Alunek 04.10.2010 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 przez przypadek trafiłam na ciekawą stronę http://gardenpuzzle.pl/plans/show Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 04.10.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Bardzo ciekawe. Pózniej się pobawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 04.10.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Witaj Alu poniedziałkowo. Co do odmłodzenia się kolejnym dzieckiem to u nas jest odwrotnie niż u Was. Mój mąż chciałby 3 dziecko.......ja już jakoś mniej, chyba że bym wiedziało na 100% że to dziewczynka będzie-to bym się może dała przekonać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.10.2010 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja też niedawno trafiłam na tę stronę, tylko jeszcze nie odkryłam, jak to działa. Ale gdzieś słyszałam, że proporcje roślin nie są zachowane... czy już coś w tym zaprojektowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.10.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 Ja też niedawno trafiłam na tę stronę, tylko jeszcze nie odkryłam, jak to działa. Ale gdzieś słyszałam, że proporcje roślin nie są zachowane... czy już coś w tym zaprojektowałaś? sure.......widze, że już sie zarejestrowałas?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.10.2010 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 sure.......widze, że już sie zarejestrowałas??A gdzie to widać?? no bo rzeczywiście! http://forum.muratordom.pl/showthread.php?123309-Sure-komentarze-do-fotodziennika-budowy&p=4330147&viewfull=1#post4330147 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 04.10.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 na pierwszej stronie........jak weszłam w ten link podany przez Alę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.10.2010 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2010 na pierwszej stronie........jak weszłam w ten link podany przez Alę..Rzeczywiście! I jestem niebieska!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.10.2010 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Dopiero wczoraj odkrywałam tą stronkę i jeszcze nie zdążyłam pobawić się, ale patrząc na to co zrobiła Sure to zapowiada się niezła zabawa. miłego dzionka dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 05.10.2010 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 hejka dziewczyny! jak ja się za Wami stęskniłam........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mieczys 05.10.2010 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Bardzo dziękuję za link do puzzli ogrodowych - bardzo pomocna zabawka. Jestem stałą podglądaczką i podziwiaczką Twoich poczynań Pozdrawaim serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 05.10.2010 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Aka - gdzieś ty była tyle czasu.... też stęskniłam się Mieczys cieszę się,że w końcu ujawniłaś się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 05.10.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 Witajcie dziewczyny;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.10.2010 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 witaj Nadulko:welcome: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 06.10.2010 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 hej Alu, jak zdrówko, plecki dalej Ci dokuczają?? Mam do Ciebie pytanie....jak zabezpieczasz rośliny przed zimą?Owijasz jakos wybrane gatunki.?Bo słyszałam niedawno że ma byc bardzo mroźna zima, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.10.2010 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Cześć Saro, dziękuję za troskę... plecy już mniej bolą,ale to pewnie dlatego,że bardzo oszczędzam się - czyli nie wykonuję żadnej pracy fizycznej. Niestety taka kuracja na dłuższą metę nie jest wskazana,bo zaległości kumulują się . Co do zabezpieczania roślin to w pierwszym roku po posadzeniu należy okrywać rododendrony i azalie. W kolejnych latach możesz zrezygnować z ich okrywania ( tak czytałam). Natomiast z doświadczenia wiem,że na zdrowie im wyjdzie, jeśli je okryjemy w mroźniejsze zimy. Inne gatunki, które wiesz ,że są wraźliwe na mrozy też można okryć. Do tego celu dobrze użyć białej agrowłókniny, grubszego papieru (takiego szarego do pakowania), Należy również pamiętać o usypaniu kopczyków pod różami. Wyższe róże oczywiście okrywamy w całości. Jeśli masz możliwość zdobycia słomy, czy gałązek świerkowych, to można z nich zrobić stroisz, który też nadają się na okrycie. Dobrze ,że wywołasz ten temat, bo dzięki temu sprawdzę czy muszę dokupić agrowłókninę. Kolejna rzecz o której muszę pamiętać, to kupienie sztucznego przerębla do oczka wodnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 06.10.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Alu a dlaczego biała agrowłóknina...jest ona jakaś specjalna? to nie mozna tą samą co pod rośliny sie daje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 06.10.2010 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Biała agrowłóknina dlatego,żeby nie kumulowała ciepła, a je odbijała. To specjalna jej odmiana do okrywania roślin. Pod czarną włókniną rośliny mogłyby zaparzyć się w cieplejsze dni.Poza tym taka nie przepuszcza słońca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 06.10.2010 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Dzięki, w takim razie muszę sobie taką kupić, żeby się pewnego mroźnegoranka nie obudzić z ręką w nocniku..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 06.10.2010 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Alunek, wieczorne pozdrowienia z Podlasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts