el_pa 29.06.2006 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Mam liczniki do wody i elektryczny w domu. Jaki bedzie koszt przeniesienia ich na zewnątrz?I jeszcze jedno pytanko, trzeba pomalować dach, był już malowany, farba czesciowo zeszła, w niektórych miejscach jest rdza. Ile może kosztować oczyszczenie i pomalowanie, dach ma ok 120m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menago3 29.06.2006 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Zapłacisz na pewno za plomby ( musisz zglosić rozplombowanie ukladu pomiarowego i po zakończeniu roboty jego ponowne zaplombowanie). W energetyce cena zależna jest od regionu i wynosi jakies kolkadziesiąt zlotych, wodociagi podobnie - zdarza sie że robia to gratis ale takich przypadkow znam niewiele. Smo przeniesienie z wewnątrz na zewnątrz zależy od tego ile trzeba pracy( przekucie , wykicue, nowe przewody, rurki,słączki , szafy itp.itd. ) fachowcy powiedzą ci to najdokładniej po obejrzeniu liczników- pytaj kilku fachmanow o ceny, nie opieraj sie na jednej opinii. Co do dachu - rozumiem że to ocynk , cena takiego malowania ( bez farby) to jakieś 5 zl z metra- może byc więcej jak dach jest bardzo stromy. taka powierzchnie to spokojnie możesz sobie przemalowac sam...o ile masz czas( jakies dwa dni - dzień czyszczenia i dzień malowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el_pa 30.06.2006 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Dzięki za informacje, a jesli chodzi o dach to rzeczywiście najchętniej zrobiłabym to sama, ale pomimo tego że nie jest bardzo stromy to jednak troche się boje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menago3 10.07.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Zaprzęgnij swojecgo chłopa, wójka, szwagra, kuzyna albo kogo tam masz pod ręką... ja jak mam coś podobnego do zrobienia to robie Imprezę.. ale taką że : grill, beer itp jest po mojej stronie i to wieczorem a " zwołana brygada" zapiernicza od rana. To się sprawdza .. wychodzi taniej jak zatrudnienie " fachowca od malowania" , jest wesolo a poza tym robota idzie jak burza bo wiadomo... rozdzinka, znajomi te klimaty, a wieczorem jest na dodatek ubaw. Oczywiście jak dostaję wici że komus potrzeba to robie to samo... spróbój może sie uda [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts