Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy Domu pod Puszczą

SYLWKA

Recommended Posts

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Nasza budowa to był dziki galop ze skokami przez przeszkody, jakby ucieczka przed watahą wilków (konieczność płacenia za wynajem). Budowa jk69 pełna romantycznych zrywów i chwil zadumy nad... wszystkim. Budowa Sylwki przemyślana, zaplanowana, spokojnie do przodu, krok po kroku. Chyba to ostatnie brzmi najrozsądniej, więc i efekty powinny być niesamowite!

jeszcze raz wyrażę swoje niezadowolenie, że nie otrzymuję powiadomień...

Agduœ, dzieki za słowa wsparcia. To budujšce! Słyszałam, ze maxy kosztujš 5-7 PLN, a tak w ogole to ich nie ma.

Wszystko moze i przemyslane, ale bez wariactwa sie nie obedzie. Wlasnie szukam stempli 2,75 wysokich 300 szt i tartaku coby mi krokiew wyprodukowal, a w glowie pustka. :-?

W ogole robi sie nieciekawie na rynku: nic nie ma, terminy straszne, a dostawcy tylko rece zacieraja. Negocjacje w tych czasach to jakis wyglup Inwestora.

Więźba - Tadeusz Zapała 018 331 30 81

Oni robią więźbę mokrą świerkową lub jodłową. Jeżeli taka Ci odpowiada, to bierz. U nas nie było żadnych problemów, ale też i cieślę mieliśmy świetnego.

Mają własny transport, więc załatwianie tego odpada.

Zapytaj ich też o stemple.

No, no! Ale ruszyłaś z kopyta! Już ściany rosną! To najmilszy etap budowy - szybko przybywa, decyzje już podjęte, wydatki do przełknięcia...

Próbowałam rozpoznać coś znajomego na zdjeciach, żeby ewentualnie trafić, ale mi się nie udało.

• 2 weeks później...

Sylwka!

Tym razem mi wstyd - ale nie dostawałam powiadomień o wpisach w komentarzach Twoich, to i myślałam, że czekasz na bardzo wiosenną wiosnę do budowania! A tu taka niespodzianka!

1) gratuluję murów - są niezwykle równiutkie te cegiełki - podejtrzewam udział linijki i inwestorki!

2) gratuluję LOGISTYKI - to zupełnie zdumiewające, że - biorąc pod uwagę stan zaawansowania naszych budów - TY już masz glazurnika, a ja nie. :cry:

3) i wizje wysunkowe b.piękne - a komplet wypoczynkowy w salonie najbardziej - taki lekki i nie banalny!!!!

Jestem pod wrażeniem!

Mam nadzieję, że się (może po świętach?) jakoś wiosennie spotkamy - wybieram się Ci ja do Niepołomic a i owszem.......

Nasza budowa to był dziki galop ze skokami przez przeszkody, jakby ucieczka przed watahą wilków (konieczność płacenia za wynajem). Budowa jk69 pełna romantycznych zrywów i chwil zadumy nad... wszystkim. Budowa Sylwki przemyślana, zaplanowana, spokojnie do przodu, krok po kroku. Chyba to ostatnie brzmi najrozsądniej, więc i efekty powinny być niesamowite!

:oops: taaaaaa, jak się kończą romantyczne zrywy pod tą szerokością geograficzną każdy wie z historii - kosy na sztorc a potem kajdany. W najlepszym razie - Giertych w roli Ministra Edukacji .................... Czyli - będę walczyć do upadłego z wykańczającymi ekipami, potem mnie zamkną (na budowie zawsze się coś znajdzie w niezgodzie w prawem budowlanym) a na koniec dołożą kuratora w kapturze KLU-KLUX-KLANU!!!!!!

:wink:

Pozdrawiam wzorową inwestorkę - idziesz na czerwony pasek, jak nic!!!!!

no tak w listopadzie krzyczałam

to starszne!!!!!

że ja dopiero taraz Was namierzyłam.

chociaż to dopiero początek i z przyjemnością będę śledzić jak rosnie to CUDO.

Projekt zwala z nóg, co tu dużo gadać.

Miejsce tez pikne.

Dzieciaki słodkie, moje szkrabki to tez 2001 Zuza i 2005 Kasper. Słodkie i pierońsko łobuzujące.

Pozdrawiam

Teraz mamy koniec marca i........? :oops: :oops: :oops:

ale widze ze ni ejestem odosobniona :lol:

kolezanka wyzej tez jest nieco zakrecona :D

No, ale Sylwka będę Cię sledzic 8)

Dziewczyny,

jestescie super! Naprawde, te Wasze słowa wsparcia sa nieocenione! Dodaja sił.

Jesli chodzi o cegly, to panowie je "fugowali" i z najwyzsza starannoscia omiatali miotelka. Podchodze do ekipy z rezerwa, ale nie moge na razie na nich psioczyc. Pewnego poranka przyjechalam na budowe i z drzeniem serca wzielam do rąk swych poziomice. Wszedzie piony i poziomy :o Cieplo mi sie na sercu zrobilo.