Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurcze a moja nastolatka wycieła taki numer, ze zamiast cieszyc się z wakacji siedzi teraz w domu bez pozwolenia na opuszczanie działki, bez telefonu kom. i neta. Ma karę. Jesteśmy na nią bardzo wkurzeni. No przegieła. Wie o tym i bardzo się nie buntuje z powodu tej kary ale przecież w końcu będziemy musieli "przywrócić" ją do życia a ja nie wiem jak i kiedy, czy okres kary wystarczy, czy czegoś ją nauczy, coś uzmysłowi i naważniejsze.... czy znów to zrobi :( Nie jest to łatwe. Nie lubię kar ale tym razem musieliśmy ostro zareagować. Strasznie to trudne gdy trzeba tak radykalnie dziecko na ziemię sprowadzić.

Ojej, to musiała rzeczywiście nabroić, z nastolatkami bywa chyba najtrudniej... :rolleyes: Ja zauważyłam, że bardziej niż kary skuteczne było, jak młody poniósł konsekwencje niewłaściwego zachowania (np. jeśli coś zniszczy - ma naprawić, dostanie słabą ocenę - poprawić, czy nauczyć się tego). Ale nie za każde przewinienie da się tak adekwatnie wyciągnąć konsekwencje...

Nadulko, mój syn (12 lat) też z tych łagodnych.Coś w tym jest!

May,ja też stosuję system kar i nagród i według mnie to skutkuje. Popieram Irmę...konsekwencja i jeszcze raz konsekwencja,bo jak tylko raz złamiesz karę to następnej dzieciaki nie potraktują poważnie. Zastanawiasz się kiedy ją zakończyć i w jaki sposób. Proponuję rozmowę z córą i powiedzenie do kiedy będzie obowiązywała ta kara. Cieżko coś radzić nie znając okoliczności i waszych relacji, ale współczuję. Wiem,że nie jest to łatwe zwłaszcza dla matki ...

Irma z markiem mają niestety rację ale...... ja Cie rozumię. Mi też sie podobaja takie ogrodzenia. No fajne są i wygodne i mozna całkiem niedrogo je wykonać. Ciężka decyzja przed Tobą. Ostatnio widziałam takie pełne ogrodzenie murowane obłożóne całe w gresie technicznym w czarnym czy mocno grafitowym kolorze (nie jestem pewna bo było mocno nasłonecznione). No kurcze.... też mi się podobało choć mało kto by sie na takie zdecydował i do mało którego domu by pasowało.

U nas nie ma ogrodzenia frontowego wiec mam z głowy :D Lata temu jak była robiona brama wjazdowa wystarczyły 3 słupki z klinkieru które są do dziś. Reszta ogrodzenia to juz siatka. Trochę mi szkoda, ze poszaleć nie mam jak ale z drugiej strony ile mniej kasy wydam ;)

No właśnie May,ciężka decyzja przede mną. Marek trafił w samo sedno tzn. chiałabym unowocześnić nieco dom, dodając między innymi takie ogrodzenie. Tak naprawdę to u mnie jest lub będzie sporo drewna. Od strony zachodniej i południowej mam płot drewniany lamelowy ( szczelnie zasłoniłam się od sąsiadów). Wschodnia strona to siatka. Planuję również drewniany taras i drewniany ganek przed domem.

Nie chaiłabym otoczyć się grubym i wysokim murem, bo już taki widziałam na naszym osiedlu i nie wygląda to ciekawie,ale wybrać taka wersję light - wysokość ok.1,7 m i grubość na pustak.

O kurcze..mam zagwostkę :(

Nadulko, a założyłaś już gdzieś w sieci galerię? Chociaż tak naprawdę na nowym FM nie jest to juz potrzebne,bo możesz prosto ze swojego kompa wklejać zdjęcia.

Nad budką, w której piszesz posty są umieszczone różne ikonki. Chcąc wstawić zdjęcie klikasz na obrazek po prawej stronie od kuli i poja się ono . Wybierasz "from Computer" następnie klikasz na "Select Files" i wybierasz ze swojej biblioteki te zdjęcie(a) które chcesz wstawić i klikasz na "Unload Files" i gotowe!

P1030954..jpg