ablonski 27.06.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 witamznalazlem:gaspolbałtykgazshellbpjakas jeszcze firma warta jest uwagi?dziekiarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 23.07.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 moze ktos sie orientuje ktora firma na dzien dzisiejszy jest godna polecenia i tania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 23.07.2009 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 I ja się chętnie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 23.07.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 Z Gaspolu dostałam niezłą ofertę - gaz po 1,35 netto/l czyli 6zł brutto/m3 z gwarancją ceny do końca 2010r. (ale ceny jeszcze nie negocjowałam, a mam zamiar ). Rozliczenia wg.licznika. Cena dzierżawy zbiornika - naziemny ok.21 zł, podziemny 46zł ale też do negocjacji myślę. Cała instalacja wewnętrzna za darmo, projekt i załatwienie formalności też. Opłata przy budowie instalacji ok 500zł za płytę fundamentową i coś tam jeszcze. Wkopanie zbiornika na wlasny koszt (wezmę koparę i za 200zł wykopią dziurę.) Umowa na 3500l, bez ograniczenia czasowego. Do Shella się nie dodzwoniłam. Progas: cena 7,5 zł/m3, wg zuzycia cena gwarantowana na 1 rok, zarzekają się że potem cena o 1 zł niższa niż u konkurencji ale już teraz widać że wyższa! Koszt instalacji może sięgnąć nawet 3600zł. Za sam wykop liczą 650zł. Raczej nie skorzystam. Innych ofert nie znam, do Orlenu też się nie dodzwoniłam i na razie dalam spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 23.07.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 My mamy z Gaspolu podłączoną butlę jakieś dwa miesiące już ale jeszcze nie używamy (jeszcze długo nie będziemy używać ). Dzierżawa zbiornika 20zł/miesiąc (do końca sierpnia 2010 za darmo), Cena gazu 7,44 brutto/m3 Rozliczenie wg telemetrii (bardzo fajna opcja nie trzeba płacić za napełnienie całego zbiornika tylko co miesiąc), Projekt i załatwienie formalności za darmo Podłączenie zewnętrznej skrzynki 183zł brutto Podłączenie wewnętrzne to już w naszym intersie leży niestety Teren pod butlę trzeba samemu przygotować,ale za płytę sie nic nie płaci . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barto307cc 24.07.2009 04:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Cała instalacja wewnętrzna za darmo, projekt i załatwienie formalności też Hmm jesteś pewna że instalację wewnętrzną Ci zrobią za darmo????Nam mówili że wewnętrzna instalacja to już nasz koszt oni tym się nie zajmują.Może chodzi o zewnętrzne podłączenie?? Opłata przy budowie instalacji ok 500zł za płytę fundamentową i coś tam jeszcze. Te "coś tam jeszcze" to chyba podłączenie skrzynki zewnętrznej ,u nas to koszt 183zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 24.07.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 dziekiAskaK - chyba calkiem sensowna oferta z Gaspolu, czy dzierzawa za 21 zl to koszt miesieczny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 24.07.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Hmm jesteś pewna że instalację wewnętrzną Ci zrobią za darmo????Nam mówili że wewnętrzna instalacja to już nasz koszt oni tym się nie zajmują.Może chodzi o zewnętrzne podłączenie?? No teraz już nie jestem taka pewna, bo być może ja myślałam o całej instalacji jako o tej w domu i przed domem, a facet tylko o tej zewnętrznej. Ale tak przynajmniej zrozumiałam, muszę to jeszcze potwierdzić. Opłata przy budowie instalacji ok 500zł za płytę fundamentową i coś tam jeszcze. Dzidziak, tak, dzierżawa 21 zł/mies. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 24.07.2009 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 dostalam oferte z ed-gaz cena za instalacje 4 400PLN, koszt dzierzawy 25PLN/m-c, cene gazu 2PLN za litr i zastrzegaja sobie ze cena zalezy od sezonu:) Czekam na oferte z gaspolu i mam nadzieje ze bedzie taka atrakcyjna jak Twoja AskaK:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej100 27.07.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 GASPOL konsoliduje rynek. Przejal BP , zreszta nie tylko ich (wiec BP juz nie zalozy nikomu domowej instalacji). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaWo1 27.07.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Zastanawiam się nad tym ogrzewaniem i chętnie się dowiem jakie są realne koszty ogrzewania m2 Waszych domów na rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 27.07.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2009 Gdzieś na forum jest taki wątek o kosztach ogrzewania.Na pewno podzielę się informacją po pierwszym sezonie. Sama jestem ciekawa, jak to w praktyce wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AskaK1719503823 05.08.2009 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Mam potwierdzoną ofertę od Gaspolu:- cena gazu do 08.2010 - 1,65zł brutto/l = 6,05 zł brutto/m3- potem cena gazu wg.normalnego cennika, teraz mają ją na poziomie 1,95 zł/l- dzierżawa zbiornika 1 rok gratis, potem 47 zł/mies. za zbiornik wkopany- koszt instalacji to ok.500zł (płyta fundamentowa i chyba skrzynka); w cenie jest instalacja wewnętrzna, zewnętrzna, podłączenie zbiornika. My na własny koszt robimy wykop pod butlę i pod rurki w ziemi.- wszystkie formalności załatwiają oni, ja dostaraczam tylko mapkę do celów projektowych- mogą załatwić również kier.budowy z uprawnieniami na inst.gazowe jeśli takiego nie mamy - koszt kierownika my pokrywamy (pewnie pare stówek za odbiór instalacji i wpis) Warunki te obowiązują przy umowie na zakup 3500l.Płatność za gaz wg.zużycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
banko 05.08.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Warunki te obowiązują przy umowie na zakup 3500l. Płatność za gaz wg.zużycia. Ta ilość to na rok/miesiąc czy na zawsze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 06.08.2009 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Mam potwierdzoną ofertę od Gaspolu: - cena gazu do 08.2010 - 1,65zł brutto/l = 6,05 zł brutto/m3 - potem cena gazu wg.normalnego cennika, teraz mają ją na poziomie 1,95 zł/l - dzierżawa zbiornika 1 rok gratis, potem 47 zł/mies. za zbiornik wkopany - koszt instalacji to ok.500zł (płyta fundamentowa i chyba skrzynka); w cenie jest instalacja wewnętrzna, zewnętrzna, podłączenie zbiornika. My na własny koszt robimy wykop pod butlę i pod rurki w ziemi. - wszystkie formalności załatwiają oni, ja dostaraczam tylko mapkę do celów projektowych - mogą załatwić również kier.budowy z uprawnieniami na inst.gazowe jeśli takiego nie mamy - koszt kierownika my pokrywamy (pewnie pare stówek za odbiór instalacji i wpis) Warunki te obowiązują przy umowie na zakup 3500l. Płatność za gaz wg.zużycia. całkiem ladnie wynegocjowalas, my po negocjaciach uzyskalismy 7zł brutto/m3 ale zamierzam jeszcze ponegocjowac:) jedynie jedenej rzeczy sie boje w Gaspolu ze po okresie promocji mocno sie podniesie cena gazu, slyszalam ze nie korzystaja z cennika rzepy jak inne firmy tylko wg ich wewnetrznego cennika, ktory bodajze odbiega od normy. Np. jedna z firm zgodzila sie na wpisanie do umowy zapis ze bede miala 20 gr mniej niz cena w gaspolu.....i to mnie troche zastanawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 18.08.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2009 Gaspol - aktualnie płacimy 9,40 zł brutto/m3, cena obowiązuje zawsze rok, do 31-08, zobaczymy jaką cenę podadzą na następny okres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 20.08.2009 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 admiro - jak dlugo masz juz umowe z gaspolem? czy ktos korzysta z uslug Baltyk Gaz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 20.08.2009 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 admiro - jak dlugo masz juz umowe z gaspolem? Od 2000 roku, telemetria od 2 lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 20.08.2009 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 i jests zadowolony? mocno skacza z cenami gazu, czy cene gazu podaja wg cennika z rzeczpospolitej? telemetria bardziej sie oplacala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 20.08.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 i jests zadowolony? mocno skacza z cenami gazu, czy cene gazu podaja wg cennika z rzeczpospolitej? telemetria bardziej sie oplacala? Cenę w telemetrii podają mi raz na rok i obowiązuje niezmiennie przez rok. Zadowolenie to rzecz względna - nie mogę przecież porównać z innym dostawcą gazu, a sama technologia grzania gazem mi najbardziej odpowiada z powodu wygody : nie chce mi się palić w kominku albo wyjeżdzam to mam w domu ciepło i mam drożej, chce mi się palić - mam taniej, przy elektrycznym akumulacyjnym to nie przejdzie. Aha na ziemny nie mam szans. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts