Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

no niestety sąsiad mnie zaskoczył wczoraj informacją, że od niedzieli przymrozki jeszcze wieksze :evil:

Alinko-ja tez zabieram sie za odpsrzedaz swoich juz niepotrzebnych w wiekszości podzieciowych ciuszków na allegro i jakoś się nie mogę od zeszłego lata zebrac :roll:

worki poszykowałam i na tym koniec. Stop wydawaniu za darmochę juz powiedziałam w zeszłe wakakcje po ostatnim transporcie....

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

cześć dziewczyny,

W niedzielę wybrałam się z rodzinką na zakupy do IKEA. Wcześniej już wypatrzyłam tam fajny stół, którego cena została obniżona z powodu zmiany asortymentu. Jakże miło poczuliśmy się, gdy pan z obsługi powiedział,że właśnie dzisiaj dostajemy dodatkową zniżkę . Tym to sposobem oprócz stołu kupiliśmy jeszcze regał do pokoju Julci. Teraz , jak najszybciej muszę pozbyć się tej wielgachnej szafy, aby zrobić miejsce dla regału :wink:

Ależ się cieszę :D :D :D

http://www.ikea.com/PIAimages/74019_PE190758_S4.jpg

http://www.ikea.com/PIAimages/0106808_PE255985_S4.JPG

Alinko-ja tez zabieram sie za odpsrzedaz swoich juz niepotrzebnych w wiekszości podzieciowych ciuszków na allegro i jakoś się nie mogę od zeszłego lata zebrac :roll:

worki poszykowałam i na tym koniec. Stop wydawaniu za darmochę juz powiedziałam w zeszłe wakakcje po ostatnim transporcie....

Ja też mam za miękkie serce i rozdaję ciuchy koleżankom z młodszymi dziećmi. Niestety ma też kilka rzeczy większego kalibru, które zalegają mi w garażu ( stąd wyprzedaż garażowa :wink: ) i których muszę pozbyć się, bo inaczej nigdy tam nie będzie porządku i kolejną zimę samochód spędzi na pod gołą chmurką. Są to: rower z przebiegiem może 10 km, jak nowy... rolki męskie "full wypas" jak nowe , kosiarka-poduszkowieć Elextrolux, a poza tym szafa sosnowa z pokoju Julki, stół z jadalni, stolik dziecięcy z krzesełkami i mały komplet wypoczynkowy.

Wczoraj dałam pierwsze ogłoszenia na naszym lokalnym portalu. Mam nadzieję,że ktoś odezwie się :-?

Moj junior ma kupe lat ten regal, robi jako parawan miedzy lozkiem a drzwiami - widzialas ze teraz mozna dokupic do niego skrzynki z drzwiczkami, bomba ... szkoda ze wczesniej nie bylo, trzeba bylo koszyki wiklinowe i plastikowe dokupowac, ale w uzytkowaniu nie byly za praktyczne tz jak jeszcze byl mlodszy, to byly super na klamoty i zabawki ale pozniej to mlodziencowi szafki bardziej potrzebne niz koszyki :wink:

Moj junior ma kupe lat ten regal, robi jako parawan miedzy lozkiem a drzwiami - widzialas ze teraz mozna dokupic do niego skrzynki z drzwiczkami, bomba ... szkoda ze wczesniej nie bylo, trzeba bylo koszyki wiklinowe i plastikowe dokupowac, ale w uzytkowaniu nie byly za praktyczne tz jak jeszcze byl mlodszy, to byly super na klamoty i zabawki ale pozniej to mlodziencowi szafki bardziej potrzebne niz koszyki :wink:

Nam właśnie teraz brakuje miejsca na jej wszystkie skarby, książeczki poupychane w kartonach pod łóżkiem, na szafie :roll: Mam taką nadzieję,że regał będzie użyteczny przez wiele lat.

aaa kumam..to taka sama jak ja teraz mam :p

a teraz co masz?spalinowke?

Już dwa sezony używamy spalinowej Husqvarna . jest rewelacyjna. Opłacało się wydać pare grosza więcej, aby kosić szybko i dobrze. Nasz trawnik to na moje oko ok 400-500 m kw. Obecny czas koszenia to max 45 min, a zaczynaliśmy od 3 godzin.

http://www.megamajster.pl/_p/32/n/kosiarki-spalinowe-husqvarna-r-152sv-p32319.jpg

kosiarka jest super !!! Sklep zreszta też. POLECAM !!!

Małż na początku marudził,że taka droga,że są tańsze itd ale w końcu sam na własnej skórze przekonał się,że warto było wydać te pieniądze. Zresztą wydatek nie był aż tak bardzo odczuwalny, bo kupiliśmy ją na raty .

Duże plusy to : szerokość cięcia, napęd, duża moc, a przez to dokładne cięcie, no i oczywiście brak pałętających się pod nogami kabli!

Gratuluję stołu :lol: chciałam go kupić z przeceny, ale mąż stwierdził, że za wcześnie :evil: Jest piękny :lol:

Też się bardzo cieszę. Przekonaj męża ,że stół może przecież poleżeć nierozpakowany w paczkach, a jak już przeprowadzicie się będzie jak znalazł :wink:

Stół w rzeczywistości wygląda lepiej niż na zdjęciu.

A co to jest za stól, bo nie pamiętam?

Stronę z kosiarką też sobie chcialam zapisać w ulubionych, ale muszę poczekać na odzyskanie swojego kompa (na razie trafi do komentarzy). Czyli mówisz, że nawet dla 500m2 opaca się spalinową?

stół stoi na granicy działu stołów i sypialni . Nazywa się JÄMSUNDA

Kosiarka spalinowa to bardzo duża wygoda niezależnie od powierzchni trawnika.

oczywiście należy odpowiednio dobrać kosiarkę pod kątem jej mocy do wielkości areału :)