Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Alu, macie piękny dom,

do zdjęć kwitnących klematisów często wracam, ale najbardziej, do kuchennych okien.

Urzekły mnie te kropki absolutnie.

Pasują i kolorystycznie i sposobem prostego upięcia.

Wielkie brawa i słowa uznania. Pozdrawiam

Aha, zapomniałam pochwalić się jeszcze nowa podbitką. Przepraszam za jakość zdjęć, które niestety robiłam nocą.

http://images48.fotosik.pl/51/3dfa51ea1fbe849cmed.jpg

http://images32.fotosik.pl/440/7c3b5052879aaeefmed.jpg

Zdjęcia niestety nie oddają całego uroku, jaki stwarzają halogeny umieszczone w podbitce.

A może ktoś mnie nauczy , jak należy ustawić aparat do zdjęć nocnych?

Pozdrawiam :D

Podbitka super, jak zresztą cały domek. Napisz, co to za kolor i czyj, sama teraz się głowię nad kolorami podbitki i chętnie skorzystam z inspiracji!

A co do ustawień aparatu, to zalezy od modelu, np. automatyczne cyfrówki zazawyczaj mają taką opcje w menu... :D

pozdrawiam serdecznie,

Piękne zasłony Alunko :D , dokładnie takie jak i mnie się podobają, też bym takie chciała.

O ile cm są dłuższe niż wysokość okna, tzn. ile leży na podłodze?

I natchnęłaś mnie a propos mojej kanapy pod oknem - mogę tam mieć przecież tylko pojedynczą :roll: .

Jaki to gatunek materiału? Świetnie pasuje do tych kropek w kuchni :D .

Podbitka super, jak zresztą cały domek. Napisz, co to za kolor i czyj, sama teraz się głowię nad kolorami podbitki i chętnie skorzystam z inspiracji!

A co do ustawień aparatu, to zalezy od modelu, np. automatyczne cyfrówki zazawyczaj mają taką opcje w menu... :D

pozdrawiam serdecznie,

Sprawdzę na fakturze, bo nie pamiętam :oops:

Na poczatku chciałam,żeby kolor był podobny do złotego dębu, bo w takim mam okna i drzwi wejściowe. Ostatecznie jednak wybraliśmy odcień orzecha. Jak widać efekt wyszedł całkiem ciekawy. Gdy pogoda poprawi się to strzelę nowe fotki.

Sure - do impregnacji podbitki został użyty impregnat z woskiem Drewnochron w kolorze ciemny orzech.

Soniko - zasłony pokładają się na podłodze na ok. 18 cm. Co do materiału, to nie znam się na gatunkach. Na pewno nie jest to len,bawełna, żakard... materiał jest niezbyt gruby, lekko połyskliwy. Mam nadzieję,że z mojego opisu wywnioskujesz co to jest :D

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Oj tak, tęskno mi bardzo za ogrodem. Nawet za chwastami, które rosną najszybciej.

Na wiosnę czeka mnie mnóstwo pracy , bo jesienią zrobiłam małą rewolucję tzn. wykarczowałam ok. 15 mb olbrzymich krzewów jaśminowca.

W to miejsce chcę stworzyć nową lekko pagórkowatą rabatę z iglakami i krzewami ozdobnymi.

Oj będzie się działo :D

Alunek

Sure - do impregnacji podbitki został użyty impregnat z woskiem Drewnochron w kolorze ciemny orzech.

[Pozdrawiam :D

Dzięki za odpowiedź. A wiesz, też wybraliśmy kolor orzech (laskowy, bo miał być jaśniejszy), ostatecznie Bondexu, najbardziej pasował do koloru bramy garażowej, kltóra już jest zamówiona.

pozdrawiam,

• 3 weeks później...

Gdzie ta wiosna :cry: :cry:

Pierwszy dzień jej kalendarzowej odpowiedniczki uczciłam porządkami w roślinności na tarasie. Usunęłam zasuszone resztki ubiegłorocznych kwiatów, przycięłam powojniki i wiciokrzew. Krótki wypad do Nomi tylko po ziemię i sekator, zakończył się nabyciem dwóch krzewów hibiskusa, trzech budleji oraz pięciu traw ozdobnych.

Roślinek jeszcze nie posadziłam, bo jest u nas strasznie zimo i wietrznie. Jak tylko wietrzysko trochę odpuści to nic mnie nie zatrzyma w domu :p

A co tam, trzeba zabrać się do roboty :wink:

Alunek,

Piękny dom i aranżacje gratuluję!

Mnie i mojej żonie też bardzo się podoba rozmaryn i chcemy zabrać się za budowanie podobnego domku.

Mamy jednak wiele wątpliwości jak, to na samym początku bywa. Najlepiej się kierować doświadczeniem osób, które już przeszły wszystkie etapy budowy.

Z tego co widziałem na postach ściany zewnętrzne były budowane z ceramicznej cegły, czy mit o problemach w montażu czegokolwiek na ścianie budowanej z ceramiki w późniejszym czasie to prawda ?

Pozdrawiam serdecznie

buncolek

No to jeszcze kilka zdjęć. W srodku na razie nic nie ma więc nie ma co pokazać

http://foto1.m.onet.pl/_m/776e02c556c81dc1b8bce44fc81026bd,6,19,0.jpg

http://foto1.m.onet.pl/_m/5fe9ba3e0d70c31797afd3b0d0677469,6,19,0.jpg

http://foto3.m.onet.pl/_m/5c6aaf4d2760ef62797675147e5a9033,6,19,0.jpg

Witam!

Mam pytanie dotyczące dachówki czy to jest ceramika ??? "MONZA" ? czy zwykła falista ? W projekcie była Marsylka tutaj widzę inną... także chciałbym dać na dach falistą...

Zaczynam też budować i zastanawiam się czy budować ściany z ceramiki czy z gazobetonu...

Buncolek,

Dachówka ceramiczna Rubin błyszczący teak z Ruppceramiki. Marsylka mi się nie podobała. Ściany buduj z ceramiki, lepiej oddychają, są cieplejsze. Cały sufit montowany jest z użyciem kołków szybkiego montażu i jakoś wisi :)

Zapraszam do obejrzenia kilku nowych zdjęć:

http://foto.onet.pl/1mv0,w151011wzcol,u.html?P=1