SYLWKA 26.02.2008 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Moi Drodzy, jestem conajmniej zaskoczona tym co zastałam w moich komentarzach Ale nie krępujcie się i rozgoście. O żadnych zabytkach nie słyszałam. Poza jednym: mamy tu z Grzesiem z Krakowa taki fundament, który został porzucony przez inwestora. Niedługo na pewno bedzie zabytkiem. Faktem jest, ze wgrywanie zdjec na serwer jest meczace i zajmuje duzo czasu, dlatego zdjec nie ma. Skoro zdjec nie ma, to po co pisac? Zatem najprosciej napisze czego brakuje: podłoga na parterze (przyjedzie jutro) schody ( a raczej ich oblozenia z drewna) kuchnia (agd juz jest) Powyższe ma zostac uzupełnione do 8 marca. Ponoć! lampy na suficie i scianach (zakupione leza). kilka kontaktów uruchomienie dolnej łazienki Wszem i wobec ogłaszam PRZEPROWADZKĘ za rozpoczętą!!! W zwiazku z tym, ze moja przeprowadzka miala byc lekka i przyjemna, zdecydowalismy sie na raty. I rata nastapila w miniony weekend. Posprzątaliśmy strych i duzo kartonów z rzeczami mniej potrzebnymi wylądowało własnie tam. W ten weekend zaczynamy przewozić rzeczy mniej uzywane czesc II, a 8/9 marca lub 15/16 marca będziemy juz tam mieszkac. No i sprzatanie, sprzatanie, sprzatanie ... Dnia 19 lutego złozyłam w Wieliczce zawiadomienie o zakończeniu budowy. Ale w tym całym podnieceniu zapomniałam, zeby mi Pani pieczątkę przybiła, że otrzymała ode mnie te wszystkie papierki. Mam nadzieję, że przyjde 11 marca i dostane kolejny papier potrzebny mi do zameldowania sie w Niepołomicach. Czas zaczac planowac parapetówkę ... Chyba nie mam się nawet co wymigiwać, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 26.02.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 No, no, no! Jestem pod wrażeniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 26.02.2008 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Oczywiście lista braków jest dłuższa i dotyczy raczej zewnętrznej strony domu. Dla mnie nie są to braki utrudniające codzienne funkcjonowanie. Wolę już mieszkać i usuwac je na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 26.02.2008 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Gratulacje Sylvka - przede wszystkim wytrwałości Powodzenia przy przeprowadzce i przy sprzątaniu - ze środka już Ci wszystkie ekipy wyszły, czy jeszcze coś zostało? Na skończenie już podczas mieszkania? No i przepraszam za zrobienie bałaganu w Twoich komentarzach mam nadzieję, że mi wybaczysz. Może teraz też się zmobilizuje do zrobienia dziennika, i wrzucę też zdjęcia parceli - to wtedy pewnie będziecie już dokładnie wiedzieć gdzie będzie powstawać moje domostwo - o ile Pan Konserwator nie stwierdza, że ta chatka w której teraz mieszkam jest nieocenionym zabytkiem, który należy zachować do potomności Pozdrawiam i do zobaczenia np. w sklepie GS na rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 26.02.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Sylwka, nieobecność usprawiedliwiamy i GRATULUJEMY przeprowadzki!!! A zdjęcia chętnie pooglądałabym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 27.02.2008 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Savik, zostały 3 wazne tematy w środku: parkiet na parterze, ma przyjechac dzisiaj i mam nadzieje, ze ułożony w przyszly poniedzialek schody - oblozenie ich drewnem zajmie dwa dni, podobno "sie robia" kuchnia - "sie robi", blaty pociete 3 parapety wewnętrzne - przyjade wraz z kuchnia żaluzje - pomierzone, wahamy sie tylko z kolorem, jak zobaczymy dzisiaj parkiet, to podejmiemy ostateczna decyzje, ale chyba bedzie ciemny braz, tak jak drzwi wewnetrzne lampy - zawiesic, zarowki juz wisza drobiazgi w łazienkach - powiercic dziury, połatac dziury, dziurki uruchomienie pralki, zmywarki i kuchennych akcesoriów typu płyta, piekarnik, okap. garderoba - zamowiona, bedzie w kwietniu, na razie bedziemy zyc na walizkach Najważniejsze sa schody, parkiet i kuchnia, reszta w trakcie mieszkania. Męczą mnie już te dojazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 27.02.2008 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 SYLWKA trzymam kciuki u mnie podlogi na parter wciąż w lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 27.02.2008 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 malmuc, dzieki. Ty tez juz niedlugo sie wprowadzisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 27.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No, sąsiadko, dopiero teraz Ci się zaczną dojazdy. Do pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Savik 04.03.2008 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 No i jak postęp w przeprowadzce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 04.03.2008 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 malmuc, dzieki. Ty tez juz niedlugo sie wprowadzisz. w grudniu po południu ale zrobiłam krok do przodu, kupiłam w koncu podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 06.03.2008 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 http://images1.fotosik.pl/94/a97ce0fb1fc616cbm.jpg przeprowadzka w toku, co kilka dni cos zwozimy. Proszę o poradę. Jakie kolory mozna rzucić na elewację. Punkt wyjśiowy to : złoty dąb: okna, drzwi, elementy deskowania. Myślałam o dwóch kolorach: beż jasniejszy i beż ciemniejszy. Na rysunku kolor brązowy to elementy drewniane, kolor biały zmieniłabym na jasny beż, a kolor zielony na ciemny beż.Co o tym myslicie? Malmuc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Mnie beże bardziej by się podobały niż biel i zieleń. Tylko musiałabyś je bardzo uważnie dobierać, żeby pasowały do siebie i jednocześnie do dachu. Połączenie beżu z grafitem bywa piękne, ale też często nieudane (robi się wtedy takie zimne, ponure i biurowe). Czeka Cię fajna zabawa z próbkami kolorów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 06.03.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 o czyms takim myslisz?tzn patrz tylko na kolorki tynkuhttp://images28.fotosik.pl/172/a1c80f23d773346fmed.jpgjesli bez to wg mnie przygaszony, taki przelamany szaroscią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 06.03.2008 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Noo, to jest ładne kolorystycznie, takie ciepłe i eleganckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 10.03.2008 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 TADAAAM! Przeprowadzka zakończona. Teraz mogę już wykańczać na miejscu. Weekend bez schodów minął nieźle. Młody chodził po nich tam i spowrotem.Brak kuchni i szukanie wszystkiego po kartonach, krążenie między pomieszczeniem gospodarczym i spiżarką nieco mnie zirytowało. Jutro ma przyjechać kuchnia i schody. Domyłam swój kominek cifem, rano zauważyłam, że niedomyte resztki wyżarł ogień. mam nadzieję, że już nic więcej mi juz tam nie wyżre. Obiecuję pokazać zdjęcia. Czekam tylko na kuchnię i schody. Co do kolorów elewacji będzie jeden kolor: piaskowiec. Nie żółty. Kostkę brukową zrobimy grafit - piaskowiec, więc powinno ładnie wyglądać. Stwierdzilismy, że za duzo kombinacji na tej elewacji z deskowaniem może trochę popsuć efekt jaki chcemy osiagnąć: prosty i elegancki domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 10.03.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 SYLWKA gratuluję pzreprowadzki! zlituj sie, pokaz cos wiecej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jk69 10.03.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 No dziewczyno - czapki z głów! Gratuluję!!!!!!!!!!!!!! I również oczekuję dowodów fotograficznych! A parapety to już masz wszytskie, bo jakby co .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SYLWKA 10.03.2008 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Mlmuc, dzieki, obiecuje zdjecia jeszcze w tym tygodniu. Wczesniej nie obiecywałam, bo ja nie daje obietnic bez pokrycia. Jk69, dzieki, dzieki. Parapety nadjada jutro wraz z kuchnia i schodami. Parapetówka bedzie po swietach. Szykujcie sie oj szykujcie! Agdus, do ktorej szkoły i klasy bedzie Magda chodzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 10.03.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Przyłączam się do gratulacji!Witam jako sąsiadkę!Przygotowuję się na parapetówę! Szkoła podstawowa to tu jest jedna, a co do klasy, to jeszcze nie wiem. Na razie, jak co roku, szkoła zapowiedziała, że nie otwiera nowejklasy 1, tylko dopisuje dzieci do istniejących zerówek. To jest niemożliwe, bo w samym przedszkolu tych zerówkowych dzici jest za dużo na jedną klasę, więc pewnie przynajmniej jedną klasę otworzą. Muszę się dogadać z mamami najlepszych psiapsiółek Madzi, żeby zaznaczyć przy zapisywaniu, że tych dziewczynek nie wolno rozdzielić. Jeżeli chcesz, to dołączymy do tej listy i Twoją córcię. Będzie miaął przynajmniej jedną znaną już koleżankę 1 września. No chyba, że do tego czasu znajdzie inne koleżanki w sąsiedztwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts