Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

W-wa Rembertów również wśród budujących ...

linnieff

Recommended Posts

Czy myślisz, że 4 facetów się tam zmieści ?

Chcę zacząć wczesną wiosną.

U mnie spało tam czterech - jak chcesz to możesz wpaść , zobaczyć .

Dzięki !

odezwę się w tej sprawie na priv.

Właśnie trafiłem na Mapę Budowniczych w okolocy Wa-wy:

http://forum.muratordom.pl/mapa-forumowiczow-grupy-warszawskiej,t11687.htm

Nie ma na niej nikogo z naszych okolic.

Mapa jest dość stara, poprosiłem o dodanie mnie - ciekawe, czy znajdzie

się ktoś chętny by ją zaktualizować...

• Odpowiedzi 175
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam Rembertowszczaków (chyba tak to powinno brzmieć).

Niedługo zostanę szczęćliwą posiadaczką maleńkiego kawałka ziemi w Rembertowie i jak Bóg da a partia pozwoli, wystartuję na wiosnę lub jesień 2008.

Czy możecie podzielić się namiarami na kogoś kto zrobi mi mapy do celów projektowych (i jak by miał znajomości w gminie :wink: ) Ile płaciliście za takie mapki

Witam Rembertowszczaków (chyba tak to powinno brzmieć).

Niedługo zostanę szczęćliwą posiadaczką maleńkiego kawałka ziemi w Rembertowie i jak Bóg da a partia pozwoli, wystartuję na wiosnę lub jesień 2008.

Czy możecie podzielić się namiarami na kogoś kto zrobi mi mapy do celów projektowych (i jak by miał znajomości w gminie :wink: ) Ile płaciliście za takie mapki

Witam w grupie :)

ja też jestem na początku tej podróży/katorgi, ale mapki mam już za sobą.

Mi mapki robił geodeta - pan Lewandowski 607 406371 z Targówka.

Mapki zostały zrobione na czas, jeśli dobrze pamiętam to zapłaciłem za nie 800 PLN. (Możesz wspomnieć, że poleca Leszek z Szerokiej)

Mam tylko uwagę do zaufanej osoby w biurze kartograficznym na Jerozolimskich - pieczątki zostały przystawione prawie na drodze nowowytyczonego wodociągu. Nie reklamowałem tego, bo nie chciałem

czekać i dzwonić i jeździć po nie później. Projektant jednak ostro to

skrytykował. Możesz zwrócić na to uwagę podczas spotkania z panem geodetą.

ensignx - jedna odpowiedź by wystarczyła :D

A do panikierowniczka - mapki do celów projektowych zacznij załatwiać jak dostaniesz warunki zabudowy ( chyba , że w Twoim rejinie jest zatwierdzony plan miejscowy ) i jak będziesz się przygotowywać do składania wniosku o pozwolenie .

Takie mapki mają okres ważności ( w zależności od urzędu pół roku , rok ) i jak Ci się przeterminują to musisz robić następne .

Znajomości w gminie nie poeinny być potrzebne - wystarczy być miłym i porozmawiać z odpowiednim urzędnikiem .

W naszym urzędzie naprawdę są przyzwoite terminy załatwiania spraw - a jak już jest załatwione to dzwonią do klienta .

Z tym , że jak nie chodzisz za sprawą to idzie wolniej .

NAPRAWDĘ PORZĄDNY URZĄD .

A geodetę mogę polecić swojego ( w tamtym roku zapłaciłem chyba 6 stówek ) Pani Maria 601-212-194 .

Ja z kolei polecam pana Krzysztofa Rygola (601 820 713). Robiłem z nim wszystko, co do tej pory wymagało zaangażowania geodety. Szybko i bardzo sympatycznie. Za mapki (co prawda na początku 2006 r.) płaciłem 500 zł.

Pozdrawiam,

Maciek

ps. zamiast "redundantne" można powiedzieć "zbędne" ;)

Bardzo Wam dziękuję za namiary na geodetów - zacznę dzwonić i się dopytywać

A do panikierowniczka - mapki do celów projektowych zacznij załatwiać jak dostaniesz warunki zabudowy

Warunki JUŻ MAM :D :D :D

A robiliście badanie geotechniczne gruntu? (u mnie na działce podobno piach no i dodatkowo można natknąć sie jeszcze na jakiś niewybuch :-?)

Ja mam piwnicę i badanie gruntu robiłem .

Jak nie zagłębiasz się w ziemię to chyba szkoda kasy .

No i jak już masz te warunki zabudowy i zamierzasz w najbliższej przyszłości składać projekt z wnioskiem o pozwolenie to oczywiście czas na mapki .

A pytając o ceny mapek sprawdź także cenę wytyczenia domu ( zwykle robi to ten sam geodeta )- niektórzy biorą od punktu , inni za całość .

Dodatkowo sprawdź także cenę ZUD-u . Jest potrzebny np do gazu .

U nas było ok. 1000 (tysiąc) sztuk amunicj do broni automatycznej oraz 3 pociski artyleryjskie (mam zdjęcia...) z czasów II Wojny Światowej.

Nic przyjemnego... :(

Saperów z Kazunia wzywaliśmy 3 razy, a ekipa groziła zejściem z budowy.

M

A u mnie tylko piach .

A swoją drogą .. trzeba było sobie trochę tej amunicji zostawić - czasem jako silnego argumentu można by użyć :D

Jak nie zagłębiasz się w ziemię to chyba szkoda kasy

A jak nie zrobię badań (nie planuję piwnicy) to kto mi napisze "oswiadczenie o geotechnicznych warunkach posadowienia" podobno wymagane przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę? Architekt adaptujący???Geodeta robiący mapki ????? Ja???

Poradźcie bo faktycznie trochę szkoda kasy

Jak nie zagłębiasz się w ziemię to chyba szkoda kasy

A jak nie zrobię badań (nie planuję piwnicy) to kto mi napisze "oswiadczenie o geotechnicznych warunkach posadowienia" podobno wymagane przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę? Architekt adaptujący???Geodeta robiący mapki ????? Ja???

Poradźcie bo faktycznie trochę szkoda kasy

Informacja o spełnieniu warunków posadowienia znalazła się w moim projekcie zagspodarowania działki. Ustaliłem wcześniej z architektem, że o tym napisze.

Mój dom nie będzie miał piwnicy.

Mam nadzieję, że nie będzie problemów w gminie. Będę wiedział na pewno za 2 miesiące, bo dopiero 2 dni temu złożyłem wniosek o pozwolenie na budowę.

Nie przejmujcie się żadnymi badaniami - one nie są konieczne .

I nikt w gminie nie będzie o żadne badania pytał ( chyba , że teren jest jakiś wyjątkowo podmokły , bagnisty czy coś w tym stylu ) .

Inspektorzy w gminie sprawdzają poprawność projektu , jego zgodność z warunkami zabudowy . Jeżeli coś bedzie nie tak to Cię wezwą , zobowiążą do poprawek lub uzupełnienia dokumentacji - i w zasadzie ewentualnie architekt będzie poprawiał .

Najlepiejn za jakiś tydzień, dwa pójść i spytać - w razie czego ominiesz pocztę i listonosza z zawiadomieniem .