ensignx 03.11.2007 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Czy myślisz, że 4 facetów się tam zmieści ? Chcę zacząć wczesną wiosną. U mnie spało tam czterech - jak chcesz to możesz wpaść , zobaczyć . Dzięki ! odezwę się w tej sprawie na priv. Właśnie trafiłem na Mapę Budowniczych w okolocy Wa-wy: http://forum.muratordom.pl/mapa-forumowiczow-grupy-warszawskiej,t11687.htm Nie ma na niej nikogo z naszych okolic. Mapa jest dość stara, poprosiłem o dodanie mnie - ciekawe, czy znajdzie się ktoś chętny by ją zaktualizować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 04.11.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Wydaje mi się , że też się tam kiedyś zgłaszałem .Ale skoro nikt nie aktualizuje .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 04.11.2007 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Oj, wydaje mi się, że mapa nie była aktualizowana od BARDZO dawna. My zgłaszaliśmy się na nią - chyba - zimą (nie jestem pewien, czy nawet nie pod koniec 2006 r.). I nic M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensignx 04.11.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Tak - macie rację. Minęło 2 dni, a mój post jest nadal ostatni i nie zostałem naniesiony na mapę (pewnie całe forum wiedziało - oprócz mnie ). Trudno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 05.11.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Polecam lepszą zabawę: http://www.googlemaps.com i szukaj na zdjęciu swojej działki. Nasz dom już widać !!! M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 05.11.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 No i mój też widać .Nie zaglądałem do mapy z rok - widzę,że postępy są .Zdjęcia chyba z wiosny 2007 .Ciekawe jak często aktualizują dane ( a w zasadzie udostępniają dla masowego odbiorcy ) , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 06.11.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2007 Z moich obserwacji wynika, że raz do roku. Na poprzednim zdjęciu był stan z wiosny 2006. Obecnie wygląda mi na marzec 2007. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 07.11.2007 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam Rembertowszczaków (chyba tak to powinno brzmieć). Niedługo zostanę szczęćliwą posiadaczką maleńkiego kawałka ziemi w Rembertowie i jak Bóg da a partia pozwoli, wystartuję na wiosnę lub jesień 2008. Czy możecie podzielić się namiarami na kogoś kto zrobi mi mapy do celów projektowych (i jak by miał znajomości w gminie ) Ile płaciliście za takie mapki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensignx 07.11.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Witam Rembertowszczaków (chyba tak to powinno brzmieć). Niedługo zostanę szczęćliwą posiadaczką maleńkiego kawałka ziemi w Rembertowie i jak Bóg da a partia pozwoli, wystartuję na wiosnę lub jesień 2008. Czy możecie podzielić się namiarami na kogoś kto zrobi mi mapy do celów projektowych (i jak by miał znajomości w gminie ) Ile płaciliście za takie mapki Witam w grupie ja też jestem na początku tej podróży/katorgi, ale mapki mam już za sobą. Mi mapki robił geodeta - pan Lewandowski 607 406371 z Targówka. Mapki zostały zrobione na czas, jeśli dobrze pamiętam to zapłaciłem za nie 800 PLN. (Możesz wspomnieć, że poleca Leszek z Szerokiej) Mam tylko uwagę do zaufanej osoby w biurze kartograficznym na Jerozolimskich - pieczątki zostały przystawione prawie na drodze nowowytyczonego wodociągu. Nie reklamowałem tego, bo nie chciałem czekać i dzwonić i jeździć po nie później. Projektant jednak ostro to skrytykował. Możesz zwrócić na to uwagę podczas spotkania z panem geodetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 07.11.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 ensignx - jedna odpowiedź by wystarczyła A do panikierowniczka - mapki do celów projektowych zacznij załatwiać jak dostaniesz warunki zabudowy ( chyba , że w Twoim rejinie jest zatwierdzony plan miejscowy ) i jak będziesz się przygotowywać do składania wniosku o pozwolenie . Takie mapki mają okres ważności ( w zależności od urzędu pół roku , rok ) i jak Ci się przeterminują to musisz robić następne . Znajomości w gminie nie poeinny być potrzebne - wystarczy być miłym i porozmawiać z odpowiednim urzędnikiem . W naszym urzędzie naprawdę są przyzwoite terminy załatwiania spraw - a jak już jest załatwione to dzwonią do klienta . Z tym , że jak nie chodzisz za sprawą to idzie wolniej . NAPRAWDĘ PORZĄDNY URZĄD . A geodetę mogę polecić swojego ( w tamtym roku zapłaciłem chyba 6 stówek ) Pani Maria 601-212-194 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 07.11.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Ja z kolei polecam pana Krzysztofa Rygola (601 820 713). Robiłem z nim wszystko, co do tej pory wymagało zaangażowania geodety. Szybko i bardzo sympatycznie. Za mapki (co prawda na początku 2006 r.) płaciłem 500 zł. Pozdrawiam, Maciek ps. zamiast "redundantne" można powiedzieć "zbędne" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 08.11.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Bardzo Wam dziękuję za namiary na geodetów - zacznę dzwonić i się dopytywać A do panikierowniczka - mapki do celów projektowych zacznij załatwiać jak dostaniesz warunki zabudowy Warunki JUŻ MAM A robiliście badanie geotechniczne gruntu? (u mnie na działce podobno piach no i dodatkowo można natknąć sie jeszcze na jakiś niewybuch ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 08.11.2007 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ja mam piwnicę i badanie gruntu robiłem .Jak nie zagłębiasz się w ziemię to chyba szkoda kasy .No i jak już masz te warunki zabudowy i zamierzasz w najbliższej przyszłości składać projekt z wnioskiem o pozwolenie to oczywiście czas na mapki .A pytając o ceny mapek sprawdź także cenę wytyczenia domu ( zwykle robi to ten sam geodeta )- niektórzy biorą od punktu , inni za całość .Dodatkowo sprawdź także cenę ZUD-u . Jest potrzebny np do gazu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 08.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 U nas było ok. 1000 (tysiąc) sztuk amunicj do broni automatycznej oraz 3 pociski artyleryjskie (mam zdjęcia...) z czasów II Wojny Światowej. Nic przyjemnego... Saperów z Kazunia wzywaliśmy 3 razy, a ekipa groziła zejściem z budowy. M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 08.11.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 U nas było ok. 1000 (tysiąc) sztuk amunicj do broni automatycznej oraz 3 pociski artyleryjskie (mam zdjęcia...) z czasów II Wojny Światowej. Nic przyjemnego... Saperów z Kazunia wzywaliśmy 3 razy, a ekipa groziła zejściem z budowy. M A u mnie tylko piach . A swoją drogą .. trzeba było sobie trochę tej amunicji zostawić - czasem jako silnego argumentu można by użyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 08.11.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 wicekK, czy ten piaszczysty grunt powodował u Ciebie zwiększenie szerokości ław albo jakieś inne zmiany?i jeszcze jedno pytanie laika - czy ZUD tez robi geodeta? Myślałam że to samemu biega się po urzędach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 08.11.2007 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2007 Ten mój piach bardzo dobry do budowania ( można by i bez ław budować ) .Mój ZUD gazowy załatwiała geodetka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panikierowniczka 14.11.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja mam piwnicę i badanie gruntu robiłem . Jak nie zagłębiasz się w ziemię to chyba szkoda kasy A jak nie zrobię badań (nie planuję piwnicy) to kto mi napisze "oswiadczenie o geotechnicznych warunkach posadowienia" podobno wymagane przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę? Architekt adaptujący???Geodeta robiący mapki ????? Ja??? Poradźcie bo faktycznie trochę szkoda kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensignx 14.11.2007 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja mam piwnicę i badanie gruntu robiłem . Jak nie zagłębiasz się w ziemię to chyba szkoda kasy A jak nie zrobię badań (nie planuję piwnicy) to kto mi napisze "oswiadczenie o geotechnicznych warunkach posadowienia" podobno wymagane przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę? Architekt adaptujący???Geodeta robiący mapki ????? Ja??? Poradźcie bo faktycznie trochę szkoda kasy Informacja o spełnieniu warunków posadowienia znalazła się w moim projekcie zagspodarowania działki. Ustaliłem wcześniej z architektem, że o tym napisze. Mój dom nie będzie miał piwnicy. Mam nadzieję, że nie będzie problemów w gminie. Będę wiedział na pewno za 2 miesiące, bo dopiero 2 dni temu złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 14.11.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Nie przejmujcie się żadnymi badaniami - one nie są konieczne .I nikt w gminie nie będzie o żadne badania pytał ( chyba , że teren jest jakiś wyjątkowo podmokły , bagnisty czy coś w tym stylu ) .Inspektorzy w gminie sprawdzają poprawność projektu , jego zgodność z warunkami zabudowy . Jeżeli coś bedzie nie tak to Cię wezwą , zobowiążą do poprawek lub uzupełnienia dokumentacji - i w zasadzie ewentualnie architekt będzie poprawiał .Najlepiejn za jakiś tydzień, dwa pójść i spytać - w razie czego ominiesz pocztę i listonosza z zawiadomieniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts