keny52 13.10.2009 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2009 ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Akrimka 15.10.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 WItam,Jaki wkład bez płaszcza wodnego polecicie do komika który bedzie zabudowany w ścianie - jest otwór w ceramicznej scianie z porotermu 25cm, o szerokości 90cm i wysokości około 120, Tył kominka bedzie sie znajdował w centrum domku w schowku, z którego chciałbym zrobić soebie DGP. na 3 pokoej na dole i 3 na górę w przyszłości. Planuje jakieś 16kw.Nie planuje z płasczem, bo nie mam gazu i bede miał normalną kotłownie z piecem.Kominek nie bedzie jedynym zródłem ciepła, raczej do przepalnia jesienią i dla klimatu. Komin który posiadam, to 7m Leyera fi200mm.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 16.10.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 WItam, Jaki wkład bez płaszcza wodnego polecicie do komika który bedzie zabudowany w ścianie - jest otwór w ceramicznej scianie z porotermu 25cm, o szerokości 90cm i wysokości około 120, Tył kominka bedzie sie znajdował w centrum domku w schowku, z którego chciałbym zrobić soebie DGP. na 3 pokoej na dole i 3 na górę w przyszłości. Planuje jakieś 16kw. Nie planuje z płasczem, bo nie mam gazu i bede miał normalną kotłownie z piecem. Kominek nie bedzie jedynym zródłem ciepła, raczej do przepalnia jesienią i dla klimatu. Komin który posiadam, to 7m Leyera fi200mm. Pozdrawiam wybór konkretnego wkładu to decyzja inwestora - kwestia jakie wkłady Ci się podobają, każdy ma jakiś własny pomysł, jeśli kominek ma służyć jako dodatkowe źródło to sądzę że może być to moc max do kilkunastu KW, proponuję poczytać forum poznać doświadczenia ludzi którzy już mają kominki może trochę namarudzę swoim wywodem.... Jak rozpoczynałem budowę to myślałem o kominkach Tarnava, w miarę upływu czasu i po wizycie w firmie zajmującej się kominkami zmieniłem zdanie - chcę mieć kominek z wkładem szamotowym, stalowy , z szybą z dwóch stron coś takiego http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b5de61f1d26da13e.html, powiem jeszcze że zanim powstał projekt finalny to w tzw międzyczasie przewinęło się około 20 różnych wariacji tego końcowego czy do każdego pokoju dpg czy nie? to są istotne detale życzę dobrych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 21.10.2009 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2009 witam.inwestor chce wiedziec jakiej firmy sa dobre kominki i czy mozna ogrzac nim dom. jezeli chdzi o kominki mam troche wiedzy i od lat polecam kominki byrski.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Igrek 23.10.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2009 witam. inwestor chce wiedziec jakiej firmy sa dobre kominki i czy mozna ogrzac nim dom. jezeli chdzi o kominki mam troche wiedzy i od lat polecam kominki byrski. pozd. a jak byś je sklasyfikował na szerokim polu konkurencji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysterniarz 15.12.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2009 Witamznacie może wkład LEWIŃSKI - HUBERT (wkład stalowy z wkładem szamotowym /szyber, deflektor, doprowadzenie z dołu, do wyboru mały, duzy, panorama/ został mi polecony w sklepie jako ta sama półka co Arysto. Wykonanie widać solidne, może ktoś uzytkuje taki i podzieliłby się opiniami czy się sprawdził.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 14.01.2010 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 witam. netia podlaczala mi internet dwa miesiace, obled, zerwalem umowe dlatego tak dlugo nie odpisywalem. kominki lewinski nie znam, a arysto znam takie sobie.ja montuje i zabodowuje firmy byrski ktory ma wlot powietrza od dolu oraz szyber w sobie wmatowany.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cysterniarz 14.01.2010 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 arysto znam takie sobie. keny52 możesz rozwinąć wątek czemu takie sobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 14.01.2010 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2010 Witam.jestem po instalacji wod kan i instalator wspomniał o komninku z płaszczem wodnym.Jego argumenty sa przekonywujące czyli paląc w kominku ciepło ogrzewa wodę a potem ulatuje czyli wykorzystujemy te ciepło w jakis tam sposob.wiem ze bede palił wiec jestem zdecydowany na takowy kominek. pierwsze pytanie jakie mi sie nasuwa to o przekroj rurek miedzianych - che zastosowac rurki o przekroju 22mm czy jest to dobra opcja czy przekroj rurek jest zawsze stały czy zalezy od wkładu bo na wkład jeszcze nie jestem zdecydowany. chce zastosowac tez zwykłą otulinę chyba ze 4 mm a rurki beda lezały na chudziaku czy nie warto ich zaizolowac czyms grubszym? dzieki za odpowiedz radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 18.01.2010 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2010 witam.tak gr. fi 22 mm. wystarczy.a otulina jest specjalna z folia w beton.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 11.02.2010 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 arysto znam takie sobie. grunt to pełen profesjonalizm. Dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 02.03.2010 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2010 To taka reklama to odświeżanie tematu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 08.10.2010 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 (edytowane) Ok.Pozd. Edytowane 11 Lutego 2011 przez keny52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keny52 01.03.2011 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ok.pozd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamEda 19.04.2011 01:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam W jaki bezpieczny sposób mogę położyć blat marmurowy"crema marfil" na kominku. Blat będzie większy o 6cm z tej strony "na pokój" ścianki po obu stronach mają po 6cm więc musi leżeć na kominku - tylko co podłożyć by nie pękł od ewentualnego ciepła lub od podparcia się ręką lub od nogi przy wycieraniu kurzu Zostało mi trochę tej zielonej wełny 3cm z folią aluminiową czy na niej mogę położyć, słyszałem też o jakiejś płycie (też 3cm 100cmx60cm) krzemionkowo-wapiennej z Leroy-Merlin za ok.60zł Kominek z płaszczem wodnym 15kW Lechma http://www.lechma.com.pl/pl/22.php dziękuję Adam Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez AdamEda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts