Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 5,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Strasznie mi potrzeba takich 2 dni wolności, żebym mogła to wszystko ogarnąć i zamknąć sezon letni na działce.

Postuluję o zarejestrowanie nowego zawodu: posiadacz domu (ewentualnie "wykańczacz" jako forma ekstremalna posiadacza). Ja w tygodniu nie mam na nic czasu, a w sobotę rano zanim na dobre się rozkręcę, jest... niedziela wieczór. Kto to widział? I czemu żaden z posiadaczy domów mnie o tym nie uprzedził??

Alunek, ale i tak bedzie widzial jak sadze, nie dam rady sie tak kamuflowac. W sumie i tak sama zarabiam, opowiadalam ci, ale nie o to chodzi. Ja mu zabraniam wydawac na jakies rzeczy budowlane, bo akcja 'O" to sama tez nie moge kupowac i to jest problem:-). Wiesz, i tak w koncu kupie:-)

Tylko pytanie czy mozna sadzic jeszcze róze jak w nocy do -5 jest, a w dzien +7, czy ona w ogole sie ukorzenia?Ale podobno ma zaczac padac, takze bedzie cieplej.

Famelio - no nie jest łatwo.... a ktoś mówił ,że życie jest usłane różami ;)

Dorbie - jesteś pewna ,że małżonek nie kupuje czegoś na boku? Takie małe przyjemności każdemu należą się!!! Co się tyczy róż , to chcę je wsadzić i od razy zakopczykować. Z okryciem poczekam jeszcze parę dni. Ponoć jesień to lepsza pora na wsadzanie niż wiosna. Zobaczymy!. W ostateczności jeśli róże nie przyjmą się to będzie to mój ostatni jesienny zakup:(

Miłego dzionka :)

Famelio - no nie jest łatwo.... a ktoś mówił ,że życie jest usłane różami ;)

Dorbie - jesteś pewna ,że małżonek nie kupuje czegoś na boku? Takie małe przyjemności każdemu należą się!!! Co się tyczy róż , to chcę je wsadzić i od razy zakopczykować. Z okryciem poczekam jeszcze parę dni. Ponoć jesień to lepsza pora na wsadzanie niż wiosna. Zobaczymy!. W ostateczności jeśli róże nie przyjmą się to będzie to mój ostatni jesienny zakup:(

Miłego dzionka :)

:-) chyba ze ma jakies tajne dochody:-)

Ja w zeszlym roku duzo kupowalam na jesien i wszystko sie przyjelo, takze jestem dobrej mysli

Święte słowa - zawsze to powtarzam mężowi, który narzeka na mój "syndrom wicia gniazda" ;) On ma papierosy, a ja - pudełka, doniczki, półeczki ;)

A moj kupuje jakies śrubki, wkręty, kleje, farby i nne substancje chemiczne i jakies budowlane, ktorych zawsze jest malo i zawsze cos. I co? To dla nas. A ogród tez dla nas:-)

Ja wszystkiego kupuję na zapas :oops: Wychodzę z chorego założenia, że mając dom nie można mieć czegoś "za dużo" ;) Oczywiście mając do wyboru zestaw śrubek zapasowych do japońskiej krajalnicy do suszonych alg i fajną puszkę na cokolwiek wybieram to drugie ;) Ale jeżeli ja nie kupię śrubek, to mój luby będzie codziennie po jedną sztukę jeździł (bo dziś potrzebuje właśnie jedną ;) )

.. a ja wolę kupować kwiatki zamiast śrubek;)

Właśnie kurier przywiózł moje róże ....i prawdę mówiąc jestem trochę zaskoczona,bo sadzonki nie były zabezpieczone indywidualnie,ale wszystkie razem po prostu wrzucone do jednego kartonu!!! Koniecznie muszę dzisiaj je wsadzić.

Czy powinnam wstawić je do wody zanim wylądują w ziemi?

.. a ja wolę kupować kwiatki zamiast śrubek;)

Właśnie kurier przywiózł moje róże ....i prawdę mówiąc jestem trochę zaskoczona,bo sadzonki nie były zabezpieczone indywidualnie,ale wszystkie razem po prostu wrzucone do jednego kartonu!!! Koniecznie muszę dzisiaj je wsadzić.

Czy powinnam wstawić je do wody zanim wylądują w ziemi?

]

na co najmniej 2 godz. do wody, aby solidnie sie napiły a potem dopiero do gruntu:)