jk69 27.03.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Jesli chodzi o cegly, to panowie je "fugowali" i z najwyzsza starannoscia omiatali miotelka. ...................... Pewnego poranka przyjechalam na budowe i z drzeniem serca wzielam do rąk swych poziomice. Ludzie - to jakaś budowlana poezja - MIOTEŁKĄ POZIOMICĘ DO RĄK SWYCH O PORANKU!!! Sylwka, a może to jednak fotomontaż, hę? Pozdrawiam, podpierając szczękę najbliższym blatem (to głównie z powodu miotełki ....) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.03.2007 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 taaaaaa, jak się kończą romantyczne zrywy pod tą szerokością geograficzną każdy wie z historii - kosy na sztorc a potem kajdany. W najlepszym razie - Giertych w roli Ministra Edukacji .................... Czyli - będę walczyć do upadłego z wykańczającymi ekipami, potem mnie zamkną (na budowie zawsze się coś znajdzie w niezgodzie w prawem budowlanym) a na koniec dołożą kuratora w kapturze KLU-KLUX-KLANU!!!!!! Kosę zostaw w spokoju, przyda się na działce, bo po Twoich skosach i uskokach tektonicznych ciężko będzie kosiarką jeździć. Wyobraziłam sobie ministra edukacji miłościwie nam obecnie panującego, wyrywającego z Twych rąk kosę postawioną na sztorc, a następnie odczytującego odpowiednie ustępy (nie mylić z wc) przepisów prawa budowlanego i zakuwającego Cię w kajdany (takie z kulą u nogi). Oczywiście cały czas miał na głowie kaptur KU - KLUX - KLANU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.03.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Jesli chodzi o cegly, to panowie je "fugowali" i z najwyzsza starannoscia omiatali miotelka. Podchodze do ekipy z rezerwa, ale nie moge na razie na nich psioczyc. Pewnego poranka przyjechalam na budowe i z drzeniem serca wzielam do rąk swych poziomice. Wszedzie piony i poziomy Cieplo mi sie na sercu zrobilo. Z rezerwą do TAKIEJ ekipy??? Pofolguj waćpani, bo biedaków wykończysz nerwowo! Piony i poziomy idealne, miotełki w dłoniach ze starannością najwyższą w dodatku, a ona zaledwie "raczy nie psioczyć"! Ty sobie to forum poczytaj i zauważ, że wielu inwestorów taką ekipę by Ci z radością zwędziło i na rękach na własną budowę zaniosło! Powiedz im czasem coś miłego, bo Ci do zaprawy nasikają albo zdechłą mysz pod podłogą zamurują, a do czego to może prowadzić, pewnie już sobie poczytałaś. Ale przesadzać z chwaleniem nie należy! Co to, to nie! Ekipa to stwór chimeryczny i łatwo go zepsuć! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 28.03.2007 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Coś miłego? No chwaliłam ich, że super i fantastycznie. Chyba nie przesadziłam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A, no jeżeli chwaliłaś, to ok. Myślałam, że Ty do nich tak tylko z rezerwą.Co do natężenia pochwał, to się nie mogę wypowiadać, ale jako matka dwojga dzieci na pewno sobie z tym poradzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PALETKA 28.03.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam witam:) Kolejny piękny domek w Niopołomicach:) Agduś - mam Cię Sylwka świetny domek tylko jakoś nie mogę go zlokalizować. Czekam na kolejne fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 28.03.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Witam witam:) Kolejny piękny domek w Niopołomicach:) Agduś - mam Cię Sylwka świetny domek tylko jakoś nie mogę go zlokalizować. Czekam na kolejne fotki Podnoszę ręce do góry - masz mnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 29.03.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Witam Cie Paletko w moich skromnych progach. Ano uciekam Ci ja z wielkiego miasta Kraków, za ciasno mi tam. Ostatnio gdy przechodziłam ulicami Niepołomic, pomyslalam jakie to małe (tutaj to dopiero bedzie ciasno!). Dosc czesto spotykam Agdus, chociaz nie jest straznikiem miejskim Zatem gdybym np wisiala jej kase i chciala jej uniknac czy tez sie przed nia schowac, to nie jest to mozliwe. W takim miasteczku czlowiek nie jest juz dluzej anonimowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 29.03.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 W takim miasteczku czlowiek nie jest juz dluzej anonimowy. Jak mawiał poeta* : mam w d........ małe miasteczka Kiedy byłam baaaardzo młoda też tak myślałam ,ale teraz dostrzegam urok w tym odarciu z anonimowości, w tej mikro-skali - chyba jednak bardziej ludzkiej niż w wielkich miastach. Małe miasteczka są cool! * poeta zmarł w b.młodym wieku i nie miał już okazji zweryfikować swoich poglądów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 29.03.2007 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 rany, ja myslalam ze toc to brac budowlana jest, a nie kolko literacko - poetycko -malarskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 29.03.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 rany, ja myslalam ze toc to brac budowlana jest, a nie kolko literacko - poetycko -malarskie. bardzo przepraszam, ale nie mogłam się powstrzymać! Generalnie to się tu buduje ... Szczególnie niektórzy ładnie budują (miotełką do tego!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.03.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 Witam Cie Paletko w moich skromnych progach. Ano uciekam Ci ja z wielkiego miasta Kraków, za ciasno mi tam. Ostatnio gdy przechodziłam ulicami Niepołomic, pomyslalam jakie to małe (tutaj to dopiero bedzie ciasno!). Dosc czesto spotykam Agdus, chociaz nie jest straznikiem miejskim Zatem gdybym np wisiala jej kase i chciala jej uniknac czy tez sie przed nia schowac, to nie jest to mozliwe. W takim miasteczku czlowiek nie jest juz dluzej anonimowy. Nie spodziewaj się, że w Niepołomicach spotkasz kiedykolwiek na ulicy strażnika miejskiego! Od czasu, gdy monitoring pokazuje, czy ktoś zaparkował nieprawidłowo pod zamkiem, nie pojawiają się nawet tam (no, chyba, że ktoś zaparkował, to podjadą, samochodem oczywiście, bo to niemożebnie daleko, żeby wypisać mandat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 31.03.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2007 W takim miasteczku czlowiek nie jest juz dluzej anonimowy. Jak mawiał poeta* : mam w d........ małe miasteczka Kiedy byłam baaaardzo młoda też tak myślałam ,ale teraz dostrzegam urok w tym odarciu z anonimowości, w tej mikro-skali - chyba jednak bardziej ludzkiej niż w wielkich miastach. Małe miasteczka są cool! * poeta zmarł w b.młodym wieku i nie miał już okazji zweryfikować swoich poglądów. Uwielbiam ten wiersz i dosyć często przychodzi ma jego konkluzja do głowy, gdy natykam się na uroki małomiasteczkowości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PALETKA 02.04.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Jeszcze ja dojdę i jak prawdziwe mało miasteczkowe kobity pujdziemy na targ :) Chyba ze wy wygodnickie i na targ autami się wozicie? he... Wracajac do tematu budowlanego to my ruszamy pełną parą po swietach bo czas leci:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.04.2007 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2007 Jeszcze ja dojdę i jak prawdziwe mało miasteczkowe kobity pujdziemy na targ :) Chyba ze wy wygodnickie i na targ autami się wozicie? he... Wracajac do tematu budowlanego to my ruszamy pełną parą po swietach bo czas leci:) Jak nieprawdziwa małomiasteczkowa kobieta na targ chadzam piechotą. W ogóle z upodobaniem chadzam piechotą, a za kierownicą siadam wyłącznie pod przymusem. Właśnie wybieram się za chwilę na targ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 04.04.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 "Nie spodziewaj się, że w Niepołomicach spotkasz kiedykolwiek na ulicy strażnika miejskiego!" .... A mozna spotkac bo jest ich dwoch kiedys wracajac z Gminy do swojego samochodu zastalem blokade na kolach. Parking byl przepelniony stanalem na polu w linie znak B ... cos tam. Parking znajduje sie na wprost od ich siedziby w Gminie. Dali sie przekonac zeby nie zniechecac przyszlego mieszkanca Niepolomic Co do stepli to sprobuj 696051508 p. Wojtyczka, gdzies w gorach. Kontakt dostalem od Lysika ktory prowadzi sklad w Woli Batorskiej. Pozdrawiam Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2007 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 To było dawno. Teraz mają siedzibę u policjantów i monitoring i jest ich trzech. Widziałam ich ostatnio, jak w godzinach pracy robili zakupy (podjechali służbowym autem). Można ich czasem zobaczyć, gdy przemykają samochodem (mają nowy), ale na piechotę raczej nie chadzają dalej niż z parkingu do budynku. Blokady i mandaty wlepiają z upodobaniem, zwłaszcza w okolicach rynku i parku. Poza tymi miejscami nie przejawiają aktywności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 05.04.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ostatnio ciągle się dubluję a tutaj nawet trzy razy mi wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dada_krk 06.04.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 A czy to jakis inny system jest ze nie widze w Twoich murach nadprozy drzwi ani okien ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts