Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak sprzedać mieszkanie - sondaż M jak mieszkanie

Ile czasu sprzedawaliście mieszkanie?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czasu sprzedawaliście mieszkanie?

• od razu po daniu informacji o sprzeda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najpierw rozpusciłem wici wśród sasiadów. Okazało się, że ktoś z rodziny poszukuje.. W tym czasie poszedłem do agenci i miałem kilku chetnych.. 8) Rozpoczałem więc negocjacje - licytację. Sprzedałem nie dość, że za więcej niż myslałem, to jeszcze w pakiecie kupujący wzięli pralkę i meble... :lol: Grunt to dobra organizacja i znajomość sztuki negocjacji... :wink:

• 2 weeks później...
Czy łatwo sprzedać mieszkanie? Jak tę operację zorganizowaliście? Czy korzystaliście z usług agencji nieruchomości?

Czekamy na relacje!

Podpisalismy umowe z biurem nieruchomosci, na drugi dzien przyprowadzili kupca :D

Łatwiej i bezpieczniej jest sprzedac nieruchomosc z biurem niz na wlasna reke .

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
ja mieszkanie od momentu dania ogloszenia do chwili otrzymania zaliczki sprzedawałem 1 dzień! dałem ogłoszenie w jednym z serwisów w necie w poniedziałek rano, miałem około 30 telefonów, 10 ogladających w poniedziałek i we wtorek jeden z nich przyniosł zaliczkę spisaliśmy umowę przedwstępną a po 2 miesiącach doszło do podpisania umowy właściwej.

Jak sprzedać mieszkanie, zeby jeszcze z rok pomieszkać???

Aguś :D

My teoretycznie juz mieszkanie mamy sprzedane.Możemy mieszkać do września-pażdziernika 2007.

Jak to się robi??

Po prostu trzeba mieć przyjaciela który chce nie tyle mieszkać co zainwestować w mieszkanie. :D

Jeszcze w tym roku pójdziemy spisać umowę-akt sprzedazy by uniknąć przyszłorocznego podatku.

Pozdrawiam :D :D

Daliśmy ogłoszenie w gratka.pl, ustaliliśmy cenę (wysoką), i czekaliśmy.

Głównie agencje dzwoniły.. lokalni jak słyszeli cenę byli w szoku i nawet oglądać nie chcieli (a było warto).

W końcu mieliśmy 2 wizyty, i druga z nich była skuteczna.

Teraz mamy satysfakcję, bo ludzie zadowoleni, spotykamy się co jakiś czas (do mieszkanka mamy sentyment;) ). Było warte swojej ceny.

• 4 weeks później...
Dałam, dzisiaj ogloszenie, za przykładem ENIO z wysoką ceną (tak mi się wydaje), miałam już kilka tel. i zapytan mailem, teraz czekam na wizytę drugiego pana. Narazie wszystkie zapytania od biur nieruchomości. Jeszcze się nie udało sprzedać, ale jestem dobrej myśli (psst nie zapeszam), mam dużo czasu w razie czego poczekam. Jak się uda to napiszę. Trzymajcie kciuki!!

U mnie mieszkanie poszło od ręki. Dałem ogłoszenie internetowo do takiej lokalnej gazety z ogłoszeniami i na drugo dzień było u mnie 7 różnych osób. Nie korzystałem z biura pośrednictwa bo nie było takiej potrzeby. Teraz jest olbrzymi popyt na mieszkania można je bez trudu sprzedać samemu.

• 2 weeks później...