję szansę ale reszta.....sama nie wiem u mnie najwięcej strat mam w cebulowych (tulipany, czosnki, narcyze )- wyszły z ziemi i wtedy dostały po tyłku. Lawenda również jakaś posuszona...ale baaardzo powoli odbija. Wrzośce wszystkie wymarzły i pójda do kosza:(. Trawki też wolno,ale odrastają. Pogoda nas nie rozpieszcza- jednego dnia +30, a następnego +10. U nas to nawet przymrozki były kilka dni temu... Na twoim miejscu dałabym im jeszcze trochę czasu ...niech się określą. co Ty za cudne fotki uczyniłaś kobieto???? bajecznie w Twym ogrodzie....................magia.............. trochę podrasowałam je...przynaję się...przejrzałaś mnie Alu, z weekendami mam dokładnie odwrotnie, bo właśnie 19.05. mnie nie ma, wybieramy się z m. na Rajd Kowala (starych samochodów, jeśli ktoś nie wie), a pozostałe wolne. No chyba ze piątek 18.05? na dzień dzisiejszy piątek jak dla mnie jest OK. Niestety ja kończę pracę dopiero o 16. Pasuje ci? Szkółka jest otwarta do 19. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.05.2012 18:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Dzisiaj zrobiłam ostatni rysunek i całość wysłałam do profesora do oceny. Jestem wykończona....a jutro pobudka o 4.30, bo już o 9 zaczynamy zajęcia od wykładu praktycznego w ogrodach Wilanowa. Cieszę się ogromnie,ale również jestem przerażona koniecznosią wstania o 4 rano !!! Od poniedziałku zabieram się za zrobienie zaległych prac domowych. Bo oprócz prac dyplomowych tzw. wzornika, musimy przedstawić również szanownej komisji wszystkie prace jakie zrobiliśmy przez ostatnie 10 miesięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 10.05.2012 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2012 Ala... to dobrej nocy.. zmykaj spać... I trzymam kciuki.. choć to jeszcze nie jutro... ale trzymam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 14.05.2012 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Alunia jak tam było na zajęciach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.05.2012 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) było pracowicie,ale fajnie...jak zwykle. Szkoda będzie rozstawać się za miesiąc. Czas pędzi jak szalony... Przede mną ostatnia prosta..... ostatnie poprawki do rysunków, ostatnie projekty:p Edytowane 14 Maja 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 14.05.2012 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 witam.....Alu cudne zdjęcia wstawiłaś.....piękny masz ogród- ale to juz wiesz.....niezazdroszczę zrywania darni....to okropna robota...ostatnio robiłam nową robatkę i mój mąż sapał i dyszał przy tym trzy dni..... zyczę powodzenia na studiach......oby wszystko popłynęło jak po maśle........pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.05.2012 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 dziękuję Saro miałam nadzieję,że ostatni miesiąc będzie lightowy,a tu jeszcze tyle do zrobienia. Dzisiaj odpoczywam (czyt. pracuję w ogrodzie:cool:), a od jutro znowu wracam do rysowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Alu ale to juz koniec tych studiow czy tylko koniec roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.05.2012 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 (edytowane) koniec studiów P.S. widziałam wyrośniętego arcocona na żywo. Jest piękny Edytowane 14 Maja 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.05.2012 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 to szybko zlecialo, jakbys wczoraj je zaczela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 14.05.2012 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Finiszujesz A co dalej? Masz jakis plan jak nowe wykształcenie wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 14.05.2012 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Finiszujesz A co dalej? Masz jakis plan jak nowe wykształcenie wykorzystać? najpierw doktorat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 14.05.2012 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 cześć May co dalej? ...mam w planie zrobienie kursu rysunku dla przyszłych architektów (trening czyni mistrza:D)...a ponieważ wciąż czuję niedosyt wiedzy i życia studenckiego, to może za jakiś rok albo dwa myślę jeszcze o dadatkowych studiach np ogrodnictwo albo architektura krajobrazu. Zdobytą wiedzę już wykorzystyję i robię projekty dla znajomych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts