kala67 16.10.2010 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Alu.........piękne tulipanki!!!,,a jak je wsadzasz??? po ile w kępce?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.10.2010 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 cześć dziewczyny:) cebulki już wsadziłam... pięknie słonecznie dzisiaj było i jakoś tak mnie nadchnęło na prace ogrodowe. Tulipany wsadzam na głębokości i w odstepach ok dwóch cebul( jedna cebulak odstęp taki jakby miała być w tym miejscu druga cebula i za tym dopiero następna). Wsadzam bezpośredno w ziemi ,bez koszków. Kiedyś wsadzałam w koszykach, ale teraz zaniechałam tego z wygody i oszczędności. Po ile?- to zależy - minimum 3 , max 10 szt. Im więcej tym ciekawiej. Irysy i czosnki powędrowały na skalniak za oczkiem. Róże podsypałam korą, wykopałam mieczyki i krokosmie i inne których nie można zostawić w ziemi przez zimę. Dwie skrzynki jabłek zerwałam. jestem zadowolona z siebie dzisiaj, chociaż.... ... warzywnik wciąż czeka na przekopanie A jak Wam dzionek minął? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 16.10.2010 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ja mam doła po meczu koszykówki - wtopiliśmy z Poznaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 16.10.2010 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 mi minął na sprzątaniu mieszkania, praniu, gotowaniu i pieczeniu babeczek:)...w międzyczasie zagladałam na FM;)a teraz zerkam na MAM TALENT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 16.10.2010 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Famelio - taka kibicka zaangażowana widzę Polfarmie kibicujesz? Kaluś - to podobnie jak ja... z tym wyjątkiem, że dokładam do tego zestawu porządki ogrodowe... właśnie pralka skończyła pranie i idę rozwiesić ciuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 16.10.2010 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Rzecz oczywista Wasze blachy też przed halą widuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 16.10.2010 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Alunek, dobrze pisała Aka, mnie się nie przyjęły róże od bogdana. I dlatego jestem teraz cała w rozterce, bo ofertę ma bogatą, przepiękne odmiany i nie wiem co robić. Jedna z moich koleżanek mówiła, że te, które zamawiała u niego jesienią ubiegłego roku przyjęły się prawie wszystkie. A zamawiane tak jak u mnie wiosną...nie bardzo. Może trzeba zamawiać jesienią i będzie ok. Tego się trzymaj. Zakupy poczyniłaś niezwykłe i róże piękne i tulipany. Jak tu wytrzymać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 17.10.2010 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2010 He, he, ja tez wlasnie dostalam róze od tego goscia na allegro. Zamowilam roze od 3 osob i powiem szczerze ze wszystkie byly tak samo przyciete. wszystkie posadzilam tak aby miejsce szczepienia bylo ok 5-7cm ponizej ziemi i usypalam kopczyk. Zobaczymy jak bedzie to wygladac na wiosne. A tak w ogole to kupilam kilkanascie róż i musze dokupic jeszcze 5 czerwonych i 4 amarantowe - Venrose, ale jak znow zamowie i moj maz bedzie odbieral paczke to mnie chyba skrzyczy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.10.2010 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witajcie poniedziałkowo! Tolu - ja właśnie kilka dni temu zamówiłam u niego i teraz po waszych informacjach jestem cała w obawach ,czy dobrze zrobiłam. Facet ma tyle pozytywnych komentarzy,że nawet nie pomyślałam,że coś może być nie tak. Notabene dlaczego ma dobre komentarze skoro ludzie nie są zadowoleni.Dorbie - dziekuję...pocieszyłaś mnie:)Mój mąż raczej nie wnika w to, co zamawiam i za ile,bo sama za to płacę. Jeśli nie chcesz denerwować mężą, to dostawy przekieruj na adres pracy;) Dzisiaj w nocy nieżle przymroziło u nas . O 8 rano było jeszcze - 5 st.. Jak ja wsadzę jeszcze róże???? Chyba je zakopczykuje i okryję agrowłokniną od razu. Tak wogóle chyba czas na okrywanie innych wrażliwych roślinek - rododendronów,azalii, hibiskusów. Róże obsypałam korą,ale chyba jeszcze dodatkowo je zabezpieczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 18.10.2010 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Alunek, będzie dobrze, nie martw się. On sprzedaje tych róż bardzo dużo. Może miałam pecha, że trafiłam na mizerne egzemplarze. A nowo posadzone należy od razu okopcować, by było im cieplej i łatwiej przyjąć się w nowym miejscu. Dobrego tygodnia Alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.10.2010 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Dziekuję Tolu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.10.2010 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 :bye:poniedziałkowo! cudne tulipanki zakupiłaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.10.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witaj Akuś jak poniedziałkowy nastrój? Ja najchętniej uciekłabym już do domku:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 18.10.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Ładne kwiaty wybrałaś. Ja z róż juz rezygnuję. Nie mam do nich serca a i umiejetnosci pielęgnacyjne moje wymiękają przy nich. Tulipany i ja kupiłam ale tylko kilka tych z niskich miniaturowych odmian. Pod altaną je posadziłam. Tam wysokie by sie nie sprawdziły.Poza tym, działke mam zapuszczoną, ze aż żal patrzeć. Nic do zimy nie jest przygotowane, sprzątniete. Zmrożone przymrozkami teraz leży i gnije... Strasznie mi potrzeba takich 2 dni wolności, żebym mogła to wszystko ogarnąć i zamknąć sezon letni na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.10.2010 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 May - ty masz chociaż wytłumaczenie - mały przystojniaka, który potrzebuje teraz dużo twojej opieki. Na wiosne wszystko uporządkujesz ze zdwojoną energią. Ja też mam sporo jeszcze do zrobienia, znaczy się do uporzadkowania, ale zamiast to robić znaczy się kopać, grabić itp -ja sadzę nowe kwiaty. Taka przewrotna jestem ... a może leniwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.10.2010 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Witaj Akuś jak poniedziałkowy nastrój? Ja najchętniej uciekłabym już do domku:D oj ja też! a czekają mnie nadgodziny....podatnicy obudzili się, ze pojutrze 20:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 18.10.2010 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Akuś ,róże wsadziłaś w sobotę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 18.10.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 w piatek;) tak jak planowałam......w sobotę palikowałam to co trzeba:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 18.10.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 HEJ HEJ DZIEWCZYNY, widzę że przygotowania do zimy idą pełną parą. Alu piękne zakupy poczyniłaś. Aka a Ty miałaś się oszczędzać kobieto!!! A Ty sadzisz kolejne kwiaty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 18.10.2010 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2010 Uściski zostawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts