TAR 08.08.2012 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 i jescze jedno info, ten orlik, ktorego okreslilam jako fioletowy to bedzie raczej granatowo -sliwkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nihiru 08.08.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 spokojnie, małymi kroczkami zrobisz ogród.... trochę dobrej ziemi plis kompost.Przekopać całość i już powinno być lepiej. Może nawet szkoda kasę wydawać teraz rosliny, a lepiej zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na prace ziemne:) pomału, pomału:D w tym roku robimy podjazd:yes: poza tym potrzebuję jeszcze trochę czasu, żeby przekonać męża, że nowe rabaty to jest to, czego niezbędnie potrzebujemy:lol2: a kompost jak najbardziej się robi chyba mam nawet jakieś sukcesy, bo zeszłoroczna pryzma już wyglądała tak ładnie, że ją przesiałam i wysypałam na rabaty Z tym, że jeśli bym tylko na swój kompost liczyła, to mi się zejdzie ze 20 lat na poprawienie jakości gleby pokaż kilka zajawek ogrodu...później fajnie oglada się takie zdjęcia i porównuje ze stanem po zmianach:yes: Może w długie zimowe wieczory znajdę trochę czasu, żeby rozrysować te swoje plany w jakimś programie, to wtedy pokażę i zdjęcia. Inaczej nie ma mowy (nie chcę Was wystraszyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.08.2012 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 urwanie głowy dzisiaj mam :bash:byle do czwartej ... Tarcia, moja Matrona jest jeszcze w pączkach więc właściwego koloru nie widzę. Prawidłowo kwaity powinny byc rózowe a liście zielono-bordowe. Kolorek orlika - miodzio ...dzisiaj nie dam rady z znaszym zamówieniem. Postaram się jutro nihiru, będę cierpliwie czekać...nie odpuszczę Powiedz jeszcze , jaką powierzchnię ma twoja działka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.08.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Alu, luz do wrzesnia jeszcze troche czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 08.08.2012 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 wiem... w miarę możliwości postaram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.08.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 (edytowane) jakby ktoś się pytał o zamówione cebule, to podaję nazwy: 1. tulipan exotic parrot 2. tulipan maytime 3. czosnek Nigrum - miałam go,ale w tym roku wymarzł 4. czosnek Gladiator 5. czosnek aflatuneński 6. czosnek Krzysztofa 7. tulipan jasnoróżowy http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/00/96/23/2500962318 8. tulipan biało-fioletowy http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/00/96/33/2500963393 wszystkie będą posadzone na centralnej rabacie. Nie licząc tych, które już tam są, to przybędzie kolejnych 246 sztuków:rolleyes: Edytowane 9 Sierpnia 2012 przez Alunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.08.2012 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2012 o, takie czosnki gigantusy gladiatory mi beda potrzebne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.08.2012 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 dzień doberek fajne te czosnki, to fakt.Też mnie urzekły. Mam nadzieję,że przyszła wiosna będzie łaskawsza dla cebulowych i zaprezentują się w całej okazałości wczoraj robiłam porządki na rabatach...trochę tego nazbierało się. Dzisiaj ciąg dalszy... a po powrocie do domu porządki po remoncie pokoju Julki. Cały korytarz i przedpokój był zastawiony jej rzeczami. Zrobiłam ostrą selekcję. To niesamowite ile rzeczy było w tak małym pokoju. Zostało jeszcze umycie okien, zawieszenie nowych zasłonek, kupienie nowego krzesła, kilku ramek i wieszaków...oraz przemalowanie komody sosnowej na biało. Zapowiada się pracowity weekend. Tarcia, z przykrością muszę stwierdzić,że trzeci orlik nie przyjął się...zielone wychodziło,ale to był niestety mlecz. Zapytasz mamę czy ma może jeszcze jakąś sadzonkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2012 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 na pewno nie, jedna byla od niej a dwie od kolezanek, wiosna sprawdzimy ktory to kolor i dam ci od siebie, moje sie przyjely. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.08.2012 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 ok mam sporo sadzonek białych orlików. Mogę dać w ramach wymiany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2012 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 o nie Alu, ja cie ogoloce z rozchodnika :D:D i troszku zebrinusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.08.2012 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Cześć Dziewczynki:D. Alu, gdzie zamawiałaś cebule i czy to sprawdzone źródło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.08.2012 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tarcia, rozchodniki i Zebre też dostaniesz Rasiu, cebule zamówiłam 3 raz z kolei w sklepie- hurtowni Benex http://cebule-kwiatowe.pl/ Do 30 sierpnia mają promocje cenowe. Z pewnością będą wystawiać się na Zieleni w Warszawie. W ubiegłym roku mieli spore stoisko... tyle pokus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 dziewczynki bedziecie na zieleni? ja niestety nie, bo wtedy wracamy z wakacji. dlatego tak czekam na stare pole - lilie, czosnki wielkie, tulipany - takie zakupy na pewno zrobie plus to nasze zamowienie w szkolce bylin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.08.2012 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Tarcia, mam plan tam pojechać,ale nie jest to jeszcze przesądzone. Moja mama 23.08 bedzie miała robioną koronografię i zabieg,a po nim bedzie musiała zostać jeden dzień w akademii. Chciałabym być z nią.... Jeśli już to pojechałabym w piątek 24.08 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ala, te rozchodniki ode mnie ktore trzymasz w wodzie ja bym juz do ziemii wsadzila, w ciagu 2 tygodni powinny sie ukorzenic (no chyba, ze zgnily) odlamane galazki Afrykanczyka wsadzam dzis do doniczki, zobaczymy co z tego wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.08.2012 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 tak zrobię szukałam lipy i trafiłam na ciekawą szkółkę http://www.plante.pl/ ile oni maja gatunków.Tak sobie kompinuje czy do nich nie zajechać w przyszłym tygodniu...będę ich miała na trasie powrotnej. Oprócz lipy skusiłabym się na buka kolumnowego lub pendula i wiązy kolumnowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2012 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 Ala, jak komponowac azalie? kolorami czy mieszac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.08.2012 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 tak zrobię szukałam lipy i trafiłam na ciekawą szkółkę http://www.plante.pl/ ile oni maja gatunków.Tak sobie kompinuje czy do nich nie zajechać w przyszłym tygodniu...będę ich miała na trasie powrotnej. Oprócz lipy skusiłabym się na buka kolumnowego lub pendula i wiązy kolumnowe no pewnie jak masz po drodze i zmiescisz w aucie to smigaj, ladne duze egz. maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.08.2012 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2012 raczej porą kwitnienia,aby uzupełniały się. Kolory to kwestia gustu, co się tobie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts