Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś z Was używa może kosy spalinowej Shindaiwa? Słyszałem że to bardzo solidna japońska firma, ale chciałbym żeby jakiś użytkownik mi to potwierdził.

A może macie jakieś inne wykaszarki, z których jesteście zadowoleni i moglibyście mi polecić..? (interesują mnie te o mocy większej niż 1.1KM - do skoszenia mam 3000m2 ogrodu) Kwota jaką mogę wydać to ok. 1500-1600 zł. Z tego co czytałem na tym forum - polecacie Stihla, Husqvarnę, Kawasaki ale zastanawiam się nad tą Shindaiwą bo ma bardzo zmyślnie zaprojektowaną głowicę tnącą - wystarczy 20 sekund żeby wymienić żyłkę.

Dziękuję za odpowiedzi.

https://forum.murator.pl/topic/56466-kosa-spalinowa-shindaiwa/

Ja mam Stigę SB-40 jest mocniejsza od Shindaiwy, koszt taki jak podałeś a jest to prawie profesjonalny sprzet z pięcio letnią gwarancją, w kompklecie dwa noże tnące i jakieś tam jeszcze duperele,żyłki, szelki, smary, okulary. Shindaiwa jest też OK ale ja potzebowałem czegoś mocniejszego Stiga ma 1,5 kM silnik z systemem antywibracyjnym, być może Shindaiwa też go ma ale tego nie wiem. Shindaiwa napewno jest lżejsza no ale i silnik słabszy coś za coś. Co Ci mogę doradzić to nie kupuj MTD jak chcesz mieć spokojną głowę, decyzja należy do Ciebie.

Udanych łowów.

https://forum.murator.pl/topic/56466-kosa-spalinowa-shindaiwa/#findComment-1241774

• 4 years później...