Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak sprzedać mieszkanie - sondaż M jak mieszkanie

Ile czasu sprzedawaliście mieszkanie?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czasu sprzedawaliście mieszkanie?

• od razu po daniu informacji o sprzeda

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nasze mieszkanie poszło właściwie bez ogłaszania się. Żona w rozmowie z sąsiadką wspomniała o sprzedaży mieszkania, a kilka dni późnie inny sąsiad zapytał się o cenę, przyszedł z żoną, zobaczyli i powiedzieli, że biorą. I to wszystko w miasteczku parotysięcznym, gdzie jest mniej niż 10 bloków po ok. 20 mieszkań każde.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Ledwo dalismy ogloszenie o sprzedazy kawalerki na portalu Trojmiasto,a w przeciagu pol godziny od ukazania sie ogloszenia dzwonili i pisali chetni juz chcieli je ogladac.Chociaz ze cena nie byla mala,az zona miala pretensje,ze za tyle wystawilem(150K).

Pozbylismy sie go w przeciagu niespelna 2 tygodni,poszlo za 145K.

mieszkania Krk. ile za m2

ul.Saska, śwetne wyposażenie, 70m2 + 2 antresole ok. 80m2

droga kuchnia

znam mieszkanie na ks. turka (wiec niedaleko Ciebie) 38m2 poszlo za 275 000

niecały miesiąc "wisiało" ogłoszenie (gratka, oferty.net, krn)

bądź dobrej mysli- ja jestem i ciagle czekam :D

mieszkania Krk. ile za m2

ul.Saska, śwetne wyposażenie, 70m2 + 2 antresole ok. 80m2

droga kuchnia

znam mieszkanie na ks. turka (wiec niedaleko Ciebie) 38m2 poszlo za 275 000

niecały miesiąc "wisiało" ogłoszenie (gratka, oferty.net, krn)

bądź dobrej mysli- ja jestem i ciagle czekam :D

...thx :D :D pocieszyłeś mnie...

• 2 weeks później...

Sprzedaliśmy dobrze i szybko.

Ogłoszenie dała moja żona w necie, potem przez kilka najbliższych dni umawiała chętnych co godzinę, była w domu, więc szło szybko, ostatecznie (a sprzedawaliśmy tylko komplet: mieszkanie, garaż, piwnicę) do soboty mieliśmy wstepną deklarację i po wspólnej (rodzinnej) rozmowie zdecydowaliśmy się.

Potem osoba składała dokumenty do banku o kredyt po 3 tygodnich była wiążąca decyzja z banku (promesa) i tak umówiliśmy się do notariusza po kolejnych dwóch tygodniach mieliśmy akt w ręku i na następny dzień kasę na koncie.

fajnie było, szkoda, że tak szybko :wink:

A mój mąż zamierza zrobić tak, jak robią na BBC Prime: sfotografować umeblowane i posprzątane mieszkanko, załadować zdjęcia na serwer i puścić ogłoszenie o sprzedaży. No i chciałby zrobić mini aukcję kto da więcej ...

Ja dokladnie tak zrobilem.

Ciagle sie pytali rozni ludzie, wiedzac, ze bedziemy sie przeprowadzac.

Jak juz decyzja zapadla, to porobilem pare fotek, zlozylem stronke WWW z opisami, duzo szczegolow (mapki okolicy, oplaty itd).

Postawilem to na darmowym serwerze i oglosilem link do strony na forach lokalnych w miescie w dzialach ogloszen.

To najtaniej, szkoda placic za ogloszenia a i tak na WWW mozna podac tyle szczegolow, ze nie trzeba juz na te same pytania n-razy odpowiadac od nowa. Dzwonia tylko ci konkretnie zainteresowani. Wazne - napisac, ze sprzedawane bezposrednio, nie przez posrednika.

Wstawilem licznik na strone i w ciagu jednego dnia mialem kilkadziesiat :o wejsc i telefony sie urywaly. Licznik mowil tez skad kto przychodzi.

W zwiazku z odzewem, podnioslem cene o 15% i w ciagu paru dni dostalem drugie tyle zgloszen. Ludzie doslownie mijali sie w drzwiach (juz tam nie mieszkalem i musialem dojezdzac po poludniu hurtowo na wszystkie spotkania).

To bylo tydzien przed Wielkanoca i jedni z ogladajacych po wejsciu do mieszkania powiedzieli, ze biora jak jest, chca klucze i daja kase, bo chca swieta spedzic w nowym mieszkaniu. Normalnie szok....

Poszlo w koncu w ramach 'licytacji' o 20% drozej, niz oferta wyjsciowa...

Mieszkanie bylo 2-pok z oddzielnym WC, 55m2, 9-letnie, z wyposazona kuchnia (meble i AGD). Za pare groszy zostawilem tez stare meble, ktorych nie chcielismy ciagnac do nowego lokum.

Gorath

hej,

fajnie, że to przetestowałeś i to z jakim skutkiem! My chcieliśmy zrobić na photosite.com, ale nie wpadlismy na pomysł z tym licznikiem, a to super pomysł. Daj znać na priva, jak i gdzie mozna zrobić taki dzynks, thank you.

Poszlo na priva.

Czas sie szykowac na bal... Najlepszego w Nowym roku, udanej transakcji :D

Gorath

• 2 weeks później...

Czy Waszym zdaniem, teraz sprzedaje sie tylko mieszkanie jako takie (tzn to co jest w nim zrobione np zabudowy, łazienki, podłogi), czy również jego potencjał (czyli mozliwości dowolnej aranżacji)?

Pytam, bo znajomi wystawili mieszkanie zupełnie nowe, niewykończone za dość wysoką cene i właśnie motywują ją tzw"potencjałem i dowolnością" wykończenia?

Czyżby zaczynały panować u nas już ogólnoświatowe praktyki sprzedaży nieruchomości? 8)