Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

licznik

el_pa

Recommended Posts

Mam liczniki do wody i elektryczny w domu. Jaki bedzie koszt przeniesienia ich na zewnątrz?

I jeszcze jedno pytanko, trzeba pomalować dach, był już malowany, farba czesciowo zeszła, w niektórych miejscach jest rdza. Ile może kosztować oczyszczenie i pomalowanie, dach ma ok 120m2

Zapłacisz na pewno za plomby ( musisz zglosić rozplombowanie ukladu pomiarowego i po zakończeniu roboty jego ponowne zaplombowanie). W energetyce cena zależna jest od regionu i wynosi jakies kolkadziesiąt zlotych, wodociagi podobnie - zdarza sie że robia to gratis ale takich przypadkow znam niewiele.

Smo przeniesienie z wewnątrz na zewnątrz zależy od tego ile trzeba pracy( przekucie , wykicue, nowe przewody, rurki,słączki , szafy itp.itd. ) fachowcy powiedzą ci to najdokładniej po obejrzeniu liczników- pytaj kilku fachmanow o ceny, nie opieraj sie na jednej opinii.

Co do dachu - rozumiem że to ocynk , cena takiego malowania ( bez farby) to jakieś 5 zl z metra- może byc więcej jak dach jest bardzo stromy. taka powierzchnie to spokojnie możesz sobie przemalowac sam...o ile masz czas( jakies dwa dni - dzień czyszczenia i dzień malowania)

:D

• 2 weeks później...

Zaprzęgnij swojecgo chłopa, wójka, szwagra, kuzyna albo kogo tam masz pod ręką... ja jak mam coś podobnego do zrobienia to robie Imprezę.. ale taką że : grill, beer itp jest po mojej stronie i to wieczorem a " zwołana brygada" zapiernicza od rana. To się sprawdza .. wychodzi taniej jak zatrudnienie " fachowca od malowania" , jest wesolo a poza tym robota idzie jak burza bo wiadomo... rozdzinka, znajomi te klimaty, a wieczorem jest na dodatek ubaw.

Oczywiście jak dostaję wici że komus potrzeba to robie to samo...

spróbój może sie uda :-) :D

[email protected]