Alunek 21.07.2010 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 identyczne nie? i tak naprawdę się nie dziwię jakbyśmy kupiły takie same;) wyglądają identycznie Może Ania po powrocie z urlopu wpadnie do mnie i oceni. Akuś - jak ty to robisz,że pamiętasz nazwy róż.. do mnie już wujek Alzheimer chce wprosić się na stałe,bo jakoś nie idzie mi zapamiętywanie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 21.07.2010 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 przepraszam... wstawiłam zły link. Ten jest dobry http://www.cyrzan.com/index.php?option=com_content&view=article&id=50&Itemid=54 Co u ciebie słychać? Tęsknisz za domem ? A, Cyrzan - do nich na pewno się wybiorę, oglądałam stoisko na wystawie. Do Chwaszczyna to nawet niedaleko mam, ale podobno w punkcie mniejszy wybór, niż w szkółce. To chyba oni mieli mieć tego cyprysika dla Aki? Za domem tęsknię i za ogrodem, nie wspominając o rodzinie i futrzaku. Ale czasem dobrze robi taka rozłąka, ileż można sobie zaplanować nowych przedsięwzięć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 22.07.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Anulko, masz piękny i przytulny domek, a ogród - marzenie....nie wiem jak to zrobiłaś, bo widzę, że masz kochane pupile. My też mamy pieska, jednak na kochanego kotka nie możemy sobie pozwolic, bo córcia jest alergikiem. Masz wszystko, czego można chciec. Pozdrawiam, Joanna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.07.2010 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Asiu, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa:) Piesek jest kulturalny i nie psoci się w ogródku, ale może dlatego ,że on w zasadzie ona, jest bardziej domowa niż ogrodowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 22.07.2010 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Hej! Aluś Ty dobermankę masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.07.2010 13:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 a mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoannaMariusz 22.07.2010 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Śliczna, grzeczna i mądra, tak jak nasz kochany, domowy kundelek, tylko zadziera nogę gdzie niepowinien...i obawiam się, żę o pięknym ogrodzie pomarzę PS Przepraszam Alu, że Cię omyłkowo przechrzciłam na Anię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.07.2010 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 to czemuś Ty jej wcześniej nie pokazywała, co?sesyjka się jej należy! masz coś jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 23.07.2010 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Alunek, no gratulacje, ogród do podziwiania, wielkie brawa. Wiesz czego najbardziej zazdroszczę? Tych pięknych starych jabłoni. Cudo, na które trzeba czekać wiele lat od posadzenia. Szanuj te swoje drzewa i dopieszczaj. Rabaty, trawy i wszystko co kwitnie...klasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 23.07.2010 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 ja nie pisałam, ale również w duchu zazdrościłam tych starych drzew.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 23.07.2010 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2010 Wszystko jest cudne, a trawki najbardziej.... no i drzewa. Pocieszam się, żę po tej suszy w moim ogrodzie przynajmniej drzewa przeżyją!... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 24.07.2010 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 witajcie wieczorowa porą normalnie o tej godzinie to ja już śpię, ale dzisiaj miałam wyjazdowy dzień i o dziwo nie chce mi się jeszcze spać,więc postanowiłam zajrzeć na FM. Joasiu , Akuś - Fryta (tak ma na imię moja psica) jest rzeczywiście bardzo grzeczna. Nie zgodzę się absolutnie z wizerunkiem tej rasy, jaki jest kreaowany przez filmy. Wszystko zależy od wychowania i oczywiście opiekunów. Wszystkiego, no może wszystkiego można nauczyć psa. Ja nie mam problemu z podsiusianiem przez nią ogrodu, ale wymagało to ode mnie sporo czasu, aby nauczyć ją, w którym miejscu ma to robić. Akuś - mała sesja... nie ma sprawy. Poszperam w moim archiwum to na pewno coś się jeszcze znajdzie. Z reszta jeśli nic fajnego nie znajdę to pstrykne jej nowe fotki - ona to uwielbia Tolu, Sure - dziękuję wam za miłego słowa. Ja kocham swój ogród i wszystko co w nim rośnie staram się otaczać należytą opieką, aby cieszyło oko moje,rodzinki i odwiedzających nasz dom gości. Niestety nie wszystko udaje się,ale pewnie to wynik mojej zbyt małej wiedzy ogrodniczej, którą również stale pogłebiam przez literaturę i prasę fachową. Może zdjęcia nie pokazują tego dokładnie,ale w chwili obecnej mam tylko jedną starą ( z 1956 roku) jabłoń - szarą renetę. Zostawiłam ją ze względów sentymentalnych,bo zasadził ją mój śp.dziadek Antoni. Pod nią spoczywają wszystkie chomiki, myszki, koty i psy jakie przewinęły sie przez mój rodzinny dom ( niezły cmentarz mam ). Była też kiedyś papierówka,ale ściełam jej koronę, która chorowała i była w znacznej części sucha. Zostawiłam tylko pień,który w przyszłości obsadzę jakimś pnączem. Mam jeszcze młodszą ok. 15-letnią jabłonkę. Niestety nie znam nazwy. Jabłka ma zimowe, czerwone , przepyszne. Nie daje ona za dużo owoców,ale za to służy mi jako wieszak do pościeli,a dzieciaki robią sobie pod nią "domek". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 24.07.2010 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2010 Alenek ...odród piekny ..rozmarzyłam sie przy starych jabłoniach ...ide popatrze jeszcze ...żadne słowa nie oddadzą tego nastroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 26.07.2010 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Witam się po urlopie,wracam do codzienności(choć to nie takie łatwe)Pogoda dopisała,było super....Po powrocie czekała na nas niespodzianka,ktoś zakosił nam 4 krzesła z tarasu(2 zostały,może chcieli zabrać następnej nocy,albo mieli zamówienie tylko na 4szt)Do tej pory nic tu nie ginęło,może ktoś zaobserwował,że nikogo w domu nie ma....Pisałam już do pana od którego kupiliśmy ,ale jest na urlopie,więc poczekamy... Pozdrawiam serdecznie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 26.07.2010 08:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Konstancjo - Nadulko - witaj pourlopowo:) To przykre,że zastała was taka niemiła niespodzianka. Mam nadzieję,że nie popsuła ona zbytnio dobrych nastrojów. Opowiadaj...opawiadaj jak było. Może jakieś zdjęcia pokażesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 26.07.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 No wiesz troszkę się wkurzyliśmy,ale co zrobić.Urlop bardzo udany,pogoda super,nie chciało się wracać.A co do zdjęć to nawet nie są jeszcze wrzucone na kompa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 26.07.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2010 Aluś eee no że dobermany są złe to mi też nikt nie wmówi...wszystko tak jak piszesz zależy od wychowania.....moja psiapsiołka miała dobermankę, kochana psica była..na kanapie siedziała samym tyłkiem ( łapy na podłodze) dla towarzystwa i zero agresji w stosunku do ludzi w niej było....wtedy małe nasze dzieciaki wszystko mogły z nia robić! nadulka- przykro mi...a niech te łapy komuś odpadna za to złodziejstwo!ale cieszem się, że z urlopu jesteś zadowlona:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mami_X 27.07.2010 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Od jakiegoś czasu oglądam i podziwiam Twój ogród Alu, tak się składa, że mieszkam niedaleko Ciebie, w Bałdowie. Mieszkamy od niedawna i zaczynamy dopiero myśleć o ogrodzie. Widzę, że jesteś zapalonym ogrodnikiem i mam takie pytanie czy mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie w okolicach Tczewa można kupić otoczaki, kamienie do ogrodu i czy masz jakąś ulubioną szkółkę roślin gdzie się zaopatrujesz? Pozdrawiam! Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.07.2010 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 Od jakiegoś czasu oglądam i podziwiam Twój ogród Alu, tak się składa, że mieszkam niedaleko Ciebie, w Bałdowie. Mieszkamy od niedawna i zaczynamy dopiero myśleć o ogrodzie. Widzę, że jesteś zapalonym ogrodnikiem i mam takie pytanie czy mogłabyś mi podpowiedzieć gdzie w okolicach Tczewa można kupić otoczaki, kamienie do ogrodu i czy masz jakąś ulubioną szkółkę roślin gdzie się zaopatrujesz? Pozdrawiam! Dorota Witaj Doroto! Miło,że ujawniłaś się Z kamieniami to jest pewien problem.Ja zbierałam kamienie przez ponad dwa lata. Radzę udać się do żwirowni w Mirowie koło Godziszewa. Od nich dostałam trochę, drobniejsze kamyki również sprzedają. Równiez żwirownia na Rokitach ma drobne kamyki ( o duże nie pytałam). Natomiast po rośliny proponuję pojechać do szkółki we Franku za Zblewem, lub w Ropuchach koło Pelplina. Jeżeli zależy ci na czasie i nie chcesz daleko wyjeżdżać to możesz podjechać do ogrodnictwa na ul. Jagiellońskiej- kupowałam u nich również i mogę polecić, przynajmniej pod względem jakości sadzonek. Ceny.. wiadomo są wyższe niż u producenta. Pozdrawiam i życzę dużo przyjemności podczas zakładania ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 27.07.2010 11:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2010 psia sesja;) http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/P1030933.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/kwiecien2010_117.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/P1020299.jpg Lilie i liliowce - ciąg dalszyhttp://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1030962.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1030953.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1030951.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1030950.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1030949.jpg http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/garden/P1030945.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts