Alunek 03.09.2012 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Alu na ostatnim zdjęciu to jakaś sosna jest? ładne toto;) kosodrzewina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.09.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Alu odpowiedzieli ci juz cos z tej szkolki bylin. i jak to rozwiazemy logistycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.09.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 właśnie przed sekundą odpisałam na mail ze szkółki nie wszystko mają w tej chwili. Zaraz wyślę ci na priw ich wycenę. Ja nadal nie wiem czy będę w sobotę, czy w niedzielę,ale na 100% odbiorę rośliny. Jeśli pojadę w niedzielę, to możemy umówić się na przyjazd o podobnej godzinie i razem do nich podejdziemy. O której planujesz wyjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.09.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 ja jeszcze nie wiem, wstepnie planuje mame zabrac ok.10 (jestesmy uzaleznione od babci) i k. 11 byc na miejscu. Ale na stowe bede wiedziec w piatek, wiec jakbysmy sie nie stykneły to super, ze wezmiesz te rosliny. mam nadzieje ze znowu nic mi nie przeszkodzi w wyjezdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 03.09.2012 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 będę na 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.09.2012 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Tak , ta rabata jest cudna. Dzięki za zdjęcie, będę się w nie wpatrywać. A czy śmiałek darniowy wcześniej odbija niż miskant? To ten z najwyższymi kwiatami? A z bylin co tam masz? Dorotko, chodzi o tę rabatę? http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_5314.jpg jeśli tak, to rosną tam: miskant chiński Yaku Jima ( jeszcze nigdy nie kwitł), rozplenica japońska - w tym roku słabo odbiła po przemarznięciu i nie zakwitnie, oraz jest śmiałek darniowy - szczerze polecam! Znając ciebie, to znajdziesz jeszcze mniejsce. Powodzenia w negocjacjach z twoimi chłopakami Nadulko, rozumiem ,że kupiłas odmianę zielona a nie zótolistną? Przyczyn żółknięcia bukszpanu może być kilka: zbyt kwaśna ziemia, zbyt nasłonecznione stanowisko, atak grzybów a nawet przenawożenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.09.2012 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Alunku ależ piękne masz rabaty:jawdrop:i takie wypielęgnowane!!! Podziw:cool:. Jak się czuje Mama? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 03.09.2012 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Alu, bardzo serdecznie dziękuję Ci za podpowiedź...ogrodnictwa to ja się dopiero uczę....od miszczów:)podejrzałam na zdjęciu Twojej rabatki i dorbie i spodobała mi się ta juka.Przypuszczam ,że na razie trudno będzie mówić o jakiejkolwiek rabacie ,bo ścieżki dopiero się u mnie robią ,ale muszę je gdzieś wsadzić coby nie zmarniały....a swoją drogą ,ależ cudne macie te rabaty ,,,takie zadbane,,,żal d....ę ściska:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 03.09.2012 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2012 Alu, bardzo serdecznie dziękuję Ci za podpowiedź...ogrodnictwa to ja się dopiero uczę....od miszczów:)podejrzałam na zdjęciu Twojej rabatki i dorbie i spodobała mi się ta juka.Przypuszczam ,że na razie trudno będzie mówić o jakiejkolwiek rabacie ,bo ścieżki dopiero się u mnie robią ,ale muszę je gdzieś wsadzić coby nie zmarniały....a swoją drogą ,ależ cudne macie te rabaty ,,,takie zadbane,,,żal d....ę ściska:) Juki bardzo dobrze sie przesadza, tskze wsadz, gdzie ci pasuje, poxniej przesadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 04.09.2012 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ok..:)tak zrobię .....dzięki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.09.2012 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Dorotko, patrząc na zdjęcie z kwietnia to wydaje mi się,że w jednakowym czasie startuje obie trawki,ale miskant zdecydowanie szybciej rośnie kwiecień http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_2364.jpg maj http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_2390.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_2573.jpg lipiec http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_4784.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_4838.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.09.2012 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ala jak myslisz czy na tym moim boisku tak na srodku bedzie ladnie wygladac trawiasto-bylinowa wyspa? plus powiekszenie podkowy na wiosne. tak mi chodzi po glowce zamysl. i jeszcze mi napisz kiedy trawki sie obcina. jesienia czy wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.09.2012 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Rasiu, dzięki Mama czuje się dobrze. Jedynie ma kilka siniaków/krwiaków, które trochę bolą. Teraz jej "sprawy sercowe" przeszły chyba na mnie. Od jakiegoś czas mam znowu podwyższone ciśnienie i arytmię. W przyszym tygodniu jestem umówiona z moim lekarzem rodzinnym. Postanowiłam kompleksowo przebadać się Beauty, zawstydzasz mnie Dorota ma racje. Jeśłi nie masz przygotoawnego ostatecznego miejsca dla juki, to posadz gdziekolwiek teraz. Ona bardzo dobrze znosi przesadzanie. Mam za soba kilka udanych eksperymentów Dorotko, na rabacie rosną jeszcze ostróżki, jeżówki odm. Double Delight, przytaczniki kłosowe, len trwały, przewrotnik i lawenda. Poza tym rosną też jednoroczne: kosmos i werbena patagońska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.09.2012 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Tarcia, już wiem,że jadę do SP w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.09.2012 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 ja tez w niedziele, wczoraj z mama rozmawialam, ze jednak zdecyduje sie pojechac. nam wszystkie plany wczesniej sie posypaly ze wzgledu na babcie i mialam jechac sama. A ty sama? jakby co to spotkamy sie na stoisku z bylinami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.09.2012 11:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 ja sama, ewentualnie z Julcią. Na którą umawiamy się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.09.2012 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 tak jak wczesniej pisalam mame moge najwczesniej porwac o 10 i k. 11 lub wczesniej bedziemy na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.09.2012 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 kosodrzewina moja inaczej wygląda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.09.2012 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Nadulko, pewnie masz inną odmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.09.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Nadulko, pewnie masz inną odmianę pewnie mam inną a jak nazywa się ta twoja? i jak duża rośnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts