Alunek 27.11.2012 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Alu ,przykre wiadomości ,najważniejsze ,że nikomu nic się nie stało. Zostawiam dobre fliudy Aluś.. a przesłać Ci winka??? Rozgrzeje, rozweseli, w głowie zakręci.... różańca i wina nigdy nie odmawiam :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 27.11.2012 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 To zapodaj adres.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.11.2012 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Wiolka, poważnie? miam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 30.11.2012 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Wszystkiego najlepszego i wybierz się kiedyś, może razem z Wusią i aką http://www.visitborabora.net/wp-content/uploads/2011/01/PearlSeasideHolidayResort-borabora.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 30.11.2012 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Alunia ty tez dzis masz swieto? jesli tak to bukiet wiosennych kwiatow dla ciebie i wszystkiego co najlepsze i najpiekniejsze w zyciu, no i oczywiscie tej wycieczki i widokow, ktorymi jamlesik tak wabi http://www.bloblo.pl/image/211448/default/wiosenne+kwiaty4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 30.11.2012 12:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Dziekuję Wam kochani Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 30.11.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Alunia.. sto latków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 02.12.2012 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Bardzo dziękuję za życzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.12.2012 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 czesc Alunia, co tu tak cichutko?wszystko dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 07.12.2012 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Hej, Aluś! Nie zdążyłam na urodziny, ale wiesz, ze życzę Ci wszystkiego najlepszego! Długo się nie widziałyśmy, może wpadniesz na kawkę przy okazji jakiejś? Mam nadzieję, ze autko naprawione i już jesteś samodzielna? Ja od przedwczoraj jeżdżę meganką i na razie się nie zasupła, odpukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 09.12.2012 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2012 Alu dziekuje za przemile spotkanie. Nastepnym razem zrobie jakies fajowe jedzonko a tu przepis na tatara z rybek wedzonych (zerzniete z kuchni + od jakubiaka ) Składniki: 8 dag wędzonego pstrąga 8 dag wędzonej makreli 8 dag wędzonej siei lub sielawy 2 kiszone ogórki średniej wielkości 1 mała cebula 2 cm kawałek świeżego chrzanu 1 jabłko łyżka oliwy sok z jednej cytryny łyżka posiekanej natki pietruszki kilka kromek ciemnego pieczywa 2 łyżki masła 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Pstrąga, makrelę i sielawę drobno posiekanej i wrzuć do miski. Do ryb wrzuć posiekanego ogórka, cebulę, tarty chrzan, jabłko i czosnek. Dodaj oliwę, natkę pietruszki oraz sok z cytryny. Wymieszaj z solą i pieprzem. Na środku talerza ułóż na liściu sałaty tatara. Na patelni na małym ogniu rozgrzej masło, dodaj posiekany ząbek czosnku i natkę pietruszki po czym przesmaż na tym kromki chleba. Kromki podawaj do tatara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.12.2012 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Agatko, dziękuję za pamięć Wiesz,że ja bardzo chętnie spotkam się...w każdy czwartek jestem w Gdańsku,ale raczej to za późno na spotkanie. Może spotkałybyśmy sie po świętach, o ile będziesz oczywiście w Gdańsku? Aniu, ja również dziękuję Wam za wspólnie spędzony czas i pogaduchy:) :)Dobrze jest się wygadać się ,to wtedy człowiekowi jakoś robi sie lżej na sercu. Do nastepnego razu Dzięki za przepis! Gdzie można kupić wędzoną sielawę? A masz może przepis na tatara z surowych ryb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.12.2012 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 moze byc inna rybka niz sielawa, to tylko propozycja. mam 2 przepisy na tatara z surowej ryby, musze poszukac w moich zbiorach, dawno nie robilam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.12.2012 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 przepis na tatara ze swiezej makreli: 1. swieza makrele mielimy, dodajemy troche drobno pokrojonych oliwek, drobno pokrojonych pomidorow suszonych wszystko dobrze mieszamy, do tego sol, dużo pieprzu do smaku, formujemy wieksze kulki (ja nabieram duza lyzke i wychodzi taki waleczek) do tego ruccola z pomidorkami koktajlowymi polana odrobina balsamico i oliwa na orzechach. do makreli dressing jogurtowy. ja dodatkowo zawsze to oproszam kulkami czerwonego pieprzu polewam oliwa na orzechach, odrobina soku z cytryny.do tego ciepla bagietka. jest wysmienite, smacznego przepis na tatara ze swiezego lososia: filet z lososa pokroic w kostke (lub zemlec na duzych oczkach), dodac drobno posiekana cebulke czerwona i bialą, drobno posiekany koperek, ogorek kiszony. doprawic sola,pieprzem, sokiem z cytryny i odrobina oliwy. podawac jak wyzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.12.2012 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 dzięki! mniam,przepisy wygladają na apetyczne ... uwielbiam ryby oliwa musi być z orzechów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.12.2012 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 niekoniecznie ale taka nadaje lepszego smaku, ja swoja robie sama, orzechy wloskie i laskowe zalewam oliwa i takiej uzywam. ale kiedys trafilam na oliwe/olej z orzechw laskowych dala swietny smak. chyba w bomi kupowalam albo w piotrze i pawle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.12.2012 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 orzechów mam mnóstwo, bo u mojej mamy rosnie 50-letnie drzewo. Co roku dostaję worek orzechów i nie wiem co z nimi zrobić. Teraz juz wiem:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 10.12.2012 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 swietna jest taka oliwa do polewania, mozna tez na papryce albo na cebulce zrobic, jest wtedy taka z lekkim posmakiem/zapachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 10.12.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Alu, zajrzałam, żeby buziaki zostawić, potulać i złe moce pogonić na koniec świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 10.12.2012 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Dziękuję Tolu:) Wszelkie moce, które przegonią ode mnie pecha, który mnie prześladuję są bardzo mile widziane Pozdrawiam cię ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.