Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

spokojnie, małymi kroczkami zrobisz ogród....

trochę dobrej ziemi plis kompost.Przekopać całość i już powinno być lepiej. Może nawet szkoda kasę wydawać teraz rosliny, a lepiej zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na prace ziemne:)

pomału, pomału:D w tym roku robimy podjazd:yes: poza tym potrzebuję jeszcze trochę czasu, żeby przekonać męża, że nowe rabaty to jest to, czego niezbędnie potrzebujemy:lol2:

a kompost jak najbardziej się robi :yes: chyba mam nawet jakieś sukcesy, bo zeszłoroczna pryzma już wyglądała tak ładnie, że ją przesiałam i wysypałam na rabaty :wiggle: Z tym, że jeśli bym tylko na swój kompost liczyła, to mi się zejdzie ze 20 lat na poprawienie jakości gleby ;)

pokaż kilka zajawek ogrodu...później fajnie oglada się takie zdjęcia i porównuje ze stanem po zmianach:yes:

Może w długie zimowe wieczory znajdę trochę czasu, żeby rozrysować te swoje plany w jakimś programie, to wtedy pokażę i zdjęcia. Inaczej nie ma mowy (nie chcę Was wystraszyć :lol2:)

urwanie głowy dzisiaj mam :bash:byle do czwartej ...

Tarcia, moja Matrona jest jeszcze w pączkach więc właściwego koloru nie widzę. Prawidłowo kwaity powinny byc rózowe a liście zielono-bordowe.

Kolorek orlika - miodzio :rolleyes:

...dzisiaj nie dam rady z znaszym zamówieniem. Postaram się jutro :(

nihiru, będę cierpliwie czekać...nie odpuszczę ;) Powiedz jeszcze , jaką powierzchnię ma twoja działka.

jakby ktoś się pytał o zamówione cebule, to podaję nazwy:

1. tulipan exotic parrot

images?q=tbn:ANd9GcQvYsVuU4NVu28fBao7ls2Q8wYz977O1tUIOUMhZTa3VFtYnNdVeA

2. tulipan maytime

images?q=tbn:ANd9GcTbAQ_ZdbB1cIfvPpkAuEHJj7ldvRX01ivqNLSl3eOSc7OpvwGT7Q

3. czosnek Nigrum - miałam go,ale w tym roku wymarzł

images?q=tbn:ANd9GcSMer2FutxNwh9Hf71ZhINMmu8ttBOJEDnYbZcaDsQzFcgUTy16

4. czosnek Gladiator

images?q=tbn:ANd9GcRRUDQ0g9yeilQCuMaq9r61bVtIK_riW09uo6fVQQdR-efLrRNp

5. czosnek aflatuneński

images?q=tbn:ANd9GcTFvx9z60Y00VTa4nOwgyKNDnloAuhU2UMptsdPKvjEDSiACJJ8

6. czosnek Krzysztofa

images?q=tbn:ANd9GcRRkYOb_yiQ8AZ3XWGtd78BRm1ykhAvG8AQfwrEsLiMpUaHeRhm

7. tulipan jasnoróżowy

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/00/96/23/2500962318

8. tulipan biało-fioletowy

http://img04.allegroimg.pl/photos/oryginal/25/00/96/33/2500963393

wszystkie będą posadzone na centralnej rabacie. Nie licząc tych, które już tam są, to przybędzie kolejnych 246 sztuków:rolleyes::wiggle:

Edytowane przez Alunek

dzień doberek :)

fajne te czosnki, to fakt.Też mnie urzekły. Mam nadzieję,że przyszła wiosna będzie łaskawsza dla cebulowych i zaprezentują się w całej okazałości :)

wczoraj robiłam porządki na rabatach...trochę tego nazbierało się. Dzisiaj ciąg dalszy...

a po powrocie do domu porządki po remoncie pokoju Julki. Cały korytarz i przedpokój był zastawiony jej rzeczami. Zrobiłam ostrą selekcję. To niesamowite ile rzeczy było w tak małym pokoju. Zostało jeszcze umycie okien, zawieszenie nowych zasłonek, kupienie nowego krzesła, kilku ramek i wieszaków...oraz przemalowanie komody sosnowej na biało. Zapowiada się pracowity weekend.

Tarcia, z przykrością muszę stwierdzić,że trzeci orlik nie przyjął się...zielone wychodziło,ale to był niestety mlecz. Zapytasz mamę czy ma może jeszcze jakąś sadzonkę?

Tarcia, rozchodniki i Zebre też dostaniesz :yes:

Rasiu, cebule zamówiłam 3 raz z kolei w sklepie- hurtowni Benex http://cebule-kwiatowe.pl/ Do 30 sierpnia mają promocje cenowe. Z pewnością będą wystawiać się na Zieleni w Warszawie. W ubiegłym roku mieli spore stoisko... tyle pokus :p

tak zrobię :yes:

szukałam lipy i trafiłam na ciekawą szkółkę http://www.plante.pl/

ile oni maja gatunków.Tak sobie kompinuje czy do nich nie zajechać w przyszłym tygodniu...będę ich miała na trasie powrotnej. Oprócz lipy skusiłabym się na buka kolumnowego lub pendula i wiązy kolumnowe :rolleyes:

tak zrobię :yes:

szukałam lipy i trafiłam na ciekawą szkółkę http://www.plante.pl/

ile oni maja gatunków.Tak sobie kompinuje czy do nich nie zajechać w przyszłym tygodniu...będę ich miała na trasie powrotnej. Oprócz lipy skusiłabym się na buka kolumnowego lub pendula i wiązy kolumnowe :rolleyes:

no pewnie jak masz po drodze i zmiescisz w aucie to smigaj, ladne duze egz. maja