keny52 18.05.2009 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2009 witamniestety nie otrzymalem prywatnej wiadomoscizeby bylo tego bardzo duzo to mysle ze oplacalo by sie jechac, ale niestey moim zdaniem nie jest to oplacalne pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 24.05.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2009 witaj!czy zastosowany radiator bardzo obniży temperaturę spalin?czodzi mi o to czy dużó bardziej będzie mi się brudziła szyba paleniska.Wkłą Jotul i 600.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 27.05.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 witam.zalezy gdzie go zamontujesz, ale napewno troche obnizy temperature.najlepiej palic drzewem sezonowanym, mniej okapca szybe.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MKZ 29.05.2009 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 witaj! czy zastosowany radiator bardzo obniży temperaturę spalin? czodzi mi o to czy dużó bardziej będzie mi się brudziła szyba paleniska. Wkłą Jotul i 600. pzdr Prawdę mówiąc radiator nie ma nic wspólnego z czystą szybą. Oddaje ciepło od spalin które "wylatują" i tak do komina. Jedyna sprawa jaką trzeba przestrzegać to wysezonowane drewno liściaste. Po drugie od czasu do czasu rozpal na "maxa" palenisko a szyba sama się oczyści. Z pewnością powietrze do spalania masz doprowadzone z zewnątrz. Wkład Jotul I600 to bardzo dobre palenisko tak więc nie powinno być problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 30.05.2009 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 witam.w kominkach byrski stosuje to samo i niema problemow z szyba.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackac 17.06.2009 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 mam pytanie jaki czopuch 45 czy 90 do kominka. Kupuje wklad i nie wiem co wybrac a jeszcze nie zdecydowalem sie na producenta kominka wiem ze bedzie z plaszczem wodnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 18.06.2009 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 witam.montuje tylko firmy byrski z plaszczem i powitrzne.klijenci nie maja zastrzezenczopuch w zaleznosci od klijenta, ale przewaznie 45, zalezy gdzie kominek postawisz.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oakstreetbeach 28.06.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 Przyznaje ze przeczytalem z zaciekawieniem i troche niedowiara ten post, jestem zaskoczony ze wciaz w Polsce kominki sluza glownie do ogrzewania a potem do ozdoby. Ciekawy rowniez jestem jakie prawo budowlane obawiazuje w Polsce? Czy jest to miedzynarodowe prawo budowlane czy jakies lokalne (polskie lub eurpoejskie). Czy drukowane kopie tego prawa sa gdzies dostepne? Z gory dziekuje za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 30.06.2009 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2009 witam.kominki zawsze sluzyly zawsze do ogrzewania i dekoracji, tak jak za krola swieczka. kominki do nas przyszl z niemiec, tam co drugi ma kominek.byrski bardzo duzo ich wysyla, poniewaz maja wspawana wezownice do schladzania, ktora stosuja od lat.przykladowo, niemcy tego wymagaja.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oakstreetbeach 01.07.2009 01:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 To ciekawe. Zajmuje sie profesjonalnie budowa kominkow od wielu lat i nigdy nie proszono mnie aby wymurowal kominek ktory mialby zastapic system ogrzewczy w mieszkaniu, ale co kraj to obyczaj. Czy ktos na tym forum wie jakie prawo budowlane obawiazuje w Polsce i gdzie mozna zakupic kopie-szczegolnie interesuja mnie szczegoly dotyczace instalacji kominow i kminkow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 02.07.2009 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2009 witam.duzo kominkow postawilem jako dekoracja bez podlaczenia i z podlaczeniem.w warszawie klijent chcial z srednich glazow, mialem duzo pracy na miejscu.jezeli chodzi o instalacje to wszyscy trzymaja dla siebie bo kryzys, zobacz w kastoramie moze dostaniesz ksiazke z kominkami, moze bedzie instrukcja.kominy stawiam tylko systemowe.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oakstreetbeach 03.07.2009 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2009 Interesuja mnie tylko kominki murowane (otwarte) i kominy murowane oraz systemy kominowe ze stali nierdzewnej do kominkow opalanych drewnem. My tylko instalujemy kominki z cegly szamotowej, kominki robione fabrycznie uchodza (gdzie ja instaluje) generalnie za cos taniego, szerokodostepnego i czasami w zlym guscie. Ale jak wspomnialem, co kraj to obyczaj. Jak ktos ma jakas informacje o prawie budowlanym lub Polskim Standarcie budowy kominkow lub kominow prosilby o prywatna wiadomosc. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 05.07.2009 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2009 witam.kazdy co innego lubi,ja montuje to co klijent sobie zyczy bo mu sie to podoba i za to placi. ludzie maja gusty i gusciki.co do instrukcj sprubuj kupic ksiazke prawo budownictwa, podejzewam ze moze dostaniesz w ksiegarni.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymi1974 07.09.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2009 http://forum.muratordom.pl/kominek-z-wkladem-wodnym-czy-bez,t168720.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 08.09.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2009 witam.odpowiedz na PW.jak cos pytaj.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymi1974 10.09.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 witam. odpowiedz na PW. jak cos pytaj. pozd. Hi nie musisz pisać tutaj, że wysąłeś mi PW. Automat informujący włączyłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 24.09.2009 21:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 25.09.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Witam, wybrałem kominek stalowo-szamotowy wkład Arysto 10L "SJ" razem z zabudową i DGP, producent podaj moc kominka 14KW, DGP będzie doprowadzało ciepłe powietrze do 4 pomieszczeń, pow użytkowa domu to 140 mkw - czy tego typu wkład przy załączonej turbinie będzie w stanie "oddać" jeszcze ciepło na salon ? Odległośc kominka od kanapy to przeszło 4m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 26.09.2009 22:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2009 witam. moc odpowiednia, ale na styk. przy mrozach 25 st. moze byc malo. licz 1 KW. na 10 m2. pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 28.09.2009 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 keny52: dzięki przy takim mrozie to i tak już piec będzie hulał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts