Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mam OBSESJĘ na punkcie budowy domu

magmi

Recommended Posts

U mnie jest podobnie. Ja myślę, że tu można mówić nie tylko o bliźniaczkach a trojaczkach a nawet nie wiem ilu ...raczkach jednojajowych. I właśnie dlatego tak się wkurzam :x , gdy w Muratorze nagrodą za prenumeratę są kosmetyki MĘSKIE!!!! A wychodzi, że przynajmniej w iluś tam procentach to Polska rośnie w domu dzięki KOBIETOM!!!!!! O tym też zaraz napiszę w innym dziale.

Magmi, my też (za moją namową) mamy już wybrany proj., architekta, kupioną działkę i zaczynamy w przyszłym roku. A za 3 lata jak Bóg da będziemy mieszkać pod Śnieżką. I niech tak się stanie!

• 1 month później...

smoczku a ja mam taką filozofię - domek kupiliśmy w stanie surowym zamkniętym - (szukaliśmy 1,5 roku- we wrześniu się wprowadzamy) i pieniędzy odłożonych nie mamy, ale po co mam odkładac na ubezpieczenia jak cos sie zlego stanie, to sprzedam dom i kupie mieszkanko ;). Więc tarktuję go jako lokatę kapitału , hobby jak najfajniejsza ciąża a na końcu mam nadzieję, będę mieszkać w innym standardzie niż w walącym się bloku ;).

3 w jednym- superowo nie ;)) Polecam wszystkim yten odstresowujący sposób myślenia o własnym domu ;)), szczególnie tym jeszcze niezdecydowanym ;))

• 2 weeks później...
Tak ,Tak skąd to znam, mam działkę teraz jest wybór projektu i zbieranie funduszy na początek a " ciąża" trwa. Wszysko co przeczytałam pasuje do mnie. może to jakies zaraźliwe czy cooooo....??? może mój mąż jakoś to przetrwa bo ma teraz swoje pomysły otwiera sklep i też ma obsesje węc jest nam łatwiej.tam też jak na budowie więc zbieramy doświadczenia a to nowe okno,a to roleta , a tu jeszcze toaleta do wykończenia - trzeba wykończyć wnętrze i co prawie jak na budowie. Pozdrawiam wszystkich Aga :)