Oberon 24.07.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Jesteśmy posiadaczami PIU. Taki kominek wolnostojący. Bardzo staranne wykonany, szyba panoramiczna - niestety sama się opuszcza. Trzeba więc wezwać serwis do uregulowania. Trochę małe palenisko, polana trzeba ustwiać na sztorc. Szamot szybko "zachodzi" chociaż spalamy drewno suche. A poza tym wszystko zdaje się być idealne, nawet jest pojemniczek na wodę jako nawilżacz powietrza, i kratka na postawienie dzbanka z herbatą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 10.09.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 A ile kosztuje u Was ta Supravision 255???Bo Ja widziałem w Wawie za 8100 netto czy to jest dobra cena???I jeszcze jedno .Tak sie zastanawiam czy przypadkiem sie nie kopci do środka jak sie otwiera ten kominek do góry.Może ktoś ma już go zainstalowanego i wie jak on działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 10.09.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 A może coś na temat Spartherm Speedy DRh ? Zakochałam się, ale nie wiem czy dobrze ulokowałam swoje uczucia ....A ja ? A ja ? A ja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 11.09.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Szyba w piecu PIU sama opada na dól ..... BO TAK MUSI BYĆ . Kominki Spartherm kierowane na rynek niemiecki maja SAMOZAMYKACZ . Dla małego i płytkiego ale wysokiego PIU to zbawienne rozwiązanie. Na naszym rynku jest to tylko opcja ale warto ja zamówić. Wkłady Spartherm i inne stalowo-szamotowe polecam Darek B http://www.kafle-kominki.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 11.09.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A ile kosztuje u Was ta Supravision 255???Bo Ja widziałem w Wawie za 8100 netto czy to jest dobra cena???I jeszcze jedno .Tak sie zastanawiam czy przypadkiem sie nie kopci do środka jak sie otwiera ten kominek do góry.Może ktoś ma już go zainstalowanego i wie jak on działa? Kopcic sie nie kopci - zreszta to akurat głównie od ciągu kominowego i jakości drewna zależy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 11.09.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A czy ja również moge dostać cene na modele kwadratowe bądz prostokątne narożne?I czy to można "owinąć płaszczem wodnym"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 11.09.2006 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2006 A czy ja również moge dostać cene na modele kwadratowe bądz prostokątne narożne?I czy to można "owinąć płaszczem wodnym"? Chodzi o modele z szyba z przodu i boczną? Jakieś konkretne wpadły Ci w oko? Napisz które, a ja sie zorientuję co do dobrych łódzkich cen Zasadniczo - jesli jest wkład bez płaszcza wodnego, to nie jest zalecane "owijanie" - natomiast są modele z szyba z przodu i boczną z płaszczem wodnym, np. Acquatondo 29 SX bądź DX (zalezy z której strony boczna szyba). W tych modelach szyba jest podnoszona do góry - czyli można palić przy otwartych drzwiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 12.09.2006 00:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 INTERESUJĄCA PROPOZYCJA MONIQA 1977 Z TYMI CENAMI:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.09.2006 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Moniqua - a ja ? a ja ? a ja? Ile i czy się do czegoś nadaje....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.09.2006 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A może coś na temat Spartherm Speedy DRh ? Zakochałam się, ale nie wiem czy dobrze ulokowałam swoje uczucia .... A ja ? A ja ? A ja ? Nefer - tyś sobie Mercedesa wybrała I to S klasy Wkład absolutnie żadnych wad nie ma - no może poza ceną (ale akurat adekwatną do jakości) To najwieksze palenisko przy okrągłej szybie - piękny jest absolutnie - nie dziwię się uczuciu Co do ceny - to jak tylko się dodzwonię gdzie trzeba, to prześlę info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 12.09.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A może coś na temat Spartherm Speedy DRh ? Zakochałam się, ale nie wiem czy dobrze ulokowałam swoje uczucia .... A ja ? A ja ? A ja ? Nefer - tyś sobie Mercedesa wybrała I to S klasy Wkład absolutnie żadnych wad nie ma - no może poza ceną (ale akurat adekwatną do jakości) To najwieksze palenisko przy okrągłej szybie - piękny jest absolutnie - nie dziwię się uczuciu Co do ceny - to jak tylko się dodzwonię gdzie trzeba, to prześlę info na priv Dzięki serdeczne :) Mam świadomość, że cena może być powalająca - ale będzie to główny punkt salonu ( i chyba całej reszty ) Kurde, że zawsze mi się muszą podobac takie rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AVID 12.09.2006 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A może coś na temat Spartherm Speedy DRh ? Zakochałam się, ale nie wiem czy dobrze ulokowałam swoje uczucia .... A ja ? A ja ? A ja ? Nefer - tyś sobie Mercedesa wybrała I to S klasy Wkład absolutnie żadnych wad nie ma - no może poza ceną (ale akurat adekwatną do jakości) To najwieksze palenisko przy okrągłej szybie - piękny jest absolutnie - nie dziwię się uczuciu Co do ceny - to jak tylko się dodzwonię gdzie trzeba, to prześlę info na priv Dzięki serdeczne :) Mam świadomość, że cena może być powalająca - ale będzie to główny punkt salonu ( i chyba całej reszty ) Kurde, że zawsze mi się muszą podobac takie rzeczy To ja tez poproszę o cene tego wkładu miniga 1977:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.09.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.09.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 A czy ja również moge dostać cene na modele kwadratowe bądz prostokątne narożne?I czy to można "owinąć płaszczem wodnym"? Chodzi o modele z szyba z przodu i boczną? Jakieś konkretne wpadły Ci w oko? Napisz które, a ja sie zorientuję co do dobrych łódzkich cen Zasadniczo - jesli jest wkład bez płaszcza wodnego, to nie jest zalecane "owijanie" - natomiast są modele z szyba z przodu i boczną z płaszczem wodnym, np. Acquatondo 29 SX bądź DX (zalezy z której strony boczna szyba). W tych modelach szyba jest podnoszona do góry - czyli można palić przy otwartych drzwiach w oko wpadła mi variaR chyba - taka co ma 11-13kW (moj dom ma 110m2)....szukam modelu coby miał jaknajmniej zelaza na rogu..... palic chce w zamkniertm- mozesz podac jakislink do aquatondo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.09.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Xena - o taką Varię Ci chodzi? http://www.schornstein-wilde.de/main/sparthem-varia2RH.jpg No to Acquatondo 29 dość podobne jest: http://topaz.pl/sklep/images/foty/Acuqtondo29.jpg A właściwości wg. producenta (Edilkamin) ma takie: - ogólna moc termiczna 34 kW - ogólna wydajność 80 % - wydajność dla wody 60 % - rzeczywista moc termiczna 27 kW - zużycie drewna 8 kg / godz. - produkcja ciepłej wody ( zestaw kit1-kit3 ) 13/14 L / min. - ogrzewana kubatura 700 m3 - pojemność płaszcza wodnego 90 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 12.09.2006 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 no widze ze nawet podobny tylką ta boczna szybke ma mniejsza. No i ta moc! chciałam połowę z tego....yyyyya cena?niepokoi mnie tez troche ta rura bezporrednio z akominem....hmmm ja mam komin z prawej strony ....(tzn kominek powinien byc lustrem do tego co tu widac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 12.09.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Xena, niestety przy powierzchni 110 m2 maksymalna moc wkładu z płaszczem wodnym to ok. 15 KW. Z taka mocą nie ma wkładów z płaszczem wodnym z bocznymi szybami Mąż podpowiada, że przy takiej powierzcni domu, to chyba należałoby w ogóle darować sobie płaszcz wodny... Lepsze firmy nie produkują tak słabych wkładów z płaszczem - a wybierając coć "mniej markowego" istnieje ryzyko, że ciągle będzie Ci sie gotowała woda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.09.2006 04:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Jeszcze inny...tańszy , gwarancja 7 lat. http://images1.fotosik.pl/170/76be38c33be5a4e7m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.09.2006 04:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 http://images2.fotosik.pl/161/506e1aaf7d58551cm.jpg[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 13.09.2006 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Lub 3 szyby.... fasada podnoszona , puszka do dystrybucji grawitacyjnej . http://images4.fotosik.pl/124/1559d2cf479d39dbm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts