sara_78 12.01.2011 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 To mój Dominik jest rocznik 2005, w marcu kończy 6 lat. Zastanawiam się nad szybszym puszczeniem go do I klasy. Muszę porozmawiać z Panią z przedszkola czy mógłby pójść. Ja to jeszcze mam wybór, ale za rok juz wszystkie 6 latki zaczną naukę, i on byłby jako siedmiolatek najstarszy w klasie, nie wiem czy to mu nie zaszkodzi, jak nie będzie miał jakiej motywacji, bo te maluszki wiadomo, że będą rok za nim. Mam mętlik w głowie. A jeszcze siostry córka idzie szybciej,są z tego samego roku, ale Kinga nadzaje się do pierwszej klasy- czyta i pisze lepiej niż niejeden w 2 klasie. U nas wypożyczalnia zaopatrzona jest bardzo dobrze, w tamtym roku kosztowało to 14zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.01.2011 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 A mój sześciolatek właśnie dzisiaj udaje w przedszkolu muszkietera....ale już na wejściu panie zabierały chlopakom broń wszelkiego rodzaju. Będzie wydawana tylko podczas robienia zdjęcia...chłopcy nieszczęśliwi podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.01.2011 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Właśnie odebrałam paczkę ze strojem!!! Jest rewelacyjny! Wieczorkiem zrobimy próbem generalną w stroju ..i zrobię zdjęcie. Saro - to bardzo tania wypożyczalnia, u nas ta przyjemność kosztowała w ubiegłym roku 30 zł. ..znalazłam taniego kościotrupa dla Szymona http://allegro.pl/kostium-smierc-szkielet-kosciotrup-duzy-halloween-i1395459697.html Moja koleżanka ma również syna w wieku Dominika i też zastanawia się nad posłaniem go do szkoły już w tym roku. Z tego co mówiła wychowaczyni Julki na zebraniu z rodzicami na temat zmian w programie nauczania w zerówkach, to chyba lepszym rozwiąznaiem jest posłanie 6 -latów do szkoły jeszcze w tym roku. W przeciwnym wypadku dzieciaki przez rok praktycznie nie nauczą się niczego nowego. Myślę tu o pisaniu i prostym czytaniu. Moja teściowa jest nauczycielką nauczania początkowego i tez jest zdania,że przyszły rok szkolny będzie stratą czasu w zerówkach. Amtla - ja tam nauczycielkom nie dziwię się...widziałam co potrafią chłopcy w tym wieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.01.2011 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 nie dziwię się że rozpacz przedszkolaków....kto to widział muszkieter bez broni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.01.2011 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Tak namieszali z tą zmianą programową, że człowiek ma dylemat, żeby nie skrzywdzić dziecka. Jutro mam zebranie w przedszkolu, więc porozmawiam sobie z Panią. Dominik wydaje mi się taki dziecinny jeszcze, nie wiem jak on wytrzyma te 45 minut, jednak dla takiego malucha rok to jest bardzo dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.01.2011 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 ma może przebadaj Dominika w poradni psychologiczno-pedagogicznej po kątem gotowości do nauki w szkole? Byłam na takim badaniu z Piotrkiem w wieku 6 i 11 lat. To nic nie boli, a wręcz może pomóc wyjaśnić wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 12.01.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Cześć dziewczyny;) Widzę ,że temat bardzo na czasie,moja córka ma balik po feriach i chce być baletnicą.Więc muszę kupić materiał,dobrze że mam siostrę krawcową,więc uszyje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.01.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Nadulka, temat bardzo na czasie w końcu KARNAWAŁ TRWA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 12.01.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Alu jutro się wszystkiego dowiem na zebraniu....muszę podjąć decyzję dość szybko, żeby Panie go w przedszkolu trochę przygotowały do wcześniejszego pójścia do szkoły. O takie przebadanie tez spytam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 12.01.2011 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Nadulko - balerinki+ body+spódniczka (mają w H&M) i stój gotowy. Przerabiałam rok temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 12.01.2011 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 Alunek, ładny ten Twój kominek i bardzo oryginalny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.01.2011 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Amtla - dziękuję Julcia w wydaniu balowym http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/P1060046.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Jaka syrenka Świetna peruka! Mam podobną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.01.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 muszę wam pokazać jeszcze jedno zdjęcie..pękam ze śmiechu,jak je oglądam. Ciekawe po kim ona jest taka kokietka:D http://i869.photobucket.com/albums/ab257/Alunek/various/P1060042.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 13.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Dobre! Nie po mamusi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sara_78 13.01.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Świetna syrenka.....a po kim??...no jak to po mamusi pewnie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.01.2011 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 no co wy dziewczyny..ja jestem bardzo nieśmiała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 13.01.2011 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Bilans sześciolatka mamy zaliczony. Byłam też w szkole zorientować się kiedy nalezy złożyc podanie o przyjęcie do pierwszej klasy. Okazało sie,że jest jeszcze za wcześnie. Dopiero po feriach zaczynają nabór. Pewnie gimnazja w tym samym czasie startują.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 13.01.2011 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Śliczna ta Mała Syrenka A Emil ma jutro badanie psychologiczne w PPP... aż się boję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.01.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Ależ słodka syrenka! Arniczko, nie boj się, chyba nic nie mogłoby z tego wyniknąć złego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts