maciekg 27.03.2005 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2005 Szanowni, Zamierzam wybudować dom z Ytonga. 1.Na fragmentach elewacji chciałbym położyć cos w stylu: kamień naturalny, płyty betonowe imitujące go, klinkier, płyty klinkierowe. Co można położyć na Ytong a co odradzacie? Czy mur z płytek granitowych (ok. 10 x 10 cm) kładzionych na płasko może być położony jako elewacja przyklejana, czy musi to być jako ściana dwuwarstwowa? 2.co zrobić gdy ściana wznosi sie ponad połać dachu, czyli dach przylega do ściany.Nawet jeżeli warstwę np. kamienia- granitu będę kładł od dołu, nad tym dachem nie mogę jej położyć na dachu. - architekt mówił coś o budowie w tym miejscu czegoś w stylu wieńca lub tp. – co bardzo trudne , drogie itp. Dziękuję, pozdrawiam, Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekMarusza 28.03.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2005 Żałuję Maćku ale nie mam u siebie żadnego z proponowanych przez Ciebie rozwiązań pozdr - Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomic 36 31.03.2005 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2005 Ja mysle ze ten "gośc" powinien sobie te wszystkie SWOJE zapiski wydrukować i udać sie do dobrego specjalisty !No i dalej nie wiem czy budować z tego czy nie ? LUDZIE Z CZEGO BUDOWAĆ ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majo 01.04.2005 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2005 witam na poczatek chcialbym powitac Sergey'a zacieklego przeciwnika BK ( na marginesie kiedy w koncu wybudujesz swoj dom) w sprawie BK - kiedys pisalem ze zbudowalem swoj dom z BK 30 cm(mieszkam w nim 2 lata) skupiajac sie nie tyle na ociepleniu scian a ociepleniu sufitu , ogrzewam chate koninkiem ( koszty ogrzewania ubieglej zimy +/- 1400 zl, tej jeszcze mniej) i majac dylematy co wybrac wybralbym jeszcze raz to samo na marginesie czytajac forum oprocz wielu fachowych opinii zauwazylem tendencje do przesadyzmu (da sie to zauwazyc w projektach domow) poczawszy od wentylacji a skonczywszy na mocy zamowionej e.el. nie ufajcie slepo opiniom tych ktorzy dopiero buduja lub maja taki zamiar sluchajcie lepiej tych ktorzy maja to juz za soba , wlasnych kierownikow budow, ludzi z ITB jak rowniez sprzedawcow branzy budowlanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciekg 03.04.2006 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2006 tyle wymslilem: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1138988#1138988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts