wicekK 11.01.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2007 Dzięki - ja ze swej strony staram się jak mogę .A wszelkie wsparcie ( choćby duchowe ) mile widziane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 03.03.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Hej, zima, jak widać za oknem i czuć w kościach, ma się już ku końcowi... Jak tam wasze budowy? My mamy plan, aby zrobić dach do końca marca. Pozdr.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 03.03.2007 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 Witam po przerwie zimowej .Ja od poniedziałku zaczynam budowę .W tej chwili są ławy i zaczęte ściany piwnic .Czy przypadkiem nie zostały Wam stemple , ewentualnie gdzie i po ile kupowaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 05.03.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 Wicku, stemple należą do naszego generalnego dewelopera. Jak rozumiem używa on ich wielokrotnie na różnych budowach. Pozdr.Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.03.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 Kolejny dom w Rembertowie zaczyna nabierać kształtów .Piwniczka już wymurowana .Za 2-3 dni zalewamy strop , chudziaka na gruncie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 18.03.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2007 A stemple i deski szalunkowe już mam ( deski czekały na mnie od jesieni w tartaku , stemple świeżo cięte w lesie - cienkie , wyschnięte sosny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 A my w środę będziemy mieli wylany drugi strop Po 26 wchodzą cieśle od układania więźby! Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.03.2007 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 No to lejemy stropy razem - w środę .Z tym że ja pierwszy - nad piwnicą .Moi budowlańcy twierdzą że na przełomie kwietnia i maja mogę robić dach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 20.03.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam, Ela i Maciek, gdzieś przeczytałem, że budujecie na ul.Czwartaków, a to oznacza, że my też jesteśmy Waszymi sąsiadami, bo przecież to dobry rzut kamieniem od ul. Kościuszkowców. Miło mieć sąsiadów z " rodziny Charkiewicza ". pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 20.03.2007 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Witam .Położyłem część kanalizacji , tak żeby nie kuć potem ścian i stropów .Ekipa poszalowała wszystkie ściany ( na wieniec ) .Jutro beton , potem jeszcze zagęszczanie pod wylewki na gruncie i i pniemy się w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 21.03.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Ela_i_Maciek- jak tam Wasz strop .U mnie zalane , teraz chudziak i będę piął się w górę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 22.03.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Darek, Ty też z Rembertowa?? No to już 2 Sagi stoją w okolicach Czwartaków! Jedna u mnie "za miedzą". Wicek, strop wylany. W przyszłym tygodniu przyjeżdżają cieśle, a ekipa od murowania bierze się za wylewanie schodów i budowanie ścianek działowych. PozdrM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 22.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Prawdę mówiąc nie wiem jak powinno być - u mnie schody wylewali razem ze stropem .Możliwe że nie ma znaczenia .Dziś zaczęli mi chudziaka na gruncie robić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 24.03.2007 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Wicek, nie wiem, czy kolejność ma jakieś fundamentalne znaczenie. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tukaj 24.03.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Witam, Elu i Maćku, no nie, ja buduję o dobry rzut kamieniem od ul. Czwartaków, gdzie kupowałem drzwi firmy Dierre. pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 25.03.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 AAA no chyba, że tak. W sumie Marysin też nie jest tak daleko Pozdr. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 16.04.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 Witam Sąsiadów .U mnie strop nad parterem prawdopodobnie w środę zostanie wylany .No i w związku z tym poszukuję już ekip do tynków - zamierzam zrobić cementowo/wapienne , filcowane .Jakieś namiary na ludzi od wylewek też by się przydały .Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 19.04.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Niestety, nie pomogę, ponieważ ekipę organizuje nam wykonawca... Też będziemy robić tynki cementowo-wapienne, zacierane piaskiem kwarcowym. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 19.04.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A tak z czystej ciekawości - ile płacicie za metr takiego tynku .Ja mam ofertę na 25 zł/m2 , materiały wykonawcy .Kolejna oferta to 15 zł/m2 - sama robocizna .Tylko te terminy ....no i brak pewności ceny .Nawet nie chcą przyjąć zlecenia na robotę .Szukam jednak cierpliwie .Dachówki zresztą też szukam.A co Wy zamierzacie położyć na dach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 21.04.2007 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Dach mamy już gotowy. Zapraszam do dziennika - są tam zdjęcia. Wybraliśmy dachówkę ceramiczną Creaton Kera Pfanne w kolorze angobowanej miedzi. Wyszło SUPER! Za tynk płacimy 30 zł za mkw, w tym jest robocizna, materiał, zacieranie piaskiem kwarcowym. Pozdrawiam,Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts