Nadulka 04.08.2010 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Alunku to podobnie jak moja córka:)Mój syn jest bardziej ugodowy,podobno dziewczynki są większe wojowniczki i buntowniczki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 04.08.2010 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Kurcze a moja nastolatka wycieła taki numer, ze zamiast cieszyc się z wakacji siedzi teraz w domu bez pozwolenia na opuszczanie działki, bez telefonu kom. i neta. Ma karę. Jesteśmy na nią bardzo wkurzeni. No przegieła. Wie o tym i bardzo się nie buntuje z powodu tej kary ale przecież w końcu będziemy musieli "przywrócić" ją do życia a ja nie wiem jak i kiedy, czy okres kary wystarczy, czy czegoś ją nauczy, coś uzmysłowi i naważniejsze.... czy znów to zrobi Nie jest to łatwe. Nie lubię kar ale tym razem musieliśmy ostro zareagować. Strasznie to trudne gdy trzeba tak radykalnie dziecko na ziemię sprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 04.08.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 O rany Mayland, to musiała naprawdę zaszaleć....życzę konsekwencji i siły w dotrwaniu do konca kary, bo pewnie dla was to tak samo trudne jak dla niej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.08.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Ojej, to musiała rzeczywiście nabroić, z nastolatkami bywa chyba najtrudniej... Ja zauważyłam, że bardziej niż kary skuteczne było, jak młody poniósł konsekwencje niewłaściwego zachowania (np. jeśli coś zniszczy - ma naprawić, dostanie słabą ocenę - poprawić, czy nauczyć się tego). Ale nie za każde przewinienie da się tak adekwatnie wyciągnąć konsekwencje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 04.08.2010 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Nadulko, mój syn (12 lat) też z tych łagodnych.Coś w tym jest! May,ja też stosuję system kar i nagród i według mnie to skutkuje. Popieram Irmę...konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja,bo jak tylko raz złamiesz karę to następnej dzieciaki nie potraktują poważnie. Zastanawiasz się kiedy ją zakończyć i w jaki sposób. Proponuję rozmowę z córą i powiedzenie do kiedy będzie obowiązywała ta kara. Cieżko coś radzić nie znając okoliczności i waszych relacji, ale współczuję. Wiem,że nie jest to łatwe zwłaszcza dla matki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.08.2010 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2010 Alunek mamy synów w tym samym wieku;) Usiłuje założyć swoją galerię,ale chyba mi nie wychodzi:(Coś tak poklikałam uff.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.08.2010 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Nadulko, a córkę masz starsza od niego czy młodszą? Jak idzie zakładanie galerii? Koniecznie proszę o link, jak będzie gotowa. Chętnie wpadnę z rewizytą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.08.2010 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Dzięki umiejętnością Irmy poniżej prezentuje "moje ogrodzenie" w formie wizualki. Co o nim myślicie? http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/ogrodzenie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 05.08.2010 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Boskie. Następne moje też będzie takie! Czy te proporcje muru do ażuru są już ustalone? Tutaj wygląda, że części murowanej jest sporo? Kolorystyka bardzo fajna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.08.2010 17:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 To jest wizualizacja... taka kombinacja mojego zdjęcia z oryginalnym zdjęciem (inspiracją). W chwili obecnej nie mam jeszcze dokładnego rysunku z wymiarami poszczególnych części, ale generalnie tak właśnie wyglądałyby proporcje między poszczególnymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 05.08.2010 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Nadulko, a córkę masz starsza od niego czy młodszą? Jak idzie zakładanie galerii? Koniecznie proszę o link, jak będzie gotowa. Chętnie wpadnę z rewizytą Moja córka jest młodsza,ma 8 lat. A galeria....hmmm no cóż,jakoś szybko się zniechęcam,nie potrafie dodawać zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 06.08.2010 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Alu- front domu zapowiada się się imponująco, nic bym tam nie zmieniała, IRMA to zdolna babka. Będzie pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.08.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2010 Irma z markiem mają niestety rację ale...... ja Cie rozumię. Mi też sie podobaja takie ogrodzenia. No fajne są i wygodne i mozna całkiem niedrogo je wykonać. Ciężka decyzja przed Tobą. Ostatnio widziałam takie pełne ogrodzenie murowane obłożóne całe w gresie technicznym w czarnym czy mocno grafitowym kolorze (nie jestem pewna bo było mocno nasłonecznione). No kurcze.... też mi się podobało choć mało kto by sie na takie zdecydował i do mało którego domu by pasowało. U nas nie ma ogrodzenia frontowego wiec mam z głowy Lata temu jak była robiona brama wjazdowa wystarczyły 3 słupki z klinkieru które są do dziś. Reszta ogrodzenia to juz siatka. Trochę mi szkoda, ze poszaleć nie mam jak ale z drugiej strony ile mniej kasy wydam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 07.08.2010 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 No właśnie May,ciężka decyzja przede mną. Marek trafił w samo sedno tzn. chiałabym unowocześnić nieco dom, dodając między innymi takie ogrodzenie. Tak naprawdę to u mnie jest lub będzie sporo drewna. Od strony zachodniej i południowej mam płot drewniany lamelowy ( szczelnie zasłoniłam się od sąsiadów). Wschodnia strona to siatka. Planuję również drewniany taras i drewniany ganek przed domem. Nie chaiłabym otoczyć się grubym i wysokim murem, bo już taki widziałam na naszym osiedlu i nie wygląda to ciekawie,ale wybrać taka wersję light - wysokość ok.1,7 m i grubość na pustak. O kurcze..mam zagwostkę Nadulko, a założyłaś już gdzieś w sieci galerię? Chociaż tak naprawdę na nowym FM nie jest to juz potrzebne,bo możesz prosto ze swojego kompa wklejać zdjęcia. Nad budką, w której piszesz posty są umieszczone różne ikonki. Chcąc wstawić zdjęcie klikasz na obrazek po prawej stronie od kuli i poja się ono . Wybierasz "from Computer" następnie klikasz na "Select Files" i wybierasz ze swojej biblioteki te zdjęcie(a) które chcesz wstawić i klikasz na "Unload Files" i gotowe! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 08.08.2010 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Alunek,wysłałam wiadomość na priv;)Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 09.08.2010 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Hej Aluś! jestem;) śliczna ta Twoja zakropkowana córcia!!! a wizualizacja ogrodzenia baaardzo mi się podoba....niestety do mnie takie by nie pasowało.....moje już wycenione będzie się robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.08.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Alunek,wysłałam wiadomość na priv;) Pozdrawiam! Dzięki...już odpisałam Akuś - zdania są podzielone na temat ogrodzenia i przez to nie wiem - robić czy nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 09.08.2010 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 ono takie nowoczesne! ładne jest nie powiem, takie inne, ale ty kochana musisz wiedzieć ,czy do reszty wpasuje się..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.08.2010 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 z tym właśnie mam problem....wiem,że nic nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 09.08.2010 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2010 Na moim liczniku wybiło : Odwiedzin: 100.862 Kochani moi Goście, Dziękuję wam wszystkim za tak liczne odwiedziny i zachęcam do kolejnych! Jesteście zawsze mile widziani:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts