Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy Domu pod Puszczą

SYLWKA

Recommended Posts

Moi Drodzy,

jestem conajmniej zaskoczona tym co zastałam w moich komentarzach

:o

Ale nie krępujcie się i rozgoście. O żadnych zabytkach nie słyszałam. Poza jednym: mamy tu z Grzesiem z Krakowa taki fundament, który został porzucony przez inwestora. Niedługo na pewno bedzie zabytkiem.

Faktem jest, ze wgrywanie zdjec na serwer jest meczace i zajmuje duzo czasu, dlatego zdjec nie ma. Skoro zdjec nie ma, to po co pisac?

Zatem najprosciej napisze czego brakuje:

podłoga na parterze (przyjedzie jutro)

schody ( a raczej ich oblozenia z drewna)

kuchnia (agd juz jest)

Powyższe ma zostac uzupełnione do 8 marca. Ponoć!

lampy na suficie i scianach (zakupione leza).

kilka kontaktów

uruchomienie dolnej łazienki

Wszem i wobec ogłaszam PRZEPROWADZKĘ za rozpoczętą!!!

W zwiazku z tym, ze moja przeprowadzka miala byc lekka i przyjemna, zdecydowalismy sie na raty. I rata nastapila w miniony weekend. Posprzątaliśmy strych i duzo kartonów z rzeczami mniej potrzebnymi wylądowało własnie tam.

W ten weekend zaczynamy przewozić rzeczy mniej uzywane czesc II, a

8/9 marca lub 15/16 marca będziemy juz tam mieszkac.

No i sprzatanie, sprzatanie, sprzatanie ...

Dnia 19 lutego złozyłam w Wieliczce zawiadomienie o zakończeniu budowy. Ale w tym całym podnieceniu zapomniałam, zeby mi Pani pieczątkę przybiła, że otrzymała ode mnie te wszystkie papierki. Mam nadzieję, że przyjde 11 marca i dostane kolejny papier potrzebny mi do zameldowania sie w Niepołomicach.

Czas zaczac planowac parapetówkę ... Chyba nie mam się nawet co wymigiwać, co? 8)

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gratulacje Sylvka - przede wszystkim wytrwałości :)

Powodzenia przy przeprowadzce i przy sprzątaniu - ze środka już Ci wszystkie ekipy wyszły, czy jeszcze coś zostało? Na skończenie już podczas mieszkania?

No i przepraszam za zrobienie bałaganu w Twoich komentarzach :oops: mam nadzieję, że mi wybaczysz.

Może teraz też się zmobilizuje do zrobienia dziennika, i wrzucę też zdjęcia parceli - to wtedy pewnie będziecie już dokładnie wiedzieć gdzie będzie powstawać moje domostwo - o ile Pan Konserwator nie stwierdza, że ta chatka w której teraz mieszkam jest nieocenionym zabytkiem, który należy zachować do potomności :D

Pozdrawiam i do zobaczenia np. w sklepie GS na rogu :D

Savik,

zostały 3 wazne tematy w środku:

parkiet na parterze, ma przyjechac dzisiaj i mam nadzieje, ze ułożony w przyszly poniedzialek

schody - oblozenie ich drewnem zajmie dwa dni, podobno "sie robia"

kuchnia - "sie robi", blaty pociete

3 parapety wewnętrzne - przyjade wraz z kuchnia

żaluzje - pomierzone, wahamy sie tylko z kolorem, jak zobaczymy dzisiaj parkiet, to podejmiemy ostateczna decyzje, ale chyba bedzie ciemny braz, tak jak drzwi wewnetrzne

lampy - zawiesic, zarowki juz wisza

drobiazgi w łazienkach - powiercic dziury, połatac dziury, dziurki

uruchomienie pralki, zmywarki i kuchennych akcesoriów typu płyta, piekarnik, okap.

garderoba - zamowiona, bedzie w kwietniu, na razie bedziemy zyc na walizkach

Najważniejsze sa schody, parkiet i kuchnia, reszta w trakcie mieszkania. Męczą mnie już te dojazdy.

http://images1.fotosik.pl/94/a97ce0fb1fc616cbm.jpg

przeprowadzka w toku, co kilka dni cos zwozimy.

Proszę o poradę. Jakie kolory mozna rzucić na elewację. Punkt wyjśiowy to : złoty dąb: okna, drzwi, elementy deskowania.

Myślałam o dwóch kolorach: beż jasniejszy i beż ciemniejszy.

Na rysunku kolor brązowy to elementy drewniane, kolor biały zmieniłabym na jasny beż, a kolor zielony na ciemny beż.

Co o tym myslicie? Malmuc?

Mnie beże bardziej by się podobały niż biel i zieleń. Tylko musiałabyś je bardzo uważnie dobierać, żeby pasowały do siebie i jednocześnie do dachu. Połączenie beżu z grafitem bywa piękne, ale też często nieudane (robi się wtedy takie zimne, ponure i biurowe). Czeka Cię fajna zabawa z próbkami kolorów!

TADAAAM! Przeprowadzka zakończona.

Teraz mogę już wykańczać na miejscu.

Weekend bez schodów minął nieźle. Młody chodził po nich tam i spowrotem.

Brak kuchni i szukanie wszystkiego po kartonach, krążenie między pomieszczeniem gospodarczym i spiżarką nieco mnie zirytowało. Jutro ma przyjechać kuchnia i schody.

Domyłam swój kominek cifem, rano zauważyłam, że niedomyte resztki wyżarł ogień. mam nadzieję, że już nic więcej mi juz tam nie wyżre.

Obiecuję pokazać zdjęcia. Czekam tylko na kuchnię i schody.

Co do kolorów elewacji będzie jeden kolor: piaskowiec. Nie żółty. Kostkę brukową zrobimy grafit - piaskowiec, więc powinno ładnie wyglądać. Stwierdzilismy, że za duzo kombinacji na tej elewacji z deskowaniem może trochę popsuć efekt jaki chcemy osiagnąć: prosty i elegancki domek.

Mlmuc, dzieki, obiecuje zdjecia jeszcze w tym tygodniu. Wczesniej nie obiecywałam, bo ja nie daje obietnic bez pokrycia.

Jk69, dzieki, dzieki. Parapety nadjada jutro wraz z kuchnia i schodami. Parapetówka bedzie po swietach. Szykujcie sie oj szykujcie!

Agdus, do ktorej szkoły i klasy bedzie Magda chodzic?

Przyłączam się do gratulacji!

Witam jako sąsiadkę!

Przygotowuję się na parapetówę!

Szkoła podstawowa to tu jest jedna, a co do klasy, to jeszcze nie wiem. Na razie, jak co roku, szkoła zapowiedziała, że nie otwiera nowejklasy 1, tylko dopisuje dzieci do istniejących zerówek. To jest niemożliwe, bo w samym przedszkolu tych zerówkowych dzici jest za dużo na jedną klasę, więc pewnie przynajmniej jedną klasę otworzą. Muszę się dogadać z mamami najlepszych psiapsiółek Madzi, żeby zaznaczyć przy zapisywaniu, że tych dziewczynek nie wolno rozdzielić. Jeżeli chcesz, to dołączymy do tej listy i Twoją córcię. Będzie miaął przynajmniej jedną znaną już koleżankę 1 września. No chyba, że do tego czasu znajdzie inne koleżanki w sąsiedztwie.