moniqa_1977 29.06.2006 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Uzywałam sumiennie funkcji "szukaj", ale nic nie znalazłam Może ktoś z Was dysponuje wiedzą, który z banków dopuszcza udzielenie kredytu hipotecznego osobie prowadzącej działalność gospodarczą przez okres krótszy niż 12 m-cy? Juz teraz wiem, że na wykończenie domu zabraknie mi około 1/4 wartości całej inwestycji (czyli wkład własny to byłoby ok. 75%) Niestety - mimo chyba dość znacznego wkładu własnego - dotychczas nie znalazłam banku, który chciałby ze mną w ogóle rozmawiac o kredycie, poniewaz prowadzę działanośc gospodarczą krócej niż 12 m-cy Sytuację mam specyficzną - bo wykonuje zawód, co do którego prawo nie pozwala na pozostawanie w stosunku pracy, więc nawet odpada zatrudnienie u znajomego czy rodziny... Zawodu nie zamierzam zmianiac i ciagle liczę, że istnieje jakiś sensowny bank, któremu żółtodzioby biznesowe nie są starszne To jak - pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbies 29.06.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Moze sporobuj podejsc do Expandera, oni maja oferty z roznych bankow wiec cos Ci zaproponuja co nie oznacza ze bedziesz musial korzystac z ich posrednictwa, a zaoszczedzisz czas na chodzenie po bankach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 29.06.2006 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 W Expanderze dwa razy byłam umówiona. Dwa razy "coś" się im stało - i zostałam olana - tj. spotkania nie odbywały się, o czym dowiadywałam sie juz po przyjsciu. Jakoś straciłam do nich serce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olenia 29.06.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 jeżeli jesteś na książce przychodów i rozchodów to na pewno w pkobp. bo jeśli jesteś na ryczałcie to nie. pozdrawiam! o innych bankach nie mam wiedzy, tyle, że na pewno niew w millenium, tam trzeba prowadzić dłużej niż rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 29.06.2006 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2006 Kredyt Bank, ale tylko dla tych co są na książce. Z ryczałtowcami nie rozmawiają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 30.06.2006 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 ach..te banki......tez prowadzę działalność,jestem na ryczałcie i mam wielki problem z kredytem bo wszędzie takich jak my banki traktują jak jakiś wyłudzaczy pieniędzy .Złozyłam wniosek do GE money i choc raz juz dostałam u nich kredyt na samochod{spłącilam go przed czasem}to i tak nie licze ,ze go dostane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafal_G-ce 03.07.2006 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ING bank Śląski daje kredyty ryczałtowcom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniqa_1977 03.07.2006 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Dziekuję za chęć pomocy Niestety - okazało się, że po 6 miesiącach działalnosci nie jestem dla banków wiarygodnym klientem Nawet prowadząc "normalną" ksiegowość i wykonując zawód definiowany jako zawód zaufania publicznego Cóż - nie to nie Jedyne propozycje banków to kredyty z gatunku "na oświadczenie", "na gębę" - które są około 2,3 razy droższy niż normalnie Postanowilismy, że na razie ciagniemy dokąd sie da środkami własnymi i zapożyczamy sie u bliższej i dalszej rodziny, a dopiero po upływie magicznych 12 miesiecy decydujemy sie na kredyt - mam nadzieje, że wtedy juz na bardziej ludzkich warunkach Generalna zasadna jest prosta: chcesz sie budować, to trzymaj sie posady, bo jakakolwiek by ona nie była i tak jest lepsza niż 3 x bardziej dochodowa własna działalność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewik_1 04.07.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Faktycznie, osoby z DG są traktowani jako II kategorii. Mąż ma działalność juz kilka lat a i tak papierów, dokumentów, potwierdzeń od wszystkich świetych było co nie miara. Przy etacie jest o wiele prościej. Ale nie trzeba rezygnować. Teraz banki maja boom związany z ustawą 1.VII, potem jak klienci przestaną tak chętnie napływać zajma się i tymi z DG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 04.07.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ja prowadzę dzialalność (kilka lat), nie było żadnych problemów, po prostu zaświadczenia o niezaleganiu ze składkami ZUS i podatkami, deklaracje podatkowe i to wszystko). Do tego mąz Anglik bez karty stałego pobytu, dochód był liczony tylko z mojej działalności. Sprawdzałam DomBank i Millenium, ale GE tez się oferowali Mój znajomy bierze kredyt na działalność prowadzoną krótko, wiem, że starał się w PKO BP i gdzieś jeszcze, ale nie wiem, gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts