stacha 29.06.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Niedawno kupiłam mieszkanie - 48 m2, trzy pokoje, kuchnia, łazienka, toaleta i przedpokój. Układ mieszkania jest mniej więcej taki, ze wchodząc po prawej stronie mam dwa pokoje (duży i średni), po lewej pokój i kuchnię, łazienka i toaleta na wprost. Teraz stoję przed dylematem czy wyburzyc ściankę działową dzielącą mały pokój (2x3m) od kuchni (2,30x3,12m)? Zrobiłabym sobie kuchnię z jadalnią bo lubię przestrzeń, a teraz to wygląda tak, że wszędzie będzie się trzeba wciskac z meblami. Na razie jestem sama:) - znaczy nie jestem mężątką, ale wszyscy każą mi myśleć przyszłościowo. Tylko czy warto teraz tak się cisnąć i rezygnować z tego o czym się marzyło? Z drugiej strony nie chce przerabiać wszystkiego jeszcze raz. Mam wizję, ze jak pojawi się dziecko odstąpię mu swoj sypialnię, a z moim facetem "zamieszkam" w pokoju dziennym. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.06.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Hej ! Ja mam bardzo podobne mieszkanie - Nawet taki sam rozkład (tylko trochę wieksze). U nas tak to rozwiązaliśmy: wyburzylismy ścianki pomiedzy kuchnią i pokojem małym i dodatkowo scianki korytarza. W tej chwili wchodzi się i jest tylko zostawiona metrowa scianka na szafę wnekową. I ta przestrzeń jest pokojem dziennym z kuchnią, a dwa pozostałe pokoje to sypialnie. W ten sposób masz rozwiązany problem przyszłościowy Nie wiem tylko czy miejsca u Ciebie wystarczy - ale po dodaniu przedpokoju u mnie zrobiła się z tego naprawdę duuuża przestrzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stacha 29.06.2006 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Też myślałam o takim rozwiazaniu, ale moj mały pokój jest naprawdę mały i wątpię żeby można było zrobić tam salon, a szkoda mi dużego pokoju na sypialnie. Zobaczę w praktyce. Może faktycznie razem z przedpokojem będzie to robiło inne wrażenie. Martwi mnie jednak, ze coraz więcej ludzi rozczarowuje się takim połączeniem kuchni z salonem. Jest trochę za trochę przeciew, a czasmi poprostu nie da się inaczej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts