dreju 14.03.2003 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Proszę o poradę jaki tynk zewnętrzny zastosować na styropian głównym kryterium jest jakość i cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.03.2003 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 jakosc ............... cena? jesli w takiej kolejnosci to wg mnie silikat - chce tak zrobic. Moze masz juz jakis "polecony"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.03.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 A ja mam (od października) mineralny strukturalny (kamyczkowy - "większy"), potem malowany (sam taki tynk jest tylko biały). Wygląda baaaardzo ładnie! Chciałam mieć strukturalny, a na ocieplenie styropianowe za wielkich struktur niestety dawać nie można. Korniki mi się nie podobają. No i znalazłam ten kamyczkowy - polecam! Nie mogę sobie tylko w tej chwili przypomnieć firmy, ale mogę zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bordoś 14.03.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Ja też jestem zainteresowana takim tynkiem i ile za metr kw.?Jeśli możesz to podaj wszystkie dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 14.03.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 po co wam jakies cudowne tynkiprzeciez chodzi o to zeby para wodna mogla jak najbardziej swobodnie wyparowc z naszej sciany a nie odwrotniew zimie za zewnatrz jest o wiele bardziej suche powietrze niz wewnatrz budynku dlatego smarowanie sciany od zewnatrz jakimis uszczelniaczami jest totalnym bezsensem to od wewnatrz budynku para wchodzi do sciany i trzeba jej ulatwic aby mogla z niej wyjsc w przeciwnym razie bedzie sie musiala wykroplic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 14.03.2003 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 hoho ...to wlasnie tynk nie powinien pozwolic wodzie(!) na przenikanie do warstwy ocieplenia lub sciany. wilgoc (scislej para) usuwana z budynku jest przez wentylacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turner 14.03.2003 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Jeżeli chcesz położyć tynk na styropian to najlepszy będzie tynk akrylowy. Jest tańszy od silikatu. Tynk silikatowy jest wysoko paroprzepuszczalny co przy zastosowaniu styropianu nie ma najmniejszego znaczenia. Jeżeli chodzi o trwałośc to tynki te są raczej porównywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts