Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A nie kocimiętka na trójce?

Pięknie Alunku... moje kasaćce i czosnki dopiero zbierają się do kwitnięcia, niektóre tulipany jeszcze kwitną... nawet czeremcha jeszcze kwitnie, a u Toli już przekwitła... dlaczego u mnie wszystko później niż dookoła???:confused:

Alu pieknie :) a na nowa rabatke trawiszcze jakies jeszcze dojdzie? rozumiem tez, ze tulipanki na pewno beda. werbene tam posialas? ja o swojej zapomnialam chyba w weekend ze 2 torebeczki wysieje. powiedz mi co zrobic z tulipkami, przyciac liscie czy tak je na razie zostawic? aaa i kwitnie mi ta niebieska trawka od ciebie.

Rasia, u mnie tez wszystko opoznione, kosacce dopiero kwiatki pokazuja, stratowana konwalia zakwitla wczoraj, zabiera sie parzydlo do kwitnienia i moj dlawisz hercules tez chyba bedzie kwitl, bo ma pelno kuleczek kwiatowych (tylko czy one kwitna:rolleyes:) a kamasje same liscie, maja kwiatkow zero, moze jeszcze wyjda, liatry dopiero z ziemii sie wygrzebuja powoli, za to wszystkie piwonie i te nowe i te ubiegloroczne maja paki kwiatowe, bedzie pachniec na ogrodzie :D

Dzień dobry, się witam. Dotarłam Alutku do Ciebie za TARcią - szkoda, że tak późno - ogród masz przecudnej urody :D

z zapytaniem do Ciebie się zwracam - co robisz, że ten lilak tak zwięzły, zwarty i z takimi dużymi kiściami kwiatów

http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/IMG_6967.jpg

moje dwa jakieś marne, a już 3 rok w ziemi siedzą, choć miały epizod utopienia :(

A nie kocimiętka na trójce?

Pięknie Alunku... moje kasaćce i czosnki dopiero zbierają się do kwitnięcia, niektóre tulipany jeszcze kwitną... nawet czeremcha jeszcze kwitnie, a u Toli już przekwitła... dlaczego u mnie wszystko później niż dookoła???:confused:

Rasiu, masz rację. Na 3 jest kocimiętka,ale Viola pytała o 2:cool:

Gosiek, witaj u mnie. Wszystkie dotychczasowe zdjęcia z ogrodu znajdziesz w Galerii ogrodu (link w stopce).

Aniu, oczywiście,że będą jeszcze trawki...dużo trawek. Najśmieszniej teraz wygląda na rabacie Katalpa...taka tycia. Wszystkie pozostałe rośliny będą w tym roku od niej wyższe.

Edytowane przez Alunek

W skład nowej części rabaty aktualnie wchodzą: Floksy 'Sherbet Blend', ciemiężnice czarne, przetacznikowiec, werbeny patagońskie, jeżowki purpurowe, hortensje 'Lime light", hortensja 'Le Vasterival, liliowce w kolorze ciemnofioletowym, lawendy, jednoroczne mrozy i katalpa.