Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak sprzedać mieszkanie - sondaż M jak mieszkanie

Ile czasu sprzedawaliście mieszkanie?  

75 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ile czasu sprzedawaliście mieszkanie?

• od razu po daniu informacji o sprzeda

Recommended Posts

Dziękuję serdecznie :)

Juz zwątpilismy w powodzenie całej naszej inwestycji, od dwóchj miesięcy zainteresowanie M było niemal zerowe!!!! Ale chyba faktycznie ludzie skupili się na wyborze hoteli na wypoczynek, a nie nowych gniazdek.... w każdym razie ci, co w końcu się zdecydowali, decyzję podjęli w 48 godzin, ku naszemu ogromnemu zdziwieniu :)

Życzę powodzenia wszystkim sprzedającym (i kupującym też).

• 3 months później...
  • Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sprzedałem po miesiącu. Wystawiłem na Gratce, Szybko.pl i OtoDom. Porządne rezultaty przynosiło opłacenie wyróżnienia na Gratce (koszt ok. 6,50 zł/tydzień), wówczas częstotliwość odkryć oferty wzrastała w ciągu doby nawet do 150% poprzedniego stanu. W tradycyjnym abonamencie ogłoszenie zaczyna "tonąć w studni", czyli jest spychane przez kolejne anonse sortowane w porządku chronologicznym.

Radzę zrobić dobre fotki i dokładny, rzeczowy opis, obejmujący elementy nie wymienione w specyfikacji dołączanej do każdego ogłoszenia. Z rozmowy z osobą, której pod koniec listopada br. sprzedałem mieszkanie wiem, że przeglądając oferty nawet nie zadawała sobie trudu zaglądania do tych, które były pozbawione zdjęć. Ponadto, w ogłoszeniu należy mocno podkreślić fakt sprzedaży bezpośredniej.

Życzę powodzenia i radzę nie wdawać się w jakiekolwiek układy z sępami (czyt. pośrednikami). Szkoda forsy i nerwów :D.

• 2 months później...

Jaka różnica!

W 2006 mieszkania szły na pniu. Wtedy sprzedawaliśmy po mamie - własnie od ręki, ale stosunkowo niedrogo. potem był szok cenowy a teraz...

Ja sprzedawalam w pażdzierniku. W końcu sprzedałam sasiadowi, zalezało mu na lokalizacji. Ale nie mieliśmy zalewu chetnych, czekalismy w zasadzie z miesiąc, odzew był taki sobie, oglądających trochę ale raczej tzw oglądaczy. Nie jest już tak łatwo...

• 3 weeks później...

Jesienią sprzedawaliśmy mieszkanie rodziców: 85 m2, wielka płyta czwarte, ostatnie piętro. Przez 2 miesiące żadnego zainteresowanego mimo intensywnej akcji biura pośrednictwa. W końcu pojawili się uradowani wiadomością sąsiedzi i ich syn kupił...

Teraz zaczynamy myśleć co ze sprzedażą naszego - budowa rusza w kwietniu, na koniec lata będzie SSO... Najkorzystniej sprzedaje się takie mieszkanie z ogrodem latem, wiadomo kwiatki kwitną, dziecko w piaskownicy, rodzice na tarasie - sielanka. Ale czy realne jest uzyskanie terminu wyprowadzki gdzieś na czerwiec 2009? Jesli wystawimy mieszkanie w sierpniu 2008?

Jak dzieli się płatność w sytuacji tak długiego terminy opuszczenia?