DZIDZIAK 20.08.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 czyli telemetria jest sensownaW jaki sposob ustalaja cene na przyszly rok? czy cene co roku negociujesz czy wyznaczaja wg. cennika zamiszczonego na stronie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg98 20.08.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Mam potwierdzoną ofertę od Gaspolu: - cena gazu do 08.2010 - 1,65zł brutto/l = 6,05 zł brutto/m3 - potem cena gazu wg.normalnego cennika, teraz mają ją na poziomie 1,95 zł/l Dzisiaj cena z ich strony internetowej to 2,43 zł/litr (propan do ogrzewania) Dostałaś takie piękne warunki, bo starych klientów łoją, aż miło. Ja płacę 9,8zł za m3 i dzierżawę 85zł/mc. Dodzwonić się do nich trudno, a wszystko trzeba załatwiać pisemnie -polecony. Ogólnie najchętniej bym z nuich zrezygnował, ale za przedwczesną rezygnację chcą ok 4500zł. Co do rozliczenia telemetrią- faktycznie jest to bardzo dobry sposób pod warunkiem, że ceny są takie jakie faktycznie są na rynku, a nie zawyżone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admiro 20.08.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 czyli telemetria jest sensowna W jaki sposob ustalaja cene na przyszly rok? czy cene co roku negociujesz czy wyznaczaja wg. cennika zamiszczonego na stronie? W/g swojego widzi mi się opartego w części na rynkowej cenie jak sądzę, nie negocjujesz - zostajesz powiadomiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.08.2009 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Telemetria to odczy z wkaznika co miesiac.Jest on przeylany do bazy na koniec miesiaca i na podstawie zuzycia wytawiony jest rachunek ( co mieiac).To droga energia gaz z butli.Korzystalam przez 2 lata zimowe rachunki za ogrzanie 160 m wynosily co miesia ok,1400 zl w okesie grzewczym.Gaz byl potwonie drogi.W styczniu 2006 r przy bardzo niskich temeraturach rachune wyniosl ok.2.400 zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 20.08.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 dzieki, tego sie wlasnie obawiam, chociaz handlowiec z gaspolu caly czas mnie przekonuje ze ceny sa bardzo atrkacyjne i duzo nizsze niz rynkowe i oczywiscie negocjowalne:) tyle ze w umowie tego wpisac nie chce:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 20.08.2009 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Telemetria to odczy z wkaznika co miesiac.Jest on przeylany do bazy na koniec miesiaca i na podstawie zuzycia wytawiony jest rachunek ( co mieiac).To droga energia gaz z butli.Korzystalam przez 2 lata zimowe rachunki za ogrzanie 160 m wynosily co miesia ok,120 zl.Mialam sprawna firme Gaspol. Czyli tankowanie zbiornika na full a potem rozliczenie telemetryczne co miesiac czyli za to co zuzyles. rozumiem ze Ty rowniez mialas ustalona cene na caly rok, i cena gazu nie wzrastala w okresie zimowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.08.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 Uwazaj na umowe z regulu opiew na ok 5 latprzy zalozonym zuzyciu.Jest to ok.5000 m3.JezMozesz dopisac do umowy -wlanorecznie -tylko chwilowy pobor do czasu dostarczenia gazu gminnego.Jezeli tego nie napiszesz cale lata bedziesz sie zmagala z droga butla.Umowy nie rozwiazesz przed czam bo nie ma takiej mozliwosci chyba ,ze sporzadzisz aneks i w nim zawrzesz na ok.2 lata -do czasu wykonania sieci gazowj.Firma jest sprawna,realizuje w mig zamowienia wykonuje stopy cementowe lane pod butle,sporzadz projekt i z reguly dostaje pozwolenia na budoe nz gminu na posadowienie takiego zbiornika ale jest droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 20.08.2009 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 cena stala w umowie obowiazywala przez 2 lata.Podwyzki nas nie dotyczyly.Negocjuj zuzycie gazu i bardzo dokladnie przestudiuj umowe.zTrudn sie od nich uwolnic bo zuzycie ktore im obiecujesz a oni sami wpisuja jest mozliwe po 10 latach.Mnie sie udalo wycofac z tej umowy.Staraj sie tak manewrowac agy tyko opiewala na 2 lata!! a nie na ilosc zuzytych metrow szesciennych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIDZIAK 20.08.2009 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 umowe podpisuje na 3500m3 na czas nie okreslony, takze chyba z rozwiazaniem nie powinno byc problemu. bardziej przeraza mnie fakt tak wysokich rachunkow. Dlatego mysle jaki zapis dolaczyc do umowy aby drastycznie nie podwyzszyli cen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lpg 21.08.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 DZIDZIAK, moim skromnym zdaniem nie uzyskasz takiego wpisu do umowy żeby drastycznie nie podwyższyli cen. Co będzie jak np cena właśnie na świecie ropy czy samego LPG wzrośnie właśnie drastycznie - to firma nie będzie do interesu dokładała Nie spotkałem się z zapisem ograniczającym wzrost cen u dostawców zbiorników jedynym zapisem na jaki możesz dostać zgodę to odniesienie do piątkowych notowań LPG w Rzepie - ale to są notowania własne dostawców gazu (Orlen, BP, Shell, Gaspol) Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 12.09.2009 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2009 czy ktos korzysta z uslug Baltyk Gaz? Podłączam się do pytania. Ciekawi mnie, jak układa się współpraca z w/w firmą. Dziś dostałam od nich ofertę, jest dużo korzystniejsza od oferty konkurencji. Zastanawiam się nad podpisaniem z nimi umowy, dlatego bardzo proszę o opinie, mogą być na PW Z góry bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzycha16a 13.09.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 czy ktos korzysta z uslug Baltyk Gaz? Podłączam się do pytania. Ciekawi mnie, jak układa się współpraca z w/w firmą.Dziś dostałam od nich ofertę, jest dużo korzystniejsza od oferty konkurencji. Zastanawiam się nad podpisaniem z nimi umowy, dlatego bardzo proszę o opinie, mogą być na PW Z góry bardzo dziękuję. Nikt nie korzysta z usług w/w? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rataj75 19.01.2011 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 No właśnie a jak wyglądaj ceny w 2011? Ponieważ tutejsza gazwonia zrobiła nas w konia, a instalacja juz zrobiona muszę zaintereswać się przydomową butlą. Na co warto zwrócić uwagę? Jaką firmę polecacie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz1 05.01.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Witam, wracając do tematu firm które można polecić, dostałem jakiś czas temu z polecenia znajomego kontakt do firmy CHEM-GAZ, bardzo przystępne ceny i nie proponują dzierżawy co jest uczciwym podejściem. Gaz wtedy można kupić tam gdzie jest najtaniej i w dogodnym dla mnie terminie (najlepiej latem, bo wtedy jest najtańszy), w sumie ceny na gaz też mają bardzo przystępne. Z własnego doświadczenia mogę polecić tą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mono50 21.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2012 Witam szanowne forum widzę że temat dalej na czasie bartosz1jak możesz daj namiary na CHEM-GAZ pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz1 01.03.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2012 Witam, dane do firmy CHEM-GAZ Sp. z o.o. 500-190-106 lub 24 366-80-80 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roberrrto 05.03.2012 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 witam, podbijam trochę stary temat, jak zmieniły się Wasze opinie po tych dwóch- trzech latach? kogo polecacie? jak cenowo wyszło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dżoanna 13.03.2012 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2012 a czy ktoś korzystał z usług shella, teraz amerigas? jakie wrażenia, rozliczenie telemetrią czy tradycyjne w ich przypadku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berbelucha 14.03.2012 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 odpowiedź na tym forum http://forum.muratordom.pl/showthread.php?165655-Gaspol-opłata-za-zbiornik&p=4962558#post4962558 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berbelucha 14.03.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2012 a czy ktoś korzystał z usług shella, teraz amerigas? jakie wrażenia, rozliczenie telemetrią czy tradycyjne w ich przypadku? Różnica pomiedzy telemetrią a tradycyjnym zakupem gazu w koncernie różni się sposobem płatności. Telemetria - gaz w zbiorniku jest własnością koncernu, rozliczenie miesięczne na podstawie miesięcznego zużycia. Cena "stała" - od podwyżki do podwyźki Zakup tradycyjny - gaz w zbiorniku jest klienta, płatność gotówka, przelew. W tym przypadku klient samodzielnie pilnuje stanu gazu w zbiorniku. Cena trochę się różni w zależności od sezonu. Latem taniej, zimą drożej. W obu przypadkach brak możliwosci zatankowania u innego dostawcy. Przy telemetrii to zrozumiałe, widzą za pomoca GPS stan gazu w zbiorniku. Zbiornik jest plombowany, za zerwanie grozi kara. Aktualne ceny gazu w koncernach można znaleść w Rzeczpospolitej lub tutaj: http://www.cenapropanu.pl/ Są to ceny netto do których należy doliczyć 23% VAT. Możliwe kilkugroszowe rabaty. Aby sprawdzić ceny na wolnym rynku niestety należy obdzwonić kilka firm. Różnica pomiedzy koncernem a wolnym rynkiem wynosi obecnie ok. 1 zł netto. Przy tankowaniu 2 000 litrów daje to oszczędność ok. 2 400 zł z VAT. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts