Wwiola 02.08.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Na pierwszy rzut oka spodobał mi sie ten dom, na drugi juz nieco mniej. Oto moje uwagi :1. Na dole koniecznie łazienka nie samo wc w godzinach szczytu w jedynej łazience beda korki2. Tak duża powierzchnia parteru aż prosi, by wygospodarować gabinet = pokój gościnny. Moze kuchnie zrobic w miejscu jadalni a od frontu ów pokój? Mozna zrobic to np tak : zrezygnować jednego wyjścia na taras, kąt wypoczynkowy koło kominka, w drugiej części salonu stół jadalny (jadalnie i tak byłaby uzywabna "od święta" macie wygodne miejsce do jedzenia w kuchni, kuchnia częściowo otwarta w miejscu jadalni, w kuchni gabinet3. Kotłownia niewygodnie usytuowana a szkoda, bo warto byłoby miec w niej pralnie. W dodatku garaz w wersji minimum.4. Szkoda miejsca od schodami, wywalić szafe wstawić drzwi i spiżarenka jak sie patrzy5. Góra nie budzi zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolly 02.08.2004 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Nie zgodzę się z moją przedmówczynią, nie zmniejszaj dołu- jest idealny, nawet tam gdzie jest ścianka odgradzająca kuchnię, zrobiłabym barek ...Pokój na gabinet może być w pomieszczeniu bodajże nr 7, tj, nad garażem... To jest sam urok, że dół ma ogromną przestrzeń, po to na górze są pokoje, coby na dole można było biegać!!! Ja zrobiłabym coś, żeby na dole była łazienka, bo ta na górze wielkością nie grzeszy !!! Ale dom fajny, ładny i duży!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 02.08.2004 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 pisze w imieniu męża i swoim. Wwiolu tak dokładnie wymyśliliśmy jak piszesz z tym, że na górze zamiast garderoby będzie łazienka tylko dla nas taka przy sypialni a w pokoju nad garażem taki gabinet do pracy, natomiast na parterze tam gdzie jest kuchnia będzie pokój gościnny i dalej tak jak mówisz tylko coś z tą pralnią musze wykombinować trzeba jeszcze pomyśleć. reszta będzie dobrze no nie? Iwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 02.08.2004 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 jolly dzieki za odpowiedź masz racje z tym, że nie da sie zachować całej przestrzeni więc myślę, że kuchnia 8.5m do 10m góra będzie musiała wystarczyć, z wejściem drzwiami przesuwanymi od przedpokoju i częściowo zachowanym przejściem do salonu oprócz tego schody chyba trzebaby troche wsunąć bo ten jeden schodek to jest taki nie poręczny. Jak myślisz? Iwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 02.08.2004 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2004 Ten jednen schodek faktycznie trzeba usunąc, bo w tym miejscu bedzie przejście do salonu obok kuchni i można bedzie sie o niego potykac, ale to nie bedzie problem. Podobnie prysznic w wc - wystarczy "zabrac" troche miejsca wiatrołapowi i tam zrobic prysznic : tanio i wygodnie bo nie trzeba kabiny wystarczą same drzwi. Pomysł z małżęńską łazienka jest dobry, choc garderoba tez by sie przydała , ale każdy wybiera co mu bardziej pasuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr B 03.08.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2004 no nie żartujcie nikt nie buduje Cyprysa????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 04.08.2004 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2004 Dorzucę i moje 3 po 3.1) Czworo drzwi na zewnątrz macie. Nie jest rochę za dużo?2) Jeżeli to na górze w narożniku to pralka, to zamieniłbym na miejsca z kibelkiem. faceci zwykle wolą robić sku w pozycji wyprostowanej.3) Martwi mnie komin. Czy nie haczy o kosz dachowy? Jeżeli trąci o kosz nawet wyprawkami to może to być przyczyną późniejszych kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzuzens 22.08.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 no nie żartujcie nikt nie buduje Cyprysa????? Na forum jest (albo raczej bylo) pare osob, ktore deklarowaly budowe Cyprysa, niestety moje proby kontaktu zakonczyly sie fiaskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 04.02.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2006 Czy ktoś z osób, które interesowały się Cyprysem zbudował go? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 17.02.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2006 Jeszcze raz pytam czy obecnie ktoś interesuje się tym projektem, a może jednak odezwie się ktoś kto go buduje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 20.02.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Liczę na Was. Oceńcie ten dom. Trochę już o nim było ale może jeszcze ktoś się wypowie. Chyba go kupię . Przyznaję się,że już mam straszny mętlik w głowie od szukania tych projektów. Interesuje mnie wersja z podwójnym garażem. Wygląda na mało skomplikowany i tani w budowie. http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=25&a=39&sid=5&projekt=8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 20.02.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2006 Czekam na wasze opinie http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/wi/widok_1_25.jpg http://www.domnahoryzoncie.pl/plik/wi/widok_2_26.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 21.02.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 21.02.2006 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2006 Przyznaję się,że już mam straszny mętlik w głowie od szukania tych projektów. rozumiem Cię w pełni! Jestem już po dwóch projektach przeanalizowanych na ósmą stronę (nie licząc kilku innych po drodze) . Cyprys jest ładny! (dla mnie za duży - ale ładny) - podoba mi się połączenie komina kominka - z kotłownią (zawsze jeden komin mniej!) pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 22.02.2006 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Dlaczego nikogo nie interesuje taki fajny projekt i niedrogi w wykonaniu Prośba o opinię na temat górnej łazienki. Którędy będą biegły rury kanalizacyjne, czyżby były w ścianie w salonie . Może ktoś mi to wytłumaczy. Już tylko mam do tego zastrzeżenia. Poczytałam na forum w Horyzoncie uwagi osób, które budują ten dom i wynika z tego, że dom po wybudowaniu jest przestronny i ładny. Może namówię kogoś do jego budowy. W tym domu można poczuć luz po wyrwaniu się z bloku a jednocześnie nie zbankrutować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 23.02.2006 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Czy próbowaliście na stronie Horyzontu oglądać zdjęcia z realizacji domów. Nie mogę ich obejrzeć. Miałam nadzieję że może tam coś się dowiem o tym domu bo tutaj cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 25.02.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Szkoda,że nie ma nikogo zainteresowanego tym domem. Dlaczego??????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.03.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Szkoda, że nie ma z kim podyskutować na temat tego domu. Jutro idę do biura, żeby go kupić (chyba, że w biurze mnie coś natchnie i zmienię zdanie ale chyba nie ). Kupuję projekt z garażem 2 stanowiskowym i robię pralnię nad garażem (będzie tam jeszcze miejsce na spory pokój gościnny) A jak kupię to zacznę nowy etap załatwiania pozwolenia na budowę. Może jednak komuś spodoba się ten dom, byłoby raźniej budować. Bardzo jestem ciekawa dlaczego ten dom jest tak mało popularny? Jeżeli widzicie jakieś wady to proszę dzisiaj o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej74 01.03.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 O ile się orientuję to co najmniej dwa Cyprysy stoją już w oklicach Gdyni, pierwszy w Chaszczynie za kościołem a drugi w okolicy Bojana, taki sam projekt buduje kolega w Elblągu. Cyprys z Chwaszczyna jest w stanie s. otwartym jest to wersja z dowama garażami, osoba która go buduje udziela sie na forum - grupa trójmasto o ile pamiętam KrzysztofJ ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 01.03.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 Dzięki za informację, może jutro pojadę do Chwaszczyna popatrzeć z daleka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts