Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennika Budowy Domu pod Puszczą

SYLWKA

Recommended Posts

noooooooooo, dzień dobry :)

piękny dom SYLWKO :)

Dachówka - nasza wymarzona. O takiej myśleliśmy. To Domino ? czy Tegelit ?, jeśli mogę zapytać.

Na razie jesteśmy na etapie stanu "O" i raczej w tym roku nie będziemy mieli dachu a potem to może i pieniędzy na taki ekskluziw, ale pomarzyć to nie grzech.... :wink:

Jeśli mogę to będę zaglądała. Zwłaszcza do kuchni, jak to kobita.. :wink:

Pozdrawiam

Graszka

• Odpowiedzi 242
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Doczytałam, że ta dachówka to Domino. Znając mojego męża to obetnie koszty na innych rzeczach a dachówkę wymarzoną kupi :wink:

A tak na marginesie to będę całkiem bliską sąsiadką malmuc. W linii prostej to szkoła i kościół , czyli rzut beretem :wink: .

Przeprowadzkę planowaliśmy na Boże Narodzenie 2008, ale teraz widze, że to raczej Boże Narodzenie 2009 będzie.

Pozdrawiam

Graszka

No i jestem :lol:

kilka elewacji pochodzi od forumowiczów, mam nadzieje że sie nie pogniewaja

http://images13.fotosik.pl/111/f877948e3864cf2emed.jpg

http://images13.fotosik.pl/111/b43bafe7da0b1499med.jpg

http://images28.fotosik.pl/89/a5f1c5ee63a63806m.jpg

http://images27.fotosik.pl/89/9721416f840af812.jpg

• 3 weeks później...
No, dobra, masz, Malmuc, i nie marudz juz.

:lol: :lol: :lol:

chyba żartujesz!

no way!

już odpalam płytę :

1. kiedy będą meble kuchenne, w jakim kolorze?

2. jak pomalujesz sciany w kuchni, salonie i jadalni?

3. co postanowilas z elewacją?

:D

A jesli chodzi o podłogi to

marzy mi sie parkiet, ale mój portfel ignoruje moje marzenia :-?

Nic u ciebie bym nie zmieniła, nie widze innego lepszego rozwiązania niz to które tak ładnie wykolorowałaś :lol:

Malmuc,

ad.1. meble kuchenne beda w lutym , kolor bursztynowy podobny do parkietu,

ad.2. sciany jasne ecru, akcenty na scianach bordo. Chcialabym sama sobie jakies egzotic znaki wymalowac, ale moje umiejetnosci ...

ad.3. elewacja - chyba jednak zrobie boniowany tynk kawa z mlekiem tudziez ciemny beż oraz jasnobezowy tynk cienkowarstwowy. Widziałam ostatnio taki boniowany budynek, śliczny!

No i of course deskowanie. I chyba zrobie deski na tarasach, tych gornych i dolnych, oczywiscie nie teraz, ale chyba jednak beda. No i te pregole z wijącymi się roślinkami.

A do ogrodu marzą mi sie stare podkłady kolejowe.

Co o tym sądzisz?

Malmuc,

ad.1. meble kuchenne beda w lutym

jestes bezlistosna! :lol:

ad.3. elewacja - chyba jednak zrobie boniowany tynk kawa z mlekiem tudziez ciemny beż oraz jasnobezowy tynk cienkowarstwowy. Widziałam ostatnio taki boniowany budynek, śliczny!

No i of course deskowanie. I chyba zrobie deski na tarasach, tych gornych i dolnych, oczywiscie nie teraz, ale chyba jednak beda. No i te pregole z wijącymi się roślinkami.

A do ogrodu marzą mi sie stare podkłady kolejowe.

Co o tym sądzisz?

masz jakies zdjecia takiego domu? gdzie boniowanie jest polączone z deskowaniem?

tu należałoby postąpic ostroznie coby nie wyszedł misz masz, ktos ostatnio mi mowil o domu w ktorym jesy polączenie boniowania z deskowaniem, musze sobie przypomniec kto co i gdzie :roll:

kolorki elewacji OK

kupilas juz malmucowe płytki? taki sam kolor czy inny? :D

kupilam! jak malmucowe to malmucowe, po prostu identico! Ale musze przyznac, ze sa naprawde ładne. Na razie widziałam je u Ciebie na zdjeciach, mam nadzieję, że jak je zobacze na zywo, to sie zakocham. Ja tak sobie beztrosko urzadzam.

Elewacja - moze i masz racje, jak dasz rade jakies zdjecia wrzucic, to wrzucaj.

Nie smuc sie, kuchnia nie bedzie jakas odjazdowa. Dodam, ze na sciany wrzuce jakies male płytki w kolorze Bianco, czyli biale chropowate.

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
malmuc,

wiem ze chcesz zobaczyc swoje plytki w nowej konfiguracji, ale musze Cie potrzymac troche w niepewnosci.

Zauwazylam, ze tez masz slodkiego synka. I slodka pannice.

A jaka sobie wanne wybralas? Ja szukam koniecznie jakiejs prostokatnej i brakuje mi Twoich inspiracji. Pozdro!

tiaaaaaa dzieci :lol:

Sylwko droga wanne totalnie olałam

kupiłam jakąś tanioche z Koła, ale jest prostokątna :lol:

podrzuc priva wysle Ci te miary lazienki dolnej