Alunek 21.02.2011 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 miłego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 21.02.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 uwielbiam trawy....tylko gdzie oprócz planowanej kaskady je posadzić??? rosną gdzie popadnie?? Niektóre odmiany potrzebują stanowiska podmokłego, ale większość rośnie na każdym stanowisku Alu, głowa do góry, po tych gorszych chwilach zawsze przychodzą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 21.02.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Aniu ....a tak przy okazji. Znasz się trochę na uprawie storczyków?Wszystkim moim storczykom nagle zaczęły więdnąć liście i zaschły pędy z pączkami. Nie wiem co im się stało:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 21.02.2011 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 moim też coś liście zwiędły..... Aniu=róż nakupowałam sporo w zeszłym roku, urawki planuję a teraz o miejscach na trawki muszę pomyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 21.02.2011 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Alunek, z moimi storczykami jest dokładnie to samo.Wszystkim pomarszczyły się liście, wyglądają fatalnie.Tym, co wypuściły gałązki do kwitnienia też pączki opadły.Wydaje mi się, że powietrze w domu jest za suche.U nas bardzo marnie z wilgotnością.Żal, bo tak pięknie kwitły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 22.02.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mojego wynioslam do przyziemia, bo meczyl moje poczucie piekna mam nadzieje ze szlag go nie trafi, tam jest tylko 16 stopni U mnie jest strasznie sucho 20 procent to jest normalka - 28 uzyskuje jak nawilzacz jest pol dnia wlaczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.02.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Widzę,że problem ze storczykami nie jest Wam obcy. Wczoraj przeniosłam storczyki z sypialni ( strona wschodna) do salonu (południe i zachód). W salonie jest też trochę chłodniej z racji dużej ilości przeszkleń. Porządnie podlałam moje bidulki i czekam na dalszy rozwój wypadków. Szkoda mi ich. Mam nadzieję,że nie zmarnieją jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.02.2011 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Alu, jeżeli to nie brak wody lub za wysoka temperatura - poszukaj u nasady liści lokatorów - ja ostatnio znalazłam wełnowce na moim storczyku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.02.2011 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ..a jak to cóś wygląda??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.02.2011 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mayu - jeśli szukasz coś w okolicy to raczej Dorbie i Sure mogą coś podpowiedzieć,bo moje szkółki są zbyt daleko od ciebie,ale jeśli ciebie to nie przeraża to we Franku (koło Zblewa) mieści się moja ulubiona szkółka Raj http://www.frank-raj.pl/ i tam mają wszystko...no prawie wszystko Kochana, to ja wlasnie do Ciebie mam rzut beretem....ja z okolic Chojnic :D:D zpisuje sie to klubu krecacych nosem.... mam nadzieje, ze skonczy sie to za miesiac...jak nie szybciej...bo jednak jestem optymistka:p Sure...zapisalam Toj link takze...dziekuje bardzo:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.02.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 ..a jak to cóś wygląda??? Różowe małe wstrętne, produkujące taką białą watę (stąd nazwa) Zdjęcie w duuuużym powiększeniu: http://images20.fotosik.pl/78/51f22456682927a2m.jpg Jeżeli na pączkach masz malutkie kropelki soku - to szukaj tych brzydali koniecznie:( Lubią suche i ciepłe powietrze (czyli sezon grzewczy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 22.02.2011 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 O fuj,jakie paskudztwo ........muszę zobaczyć moje storczyki koniecznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.02.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Moje storczyki też zdechły... Kilka już wyrzuciłam, zostały jeszcze dwa, które ledwie zipią... Ciekawe co z nimi będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.02.2011 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 A mnie kwitną od przeprowadzki prawie non stop - chyba mikroklimat w wykuszu im pasuje. I brak otwieranych okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.02.2011 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 okropne paskudy:sick:...zrobię inspekcję po powrocie do domu. Czy teraz jest dobra pora na przesadzanie storczyków? Fam - proszę pokaż doniczki, w których rosną Twoje. Mayu - o boga...a ja myślałam,że ty gdzieś bliżej Kartuz jesteś. Jeśli Chojnice, to nie mogłaś lepiej trafić, bo od Chojnic w stronę Starogardu co kawałek jest jakaś szkółka. Szczęściara:DMasz już pomysł na swoją skarpę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Famelia 22.02.2011 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Ja trzymam w najtańszych osłonkach z Ikei: http://i590.photobucket.com/albums/ss350/Famelia/DSC_1134.jpg A wiecie, że Starogard jest prawie w połowie drogi od Mai do Ali Jakieś letnie spotkanko może się wykluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.02.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Pomyslu na skarpe na razie brak:D Jak latem przyjade do bede po niej deptac...moze cos udeptam:D:D Niestety jest to teren po borze sosnowym, wiec mam piaski i...paprocie:D:D jakies trawiaste pustynne bede szukac i strasznie swierki i sosny i inne modrzewie mi w oku siedza:D:D musze miec cos co samo o siebie zadba, bo sama nie bede miala za bardzo okazji.... Czyli latem zlot na Starogard robimy??? :lol2: wstepnie szukam bilety na 18 lipca .... 3 tygodnie mi sie marzy...Pan Maz ciagle jedzie do Hiszpanii....a kij mu...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.02.2011 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mayu, ja jestem bardzo za:D Na wakacje wybieram się dopiero w sierpniu, więc w lipcu będę na miejscu. Famelio - ma tylko jednego w takiej osłonce i wygląda cudnie. Nie ma takich dolegliwości jak pozostałe:no: Ale on od zawsze stoi w salonie...nie z pozostałymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.02.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Chojnice powiadacie???????Grudziądz????????To ja w tamtych okolicach będę na rehabilitacji w Małym Gacnie z Emilem w drugiej połowie sierpnia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alunek 22.02.2011 18:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Arniko... świat jest mały:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts