bazy 14.03.2003 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Witajcie Forumowicze, Poszukuję osób budujących, lub tak jak ja planujących budowę domu wg. projektu Cyprys z wrocławskiej pracowni Horyzont... W grupie zawsze raźniej , a może ktoś ma już jakieś doświadczenia, z których można by skorzystać ....? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazy 29.03.2003 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2003 Wygląda na to, że będziemy pionierami.... No trudno, raz kozie śmierć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hungry 19.04.2003 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2003 Witam, ... nie będziecie ale też jestem w stadium bardzo wczesnym tzn. na koniec czerwca kopię fundamenty i w dodatku robię ten dom jako bliźniak. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hungry 29.04.2003 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2003 ...I nic. Może ktoś jeszcze buduje ten dom? będę wdzięczny za sygnał. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bazy 08.05.2003 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2003 Taaaak.... Nie cieszy się ten domek zbytnią popularnością, oj nie cieszy.... Ale i tak niedługo zaczynamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hungry 09.05.2003 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2003 ...do ATAKU! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 22.09.2003 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2003 Hej,jestem zainteresowany tym projektem, chcialbym wymienic spostrzezenia z kims, kto juz zaczal realizacje. Odezwijcie sie. Pozdrawiam,Brzuzens[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 25.02.2004 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2004 Witajcieczy ktos z Szanownych Forumowiczow zechcialby pomoc mi w ocenie tego projektu:http://www.domnahoryzoncie.pl/3/projekty.php?page=projekty&id_projektu=9&id_autora=1 Ogolnie prawie sie zdecydowalem, ale...1) brakuje mi np. spizarni - czy miejsce pod schodami to dobry pomysl na spizarnie w tym domu?2) na poddaszu zmienilbym uklad pomieszczen, chcialbym aby pokoje dziecinne byly od poludnia (wjazd na dzialke mam od polnocy)3) w WC na dole chetnie widzialbym tez prysznic (np. kosztem fragmentu wiatrolapu)4) chcialbym tez znalezc miejsce na pralnie z suszarnia. Myslalem o pomieszczeniu technicznym za garazem (prawdopodobnie bedzie poszerzony na dwa auta), ale nie wiem czy sasiedztwo suszarni i garazu to dobry pomysl Czy macie jeszcze jakies pomysly, co moznaby zmienic aby domek byl funkcjonalny i wygodny? Probowalem sie kontaktowac z dwoma osobami, ktore kiedys pisaly na forum o tym, ze buduja ten dom (Bazy i Hungry) ale bez odzewu niestety. Licze wiec na pomoc innych Forumowiczow. PozdrawiamBrzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 26.02.2004 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Dlaczego nikt nie chce ze mna gadac Zawsze jak porusze temat tego projektu to cisza... pomozcie poczatkujacemu. pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.02.2004 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Smutno Ci? No dobra, ja spróbuję. Jeśli chodzi o spiżarnię pod schodami - to miejsce na pewno warto jakoś wykorzystać, ale nie jestem do końca pewien, czy warto latać do spiżarni przez pół domu. Już prędzej urządziłbym małą spiżarenkę kosztem kawałka kuchni. Przecież w kuchni dużo miejsca zajmuje Ci stół (przynajmniej tak jest na rysunku), a tak czy owak masz jadalnię. I jeszcze jedno - usytuowanie spiżarni na (lub w okolicy) północnej ścianie wydaje mi się lepsze niż stawianie jej koło przewodu kominowego (temperatura). Pokoje dziecinne też dałbym od południa. I przestawiłbym łazienkę na poddaszuy, bo żadnego pionu wod-kan. w okolicy nie ma. Więc może łazienkę gdzieś nad kuchnię? Czy w wc na dole prysznic? W ogóle to jestem za, ale... miejsca brak trochę Pamiętaj że w pomieszczeniu 7 będziesz miał brudno. Są drzwi na dwór i do garażu, i obstawiałbym, że tam będziesz trzymał grabie, konewki, kosiarkę i olej do samochodu.... Ale kombinuj... Może jeszcze ktoś coś podpowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 26.02.2004 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Wizualnie domek jest b.fajny. Spiżarnia? - może być, często sie z tym spotykam. Pralnia? - też, zawsze możesz te pomieszczenia (przy powiększeniu garażu) oddzielić ścianką i drzwiami, problem moze być odległość tj. bieganie. Pokoje? - tu bym nie ruszała, wiąże się z tym przesunięcie łazienki, bo bez tego te pokoje będą za małe i nie wiadomo czy również klatka schodowa nie będzie problemem oraz zmiana układu okien i balkonu. Zawsze jakieś pokoje są lepiej lub gorzej usytuowane. Nagle może się okazać to zbyt dużą ilością zmian, to może lepiej zmienic projekt. Mi się podoba tak jak wygląda obecnie. Swój też tak dobierałam, jeśli gotowy projekt to taki aby było jak najmniej zmian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 26.02.2004 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Dzieki za odzew. Juz mi lepiej Whisper: I jeszcze jedno - usytuowanie spiżarni na (lub w okolicy) północnej ścianie wydaje mi się lepsze niż stawianie jej koło przewodu kominowego (temperatura). - spizarnia przy kominie to faktycznie kiepski pomysl, dzieki za zwrocenie na to uwagi. Chyba faktycznie powedruje w kat kuchni groszek 3: Pralnia? - też, zawsze możesz te pomieszczenia (przy powiększeniu garażu) oddzielić ścianką i drzwiami, problem moze być odległość tj. bieganie. - tez myslalem o odzieleniu scianka i drzwiami, ale mimo wszystko suszarnia i za sciana spaliny to chyba nie najlepsze polaczenie Co do pokoi to juz chyba klamka zapadla. Wykombinowalem to mniej wiecej tak, ze w miejscu obecnego pokoju 5 lub 6 bylaby lazienka (nad kuchnia, wspolny pion wodno-kan.) drugi pokoj obok to nasza sypialnia. Pozostala powierzchnie (czyli sypialnia 2, garderoba 3 i czesc lazienki 4) podzielilbym na 2 pokoje dziecinne (nie beda az tak male) i z pozostalej czesci lazienki (szerokosci schodow i korytarza) zrobilbym nieduza garderobe dostepna z korytarza. Moze byc? Dzieki za podpowiedzi. pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszek 3 26.02.2004 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2004 Jesli tak postanowiłeś - to tak rób. W końcu to Tobie ma się podobać i Ty tam będziesz mieszkał. Życzę wytrwania w postanowieniach. Pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 28.04.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Tez sie przymierzam do tego projektu ale pod warunkiem ze ze zlikwiduje sciecia na dachu. Toalete na dole powiekszam kosztem wiatrolapu, zas te na gorze kosztem garderoby. Ciekaw jestem jak jest powierzchmnia podlog na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basset 28.04.2004 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Tez sie przymierzam do tego projektu ale pod warunkiem ze ze zlikwiduje sciecia na dachu. Toalete na dole powiekszam kosztem wiatrolapu, zas te na gorze kosztem garderoby. Ciekaw jestem jak jest powierzchmnia podlog na poddaszu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 28.04.2004 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2004 Tez sie przymierzam do tego projektu ale pod warunkiem ze ze zlikwiduje sciecia na dachu. Toalete na dole powiekszam kosztem wiatrolapu, zas te na gorze kosztem garderoby. Ciekaw jestem jak jest powierzchmnia podlog na poddaszu. Hej! My tez na 99% likwidujemy naczolki. Powierzchnie podlog sprawdze w projekcie i Ci podam jutro. pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 02.05.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2004 Mialo byc w czwartek, ale roboty za duzo, a czasu za malo Powierzchnia pomieszczen na poddaszu (na poziomie podlogi): pokoj 1: 26,75 pokoj 2: 21,20 pokoj 3: 21,20 hall: 4,30 lazienka: 9,10 sypialnia: 22,50 garderoba: 8,40 pzdr. brzuzens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maag 03.05.2004 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Po zmianach, które proponujesz powinno być całkiem ok. Nie podoba mi się WC otwierający się na kuchnię z jadalnią, poza tym na pierwszy rzut oka, fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 02.08.2004 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Czy ktoś buduje CYPRYSA?Jeżeli tak to będę wdzięczny za wszelkiego rodzaju informacje o tym projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 02.08.2004 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Osobiście z szeregu przeglądniętych projektów tylko ten zyskał u mnie większe uznanie. Zaznaczam, że kierowałem sie usytuowaniem i rozmiarami działki, a także określonymi już warunkami zabudowy. Z uwagi na termin rozpoczęcia budowy, nie mam już czasu na dłuższe zastanawianie sie dlatego proszę przedewszystkim o ewintualne wskazane zmiany w projekcie. Dom można zobaczyć na stronie: http://www.domnahoryzoncie.pl/3/index.php?next=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts