wicekK 28.12.2006 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Coś tu mało aktywnych - nie mniej jednak gdyby ktoś miał namiary to potrzebuję kierownika budowy .Z góry dziękuję za namiary . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 28.12.2006 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Wicek, pewnie pora roku taka, że budownictwo nieco spowalnia. Na wiosnę wszystko wróci do normy. Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 28.12.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 A i owszem - tempo budowania zimą często maleje do zera .Pozostaje jednak czas na przemyślenia , dyskusje , przygotowania , często negocjacje - w styczniu ceny materiałów budowlanych osiągają wartości najniższe -> można więc co nieco kupić . W nowym roku wszystkim budującym ( choć nie tylko im ) życzę spełnienia marzeń - oby zamiary i plany się ziściły . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.12.2006 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Nasza końcówka roku wypada nieco blado. Dzisiaj właśnie legły w gruzach plany uruchomienia kredytu jeszcze przed końcem roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 29.12.2006 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Nasza końcówka roku wypada nieco blado. Dzisiaj właśnie legły w gruzach plany uruchomienia kredytu jeszcze przed końcem roku... Wydaje mi się że nie ma nad czym zbytnio rozpaczać . Z uzyskanych informacji wynika że ulga dotyczy tylko wykorzystanej części kredytu . Zakładając kredyt 200 tys , pierwsza transza 50 tys i oprocentowanie kredytu 5% mamy w plecy około 500 zł na rok - szkoda tej kasy -> ale cóż , siła wyższa . Jeśli to może być pocieszeniem to ja także kredytu nie załatwiłem . Powodzenia w Nowym Roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazgrus 29.12.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 w styczniu ceny materiałów budowlanych osiągają wartości najniższe -> można więc co nieco kupić. A propos. Czy macie jakieś namiary na sprawdzone składy budowlane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.12.2006 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Dzięki za pocieszenie! Bardzo serdecznie pozdrawiamM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 29.12.2006 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 Ja niestety nie pomogę w kwestii składów. Nie wiem skąd bierze materiały nasz wykonawca. Sąsiad natomiast jeździ do jakiegoś składu w Ząbkach (przy Chełmżyńskiej, niedaleko skrzyżowania z ul. Strażacką; tam gdzieś jest zakład betoniarski, z którego ja brałem beton). Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 29.12.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2006 A propos. Czy macie jakieś namiary na sprawdzone składy budowlane? Ja pytałem Kowalczyka , w Cegielniach polskich - oba na trasie do Mińska - jak pojedziesz pod Mińsk to tam też jest skład - warto popytać o ceny . Rozmawiałem także z Wójcickim - Potockich 51 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 07.01.2007 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam. Jestem od 4 miesięcy szczęśliwym posiadaczem działki 798 m2 w Rembertowie. Na razie czytam sobie i przechodzę przyśpieszony kurs budowlanki. Myślałem, że budowę rozpocznę wiosną 2007, ale jeszcze wiele muszę się nauczyć i dowiedzieć. Wstępnie odpowiada mi projekt ELF 2G z pracowni Dominanta http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_elf2g.html Działkę mam o dwie dalej niż wicekK, którego pozdrawiam z nadzieją na spotkanie i wymianę doświadczeń w najbliższej przyszłośći. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.01.2007 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Witam. Jestem od 4 miesięcy szczęśliwym posiadaczem działki 798 m2 w Rembertowie. Na razie czytam sobie i przechodzę przyśpieszony kurs budowlanki. Myślałem, że budowę rozpocznę wiosną 2007, ale jeszcze wiele muszę się nauczyć i dowiedzieć. Wstępnie odpowiada mi projekt ELF 2G z pracowni Dominanta http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_elf2g.html Działkę mam o dwie dalej niż wicekK, którego pozdrawiam z nadzieją na spotkanie i wymianę doświadczeń w najbliższej przyszłośći. Domek owszem , owszem - u mnie brak tego 2-stanowiskowego garażu . Mam za to gabinet na dole ( chciałem go mieć ) . Jeżeli Ci ten projekt pasuje i nie wymaga zmian ( w praktyce większość jednak coś tam przerabia ) to go kup , składaj o pozwolenie ( a pierwsze są warunki zabudowy - składając napisz ze sporym zapasem ) . Jeżeli natomiast masz wizję domu i nie ma go w gotowcach -> proponuję projekt indywidualny . Służe namiarami na taniego architekta . Ja tam bym z budową nie zwlekał - wszystko jednak sukcesywnie drożeje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adalo 07.01.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 mnie też przydałby się gabinet i większy salon, ale co zrobić jak działka jest wąska. Jedank 3/4 projektow to na dzialki pow 20m szerokości. Ja chcę dom prosty, minimalistyczny, w elfie pewnie przerobiłbym elewację. Na razie ELF to mój faworyt, ale szukam dalej. Opcja projektu na zamówienie też wchodzi w grę. Co do terminu rozpoczęcia, to najwcześnie po wakacjach, a realnie to niestety pewnie wiosna 2008. Szykuje się pewnie dłuższy wyjazd i nie byłoby komu [pilnować robotników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.01.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Ja przejrzałem , myślę , grubo ponad setkę gotowych projektów , trafiłem na lubelski Archi-Projekt - wybrałem APS 99 , poten zmieniłem na APS 75 , ostatecznie na jego bazie zrobiłem projekt indywidualny ( za całe 3000 zł ) .Z tym że miałem już sprecyzowane wymagania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 09.01.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Bardzo fajny dom! Muszę powiedzieć, że elewacja bardzo mi się podoba. Do tego, jak na swoją wielkość, dom sprawia wrażenie dobrze przemyślanego i funkcjonalnego. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 09.01.2007 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Gratuluję tempa - zima łaskawa to i prace trwają .Ja już za chwilę też ruszam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ruszasz w styczniu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 10.01.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 ruszasz w styczniu?? Zakładam jeszcze 2 tygodnie bez mrozu - to mi pozwoli wyść z ziemi . Jutro tycznie domu , od poniedziałku pełną parą . Dziś mam już studnię , ekipa będzie od piątku wolna , u mnie zaczynają w poniedziałek . Może trochę nadrobię opóźnienie - planowałem przecież przed zimą stan surowy pod dachem , może się uda stan zero . Prognozy są optymistyczne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.01.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 W sumie masz rację - nie ma co marnować takiej pogody. Na naszej budowie przecież też pracują pełną parą. Pozostaje życzyć terminowej, fachowej ekipy i dużo szczęścia z pogodą. Trzymam kciuki za stan zero! U nas był gotowy po miesiącu od wbicia pierwszej łopaty. Pozdr.M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 10.01.2007 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2007 Pożyjemy , zobaczymy - u mnie chyba trochę mniej metrów bieżących fundamentów - dochodzi piwniczka .Tak czy owak - 4 ludzi w poniedziałek przystępuje do pracy .Do tego koparka do wykopu pod piwniczkę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 11.01.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Wicek trzymamy mocno zaciśniete kciuki żeby udało się szybko nadgonić czas i wybudować wymarzony domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts