Alunek 15.07.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Tarcie, firma od rolet, moskitier itp to WOJAR www.wojar.pl proszę napisz mi nazwę tej trawki, o której mówiłaś oraz cebul, które przywiozłaś od mamy:confused:thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 cebule to kamasja a o trawce mowilysmy o red baronie (chodzi o te ktora mam ci dac?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.07.2012 09:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 nie nie .... chodziło mi o inną. Pamiętasz mówiłaś,że pasowałaby do mojej rabaty z ostróżkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.07.2012 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Tarcia, poczytałam o tej kamasji - znam "z widzenia", ale nie wiedziałam,że tak nazywa się. Bardzo ci za nią dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.07.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Ala zabij mnie nie pamietam, czy ja nie mowilam przypadkiem, ze ta kamasja bedzie ci pasowac do rabaty bylinowo trawowej? i przypominam sobie, ze chyba wspominalam o kostrzewie april green. ale to tak luzno, ze ladna jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.07.2012 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 oki..no problem, i tak teraz żadnych zakupów nie będę robić....najpierw muszę zarobić na nowe roślinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 17.07.2012 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 oki..no problem, i tak teraz żadnych zakupów nie będę robić....najpierw muszę zarobić na nowe roślinki cześć Alu, Piękny ten twój ogród:) pozachwycałam się dłuższą chwilkę Powiedz mi jak wy to robicie, że nie macie chwastów w korze? kładłaś u siebie agrowłókninę? ja mimo, że mam położoną chwasty u mnie szaleją, już powoli tracę nadzieję, że kiedyś nad tym zapanuję Widziałaś może gdzieś jak byłaś w moich okolicach cisy szczepione na pniu? choruję na takowego ,ale nigdzie nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 17.07.2012 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2012 cześć Paula, co u ciebie słychać...długi czas nie zaglądałaś do mnie do tej pory nie spotkałam się z cisem szczepionym....nie wydaje mi się, aby był on w takiej formie sprzedawany....ale mogę mylić się. Dlaczego akurat cis? co do chwastów, to moja metoda to agrowłóknina, gdzie tylko jest to możliwe, na to gruba warstwa kory lub kamienii. U mnie to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulatomczyk 18.07.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 cześć Paula, co u ciebie słychać...długi czas nie zaglądałaś do mnie do tej pory nie spotkałam się z cisem szczepionym....nie wydaje mi się, aby był on w takiej formie sprzedawany....ale mogę mylić się. Dlaczego akurat cis? co do chwastów, to moja metoda to agrowłóknina, gdzie tylko jest to możliwe, na to gruba warstwa kory lub kamienii. U mnie to działa Alu nie zaglądałam bo czasu brak:( kończymy budowę, więc jest dużo tematów do ogarnięcia:) kurcze ja też mam agro położoną i i tak mi rosną chwasty i trawa mi się w korze nasiała, jak sialismy trawę na całej dizałce- horror jednym słowem, może mam za mało kory? o cisa to mi chodziło o : Taxus kula na pniu- widziałaś może?albo też w formie kuli (nie na pniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.07.2012 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 niestety musisz przemęczyć się i wyrywać to co na agro wyrosło, oraz dosypać koryco się cisa tyczy, to podejrzewam,że był on przycięty do takiej formy. Jest to jedna z najlepszych roślin do formowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.07.2012 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 (edytowane) Tarcia, ta moje brzoza to jest Betula pendula 'Gracilis' ...chyba przesadzę ją w inne miejsce:rolleyes: ...a tak wogóle to mnie dziewczyny zmobilizowałyście i zaczęłam robić spis roślin, jakie mam u siebie. Nie jestem pewna,czy ogarnę całokształt,ale będę starać się przynajmniej :yes: Poza tym w domu mam sanatorium dla zwierząt. Kicia ma/miała niewydolność nerek . Prawdopodobnie zatruła się czymś. Od poniedziałku jeżdżę z nią na kroplówki i inne takie i już widać poprawę. Ale żeby nie było tak całkiem fajnie, to sunia przeziębiła pęcherz lub złapała jakąś bakterię podczas kąpieli w Wiśle i posikuje. Byłam z nią u weta i dał mi bojowe zadanie pobrać próbkę moczu do analizy, z którą mam dzisiaj do niego przyjechać. Mam nadzieję ,że podołam:D. ...a w tym wszystkim nasze wakacje. W końcu wybraliśmy, gdzie pojedziemy odpoczywać (jeżeli to wogóle jest możliwe przy dzieciach:lol2:). W tym roku będzie to polskie morze...i już modlę się o pogodę ...nawet nie ma czasu pojechać po mój wynik rezonasu. Jakoś jestem spokojna..może to dobry znak. Kolejną wizytę u neurologa mam dopiero we wrześniu. Kocham NFZ:no: Edytowane 19 Lipca 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 to bieda z tymi siersciuszkami, bedzie dobrze. no i kicia sie znalazla ja opierniczam sie na maksa, nawet kompa nie chcialo mi sie wlaczac a do wczoraj mialam gosia - siostra u nas wakacjowala. dzis spanie do 11 , nareszcie sie wyspalam. a jutro wypad do madzialenki. szkoda ze urlop taki krotki, no nic w sierpniu bedzie dluzszy. zycze wam udanego wypoczynku i super slonecznej pogody, ktora mnie omija szerokim lukiem:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 19.07.2012 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 T W końcu wybraliśmy, gdzie pojedziemy odpoczywać (jeżeli to wogóle jest możliwe przy dzieciach:lol2:). W tym roku będzie to polskie morze...i już modlę się o pogodę Oj, módl się kochana, módl; myśmy właśnie wrócili z Kołobrzega. W telewizji słuchaliśmy jak cała Polska topi się w upałach, a my chodziliśmy w długich rękawach i co najmniej raz dziennie schodzliliśmy z plaży bo deszcz/chmury/wiatr. Pogoda w sam raz dla osób, które nie lubią plażować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.07.2012 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 hi hi czyli dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.07.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 nihiru, my właśnie w te rejony jedziemy...nie strasz:yes: ostatecznie ,jak nie będzie plażowania to coś innego wymyślimy...ale oczywiście wolałabym leżeć na piachu:D:D Tarcia, po to jest urlop,żeby leniuchować. Nie miej wyrzutów sumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 19.07.2012 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 uciekam do domciu...tzn do sanatorium Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.07.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 To zdrówka psimkotom życzę i buziaki zostawiam:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 20.07.2012 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 dzięki Rasiu po udanym popraniu próbki moczu pani wet nic nie stwierdziła ...na szczęście. Zaleciła podawanie witaminy C i furalginy,jakby ta pierwsza nie pomogła. POMOGŁO i już dzisiaj rano nie było jeziorek w salonie. Jestem spokojniesza. Głupio byłoby zostawiać chorego zwierzaka, a samemu urlopować się... Kicia również wraca do siebie. Na razie nie wypuszczam jej z domu na wszelki wypadek. Apetyt jej dopisuje i nabiera powoli masy . Teraz waży tylko 3,5 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 20.07.2012 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Ala, Ty teraz jux wyjezdzasz? A ja ci nie wyslalam jeszcze recepty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 20.07.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 (edytowane) spoko,wyjeżdżam w poniedziałek:)...będę unikać os Dorota, wiem już jaka to odmiana hortensji...to bukietowa Tardiva Edytowane 20 Lipca 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts